Home » Tips voor een opgeruimd huis met kinderen

Tips voor een opgeruimd huis met kinderen

Het hebben van kinderen is superleuk, maar het brengt ook wel wat chaos met zich mee. Ik vind het heerlijk om met mijn dochtertje te spelen. Blokken stapelen, met het poppenhuis te spelen en met de bal over te rollen. Maar iedereen met kinderen (en waarschijnlijk ook met dieren) weet dat het huis vaak verstopt kan zitten onder het speelgoed. Maar hoe zorg je ervoor dat je snel een netjes en opgeruimd huis hebt met kinderen? Ik geef je een aantal tips!

Ruim regelmatig op

Heb je een kind dat snel de aandacht kwijt is en het liefst met zo veel mogelijk speelgoed tegelijk speelt? Zorg er dan in eerste instantie voor dat je je kind stimuleert om met een paar dingen te spelen en niet zo veel speelgoed binnen handbereik te hebben. Lukt dit niet zo goed, zorg er dan voor dat het speelgoed waar hij/zij niet mee speelt gelijk weer opgeruimd wordt.

Maak een speelhoekje

Heb je nog een hoekje over in je woonkamer of ergens anders in huis? Maak er dan een speelhoekje van. Benoem dit plekje tot het plekje van je kind, zodat hij/zij ook weet dat dit de plek is waar gespeeld kan worden. Zo hoef je maar een klein hoekje netjes te maken wanneer er onverwachts visite komt.

Geef dingen een vaste plek

Het geheim van een opgeruimd huis is dat alles in huis een vaste plek heeft. Heeft je kind uitgebreid gespeeld, ga dan als een wervelwind door je woonkamer heen en zet alles weer terug waar het hoort. Dit werkt heel snel en het ziet er gelijk weer uit als een opgeruimd huis.

Manden & opbergdozen

Manden zijn niet alleen erg leuk als decoratie, maar ze zijn ook erg praktisch. Gebruik ze daarom ook voor kinderspeelgoed. Het liefst natuurlijk in het speelhoekje. Maar mocht je deze niet hebben, dan heb je vast een ander leuk plekje waar ze kunnen staan.

Leer opruimen

Het is afhankelijk van de leeftijd van je kind, maar het is best goed om je kind al snel te leren opruimen. Maak er een spelletje van en voor je het weet is het speelgoed weer opgeruimd.

huis opgeruimd houden, huis altijd schoon en netjes

Delen:

2 Reacties

  1. 17 oktober 2020 / 8:12 AM

    Ik heb zelf natuurlijk geen kinderen, maar ik vind al je tips goed, heel logisch ook. Ik denk inderdaad wel dat je aan het opruimen blijft met kindjes haha;-) En dat de wasmachine vaker wel aan staat dan niet;-)

  2. 31 oktober 2020 / 9:01 PM

    Ik moest op dit artikel klikken als mama met een zoontje die altijd met ALLES speelt haha. Ik gebruik ook vaak dozen of berg ook een deel op, zodat er niet teveel spullen staan. Ook ruim ik alles elke avond weer aan kant, zodat hij de dag erna weer kan gaan spelen en het huis opgeruimd aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.