Home » 5X Manieren van opruimen

5X Manieren van opruimen

De zondag is een perfecte dag om zo weinig mogelijk te doen, gezellig op visite bij familie langs te gaan of om eens even iets heel erg goed op te ruimen. Dit laatste is misschien niet meteen het leukste om je dag mee te vullen, maar het geeft wel wat voldoening. Een opgeruimde leefomgeving zorgt er bij mij vaak voor dat ik rustiger in mijn hoofd word en meer overzicht krijg. Daarnaast zorgt het ook voor meer inspiratie en nieuwe energie. Daarom heb ik vandaag 5 manieren van opruimen onder elkaar gezet die je binnenkort kan gaan doen.


1. Foto’s op je telefoon, camera, & computer

De computer en onze telefoons staat inmiddels vol met foto’s. Dit is natuurlijk super leuk, maar overzicht is er totaal niet. Het lijkt me daarom een goed moment om alle foto’s die we willen bewaren op de harde schijf te zetten en in verschillende mappen te sorteren. Het is zo leuk om hier doorheen te gaan en iedere keer weer een andere foto tegen te komen.


2. Telefoon & Social Media

Naast dat je telefoon vol zit met foto’s kan het ook vol zitten met App’s en andere dingen die je gedownload hebt. Het is af en toe best goed om eens te kijken wat je allemaal kan verwijderen. Oude telefoonnummers, berichten, spelletjes die je niet speelt, etc. Dit maakt je telefoon een stuk overzichtelijker én sneller.

Wat trouwens ook veel meer overzicht en voor nieuwe inspiratie zorgt is het doorlopen van je Social Media kanalen. Bekijk je geplaatste berichten en foto’s eens om te achterhalen of je ze nog online wilt hebben staan. Maar ook je lijst met accounts en mensen die je volgt. Vind je het nog steeds leuk om deze te volgen of is het tijd voor nieuwe accounts?


3. Kledingkast

Heb je die dikke truien al wat verder naar achter gestopt? En hangen de jurkjes en topjes binnen handbereik? Het is veel fijner als je je favoriete kleding van het seizoen zo uit de kast kan plukken. En daarom is het ook goed om je kledingkast eens uit te zoeken en jezelf een paar vragen te stellen:
Wanneer heb ik dit voor het laatst gedragen?
Vind ik het fijn hoe ik me voel als ik dit draag?
Zou ik dit vandaag kopen als ik aan het winkelen was in een winkel?

Verkoop of breng je kleding weg die je niet meer draagt. Je maakt er misschien iemand anders blij mee en jij hebt gelijk een opgeruimde kledingkast. En mocht je nog opzoek zijn naar een mooie kledingkast? Zoek dan eens op Kledingkast op Biano.nl voor heel veel soorten en maten. 🙂

4. Koelkast, oven, vriezer

Schoonmaakklusjes die ik echt niet leuk vind zijn die van apparatuur. Ik vind het fijn als ik overzicht in mijn koelkast en vriezer heb, maar het schoonmaken ervan is zo niet leuk. Ook het uitzoeken van keukenkastjes is niet mijn hobby. En toch zal je zien dat je vaak nog wel dingen tegenkomt die je niet gebruikt of die zelfs niet meer houdbaar zijn. Kruiden die al jaren in een potje zitten, sausjes die je niet eet, toastjes die in een kerstpakket zaten. Het is tijd om dit weg te gooien!


5. Beauty- en & make-uproutine

Naast het uitsoppen van je huis, apparatuur, computer en telefoon is het ook wel eens goed om je make-up en beautyproducten uit te zoeken. Want wist je dat je make-up en beautyproducten ook niet eeuwig kan bewaren? De meeste dingen hebben een houdbaarheid van 1 tot 2 jaar. En het idee dat je een lipstick gebruikt die je al jaren op je lippen doet, is ook geen frisse gedachten. Gooi producten weg, maak je make-up kwasten schoon, haal de haren uit je haarborstel en bekijk ook eens of je misschien je make-up en beautyroutine een keer aan kan passen met nieuwe of andere producten.

https://thebeautymagazine.nl/lifestyle/15x-leuke-dingen-om-thuis-te-doen/
Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  14 juni 2020 / 1:37 PM

  Dit zijn hele goede tips.
  De haarborstel maak ik schoon met een oude tandenborstel.

  Xoxo

 2. 15 juni 2020 / 1:14 PM

  Leuk om te lezen! Ik ben toevallig ook bezig met een grote opruimbeurt van dit soort dingen. Foto’s, losse recepten, nog te lezen artikelen bij mijn favorieten opgeslagen, apps die ik niet meer gebruik etc.
  Punt 4 vind ik ook nooit leuk om te doen. 2x per of zo ga ik eens met de figuurlijke bezem door mijn vriezer en keukenkastjes (koelkast maak ik vaak schoon net voor we de wekelijkse boodschappen gaan halen, dan is die lekker leeg). Verbazend soms wat ik tegenkom in mijn keuken- en voorraadkast (een pak amandelmeel bijvoorbeeld, van plan geweest om mee te bakken) en soms helaas ook dingen die over datum zijn. Ik neem mij altijd voor om het vaker per jaar te doen, maar dat lukt mij tot nu toe niet…

 3. 16 juni 2020 / 2:55 PM

  Dit komt zo goed van pas momenteel! Mijn telefoon is dramatisch momenteel, vol met foto’s.. Ik ga van het weekend eens alles op mijn laptop zetten en erdoorheen spitten.

 4. 19 juni 2020 / 6:54 AM

  Wat fijn om te Lezen.
  Vooral zou ik dat eens moeten doen door mijn foto’s gaan in mijn telefoon. Staan der hier nog in van December. En ook foto’s dat ik nu echter niet meer mooi vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.