Home » Zo heb je altijd een opgeruimd huis

Zo heb je altijd een opgeruimd huis

Heb jij ook altijd het gevoel dat anderen een opgeruimd huis hebben en dat het bij jou vaak een grote rommel is? En dat je bij iedereen zo onverwachts binnen kan komen, maar dat je bij jou toch eerst even het huis door moet om hier en daar wat op te ruimen? Dan heb ik goed nieuws! Want met een paar hele kleine gewoontes zorg je ervoor dat je huis altijd opgeruimd genoeg is om fijn in thuis te komen en onverwachtse visite te kunnen ontvangen.

Een schoon aanrecht

Iedereen heeft wel eens vaat op het aanrecht staan. Logisch, want je gebruikt iedere dag wel meerdere kopjes, glazen en borden. En helemaal als je onverwachts visite krijg is het vaak onmogelijk om de vaat weg te werken. Het is dus eigenlijk helemaal niet zo erg als je nog wat vaat op het aanrecht hebt staan (tenzij je natuurlijk een lege vaatwasser heb waar je het ook gelijk in had kunnen zetten). Zorg er alleen wel voor dat je het netjes opgestapeld hebt en dat de rest van het aanrecht schoon is. Een vies aanrecht wordt namelijk eerder als onsmakelijk gezien als een stapeltje vaat.

Was in de wasmand

Het handige aan een wasmand is, is dat je je was er in kan doen zonder dat je het gelijk hoeft te wassen. Maak hier daarom gebruik van! Doe je ’s morgens andere kleding aan dan de dag ervoor, gooi dan de kleding van gisteren in de wasmand. Heb je toch kledingstukken die je niet in de was wilt doen, hang ze dan aan een kleding hanger aan je kastdeur.

Geef spullen een vaste plek

Het geheim van een opgeruimd huis is dat alles in huis een vaste plek heeft. Door iedere keer de spullen weer op de juiste plek te zetten, zal je zien dat je bijna geen rommelig huis meer hebt. Los slingerende sleutels doe je in een mandje, tijdschriften stapel je op en kussens leg je netjes in de bank. Het is een kleine moeite en zo is je huis altijd netjes.

Leg het weer terug op diezelfde plek

Nu je alles een vaste plek hebt gegeven is het natuurlijk ook de bedoeling dat je het iedere keer weer op diezelfde plek terug legt. Zet je schoenen op de plek waar ze horen, hang je jas op, ruim je tas op en ook als je bijvoorbeeld een notitieboekje gepakt hebt, leg je die daarna weer terug op de vaste plek.

Ruim rommel gelijk op

Natuurlijk krijg je vaak toch wat rommel in huis. Reclamefolders, theekopjes, ontbijtbordjes, vieze theedoeken, papiertjes, etc. Blader reclamefolders snel door met een lekkere kopje thee en doe ze vervolgens in de papiercontainer. Tip: Zie je iets dat je graag wilt kopen, maak er dan een foto van.

Een frisse geur door het hele huis

Om je huis lekker fris te laten ruiken, kun je regelmatig even de ramen en deuren open. Een frisse geur geeft gelijk het gevoel van een schoon huis. Vooral nadat je gestofzuigd hebt is het fijn om die muffe geur weer uit je huis te laten verdwijnen. (Een beetje waspoeder is trouwens ook een heel handig idee om op te zuigen. Hierdoor wordt er door de kamer een lekkere geur verspreid)

Maak je bed op

Zodra je opgestaan bent is het een kleine moeite om even je lakens recht te trekken en je kussens op te schudden. Dit zit er niet alleen véél mooier en opgeruimd uit, het is ook nog eens heel fijn om ’s avonds weer in te duiken.

Maak een week schema voor jezelf

Niemand wil iedere dag met het huishouden bezig zijn. Maar om het jezelf gemakkelijker te maken, kun je er ook voor kiezen om iedere dag één taakje te gaan doen. Denk aan stofzuigen, een was in de machine, het toilet schoonmaken. Door je aan dit schema te houden hou je meer overzicht en heb je niet het idee dat je altijd maar aan het schoonmaken bent.

Delen:

4 Reacties

  1. 19 mei 2020 / 8:00 PM

    Wat een fijn artikel! Ik word zelf altijd een beetje onrustig van rommel in mijn huis, dus ik probeer mijn huis eigenlijk continu opgeruimd te houden en was bijvoorbeeld altijd meteen af wat ik heb gebruikt (behalve dan mijn theemok die ik de hele dag door gebruik, haha). Mijn vriend is alleen iets minder opruimerig. Als het aan hem zou liggen, zouden we zelfs naar bed gaan met de vieze vaat nog op het aanrecht. Daar steek ik dan maar een stokje voor, haha.

  2. 19 mei 2020 / 8:27 PM

    Super goede tips. Ik kan absoluut niet tegen rommel dus aantal punten van dit lijstje doe ik al dagelijks. Ik laat nooit afwas staan op het aanrecht. Dat kan ik gewoon niet. En moet elke dag ook eerst alle rommel opruimen

  3. 20 mei 2020 / 6:50 AM

    Goede tips. Ik kan niet zo goed tegen rommel in huis dus als het even kan, ruim ik meteen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.