Home » Leuke decoratie voor het kinderhoekje op zolder

Leuke decoratie voor het kinderhoekje op zolder

Onze zolder is echt een zolder. Er staat een bureau met een computer, de wasmachine staat er en er staan spullen die je niet zo veel gebruikt en hier tijdelijk kan stallen. Gelukkig hebben we op onze zolder ook schotten, waar veel spullen achter kan verstoppen. Mijn man heeft een paar jaar geleden de hele zolder opgeknapt en dit is zo veel beter geworden! Toen wij in ons huis kwamen wonen was de zolder heel erg, echt héél erg! Het was een donker hol en het liefst kwam ik er niet. Er liepen voor mijn gevoel alleen maar muizen en spinnen en, ook al was het onmogelijk, ik had toch het idee dat de zolder ieder moment in kon storten. Brrr….

Na heel wat geklust te hebben, heeft mijn man er een mooie zolder van gemaakt. Licht, ruimtelijk en praktisch. Maar nu er een tweede kindje opkomst is, leek het ons wel heel erg leuk om een speelhoekje op zolder te creëren. Wij kunnen er dan werken achter de computer en onze kindjes kunnen er gezellig spelen. Ideaal! Ik ben daarom alvast opzoek gegaan naar wat leuke inspiratie.

Ik ben zelf helemaal weg van het leuke meubel. Hij kan mooi over de hele breedte van de muur en in de handige bak kan lekker veel “rommel”. Natuurlijk moeten er dan ook nog leuke stoeltjes bij. De rotan stoeltjes vind ik heel erg schattig, maar ook het konijnenkrukje van Zara en het oude schoolstoeltje van Xenos passen er perfect. Ik denk dat ik eerst even bij de Kringloopwinkel ga kijken naar van deze rotanstoeltjes en dat ik die wat op ga knappen. Leuk extra projectje, hihi!

Ook wil ik er nog graag een vloerkleedje neer leggen. Dit maakt een speelruimte voor kinderen wel helemaal gezellig. Lekker wat kussentjes erbij om tegenaan te kunnen liggen als ze wat boekjes willen bekijken.

De regenbooglamp van de Intratuin heb ik al. Deze kwam ik tegen in de sale-hoek, yay! Momenteel heeft hij nog geen geschikt plekje, maar ik weet zeker dat hij straks heel goed in het speelhoekje past. Het hoekje op zolder is namelijk wel een beetje donker, waardoor een lampje aan deze de ruimte veel gezelliger gaat maken!

Nu vragen jullie je misschien af hoe het hoekje op zolder er op dit moment uitziet. Nou, dat zal ik jullie ook nog even laten zien.

Er is genoeg te doen, maar het wordt vast heel erg leuk. Op deze plek stond eerst een kast, dus de muren moeten ook weer even een beetje geschilderd worden, maar dat is natuurlijk zo gebeurd. Zodra het klaar is zal ik jullie het eindresultaat laten zien. 🙂

Vind jij het ook leuk om lekker bezig te zijn met klusjes in huis?

Delen:

4 Reacties

  1. 20 juli 2020 / 12:22 PM

    Het ziet er heel leuk uit! En ja, ik ben zeker altijd bezig met klusjes in huis, de ene is wat leuker dan de ander, dat dan weer wel 🙂

  2. 21 juli 2020 / 10:00 AM

    Ah wat een leuk idee zo’n speelhoekje, stukken beter dan zo’n eng, bedompt hok haha! Onze zolder is voor Andre;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.