Home » Een stijlvolle radiator in je interieur

Een stijlvolle radiator in je interieur

Als we aan radiatoren denken, denken we vaak aan die simpele witte bakken op de muur. Ze zijn niet heel erg stijlvol en eerder gewoon praktisch. Ook in ons huis hangen ze. Ze hangen er nu eenmaal en we nemen het voor lief. De kans is zelfs groot dat je er helemaal niet naar omkijkt. En dat terwijl er tegenwoordig ook heel veel nieuwe soorten radiatoren zijn. In onze badkamer hebben wij al een designradiator hangen. Het staat heel mooi en is ideaal om de handdoeken en badlakens overheen te hangen. Maar waarom zouden we ze niet gewoon door het hele huis willen hebben? Het is best apart dat we steeds meer waarde hechten aan een mooi interieur, maar dat de designradiator vaak alleen nog in onze badkamers te vinden is. Integreer bijvoorbeeld een Vasco radiator in je interieur en de ruimte krijgt gelijk een andere uitstraling. De radiator wordt niet meer gezien als noodzakelijk, maar wordt echt een aanvulling op je interieur.

Designradiatoren

In plaats van de keuze te maken voor standaard radiatoren in je huis, kun je dus ook kiezen voor een designradiator. Met stijlvolle radiatoren voeg je een extra dimensie toe aan je interieur. Je zou zelfs voor verschillende soorten radiatoren kunnen kiezen om de ruimte ook zo efficiënt mogelijk gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor handige hoekradiatoren in hoeken waar je geen meubels wilt neerzetten. Of investeer in een verticale designradiator die je bijvoorbeeld in badkamers ziet. Verticale designradiatoren zijn zeer ruimtebesparend en kunnen daardoor overal in huis worden opgehangen. En wil je je inrichting helemaal één geheel maken, dan kun je er zelfs voor kiezen om voor een bepaalde kleur te gaan. Zo staat een chromen design radiator prachtig bij een keuken met een chromen oven en koelkast. Maar ook andere chroomkleuren of zwarte designradiatoren maken een ruimte vaak helemaal compleet.

Voordelen designradiator

De designradiatoren staan niet alleen prachtig in badkamers, maar ook in de woonkamer of in de keuken zijn ze vaak heel mooi. Ze hangen niet in de weg door de zwevende modellen en hebben als grote voordeel dat ze in veel gevallen ook een stuk efficiënter verwarmen dan normale radiatoren. Gebruik de radiatoren in combinatie met een vloerverwarming en je bent verzekerd van een heerlijke warmte in heel het huis. Met een design radiator kom je niet alleen warm de winter door, maar heb je ook nog een prachtige eyecatcher in je huis.

Heb jij een designradiator in huis?

Delen:

5 Reacties

 1. 19 juli 2020 / 8:28 AM

  Hele mooie inspiratie. Wij zijn nu ook aan het kijken naar nieuwe radiator mogelijkheden.

 2. 19 juli 2020 / 9:29 AM

  Wat een toffe voorbeelden zeg! Ik heb alleen maar standaard radiatoren in huis, maar word hier zeker wel enthousiast van. Vooral die zwarte is wel heel stijlvol.

 3. chucky1012
  19 juli 2020 / 10:49 AM

  Prachtig zijn die in de keuken en de badkamer.
  Fijn zulke inspiratie.

  Xoxo

 4. 19 juli 2020 / 4:21 PM

  Ik vind die op de foto links onderaan wel mooi! Alleen hebben wij luchtverwarming in ons huis en dus geen radiator nodig;-)

 5. 19 juli 2020 / 6:16 PM

  • Hier zelf hebben we geen radiatoren hangen. Wij hebben zo een palletkachel en zijn der nog steeds zo te vrede over. De aankoop is wel kostelijk maar nadien is het super goed koop dan aardgas. Maar leuk om te weten, moesten we ooit een nieuwe huis kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.