Home » Zo kweek je je eigen gemberplant

Zo kweek je je eigen gemberplant

Hoe leuk is het om je eigen plantje te kweken! Het zorgt niet alleen voor een trots gevoel als het je lukt, maar het is vaak ook stiekem toch best wel simpel. Het enige wat je vaak nodig hebt is een potje, wat aarde, water en geduld. Een tijdje terug vertelde ik hoe je heel gemakkelijk je eigen avocadoplant kan kweken en vandaag vertel ik hoe je een gemberplant kweekt!

Wat heb je nodig

 • Een stuk biologische gember
 • Een potje
 • Wat aarde

Je eigen gemberplant kweken in 3 stappen

1. Zoek een stuk gember uit. Het is belangrijk dat het biologische gember is. Het liefst een dik stuk, met veel knobbeltjes en weinig ribbels.

2. Snijd je stuk biologische gember in stukken. Het is belangrijk dat je de stukken gember niet te klein maakt. Ze moeten 4 cm groot blijven en een knobbel bevatten. Meer knobbels mag natuurlijk uit. Uit deze knobbel gaat namelijk je plantje groeien.

3. Het klinkt misschien gek, maar een gemberplant groeit horizontaal. Ga daarom niet voor een te klein potje. Het is beter om een ondiep, langwerpig potje te gaan, zodat het plantje genoeg ruimte heeft om te groeien. Doe het stukje gember ook niet te ver onder de aarde.

En nu is het wachten, geduld hebben en af en toe even een kijkje nemen of er al iets onder de aarde vandaan komt. Voeg er regelmatig wat water aan toe. De aarde mag niet uitdrogen en uiteindelijk zal je zien dat er een klein leuk gemberplantje ontstaat!

En ta-da! Dit is mijn gember plantje tot nu toe! Hij is flink gegroeid. Ik heb alleen de fout gemaakt door hem even buiten neer te zetten. Hierdoor zijn de bladeren een beetje opgegeten. Vlug weer naar binnen en hopen dat hij nog verder gaat groeien! 🙂

Delen:

6 Reacties

 1. chucky1012
  21 juli 2020 / 12:34 PM

  Zo leuk.
  Fijn om zelf zoiets te kweken.

 2. 21 juli 2020 / 12:52 PM

  Wat super leuk zeg, ziet er goed uit en wat is die enorm gegroeid zeg!

 3. 22 juli 2020 / 8:28 AM

  Nooit geweten dat je zo je eigen gemberplantje kon kweken, weer iets geleerd, ik vind het een heel leuke tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.