Home » Zo maak je heel gemakkelijk mooie herfstfoto’s

Zo maak je heel gemakkelijk mooie herfstfoto’s

Per november is mijn telefoonabonnement verlopen. Het was dus tijd om een keuze te maken. Hou ik mijn trouwe vriendje of ga ik voor een gloednieuwe telefoon? Voor nu heb ik gekozen voor een sim only abonnement, die ik maandelijks kan opzeggen. Het scheelt best veel geld en aangezien mijn Samsung Galaxy S7 het nog perfect doet, hou ik hem nog eventjes bij me.

Mijn Samsung is toch een beetje mijn maatje geworden die ik overal mee naar toe neem. Ik maak veel foto’s met mijn telefoon en daarom is hij ook onmisbaar geworden voor mijn blog en social media. Nieuwe smartphones, als bijvoorbeeld de nieuwe Samsung Galaxy S10, zijn een stuk beter als het om de camera gaat. Op de Samsung Galaxy S10 zit zelfs een 4-camerasysteem, met Ultra-Wide en Dual Pixel technologie. Je hebt helemaal geen gewone camera meer nodig om je foto’s mee te maken. En helemaal niet als je leest dat er ook nog eens 128 tot 512 GB aan geheugen in zit. Wow! Hij staat daarom zeker op mijn wensenlijstje!

Maar toch mag ik nog niet klagen. Want ook al heb je een geweldige camera, je moet nog steeds zelf de foto maken. Het leek mij daarom leuk om te laten zien hoe je heel gemakkelijk toffe foto’s met je smartphone kan maken. Hier komen mijn tips!

Wat zet je op de foto

Bedenk van te voren wat je op de foto wilt zetten. Stel je camera goed scherp en beweeg niet tijdens het fotograferen. Je kan trouwens beter wat meer foto’s maken, dan dat je er later achterkomt dat ze allemaal bewogen of onscherp zijn. Hou er trouwens ook rekening mee dat de rest van de foto ook “netjes” is. Maak je een foto van een mooie paddenstoel, maar staat er op de achtergrond een lelijke afvalbak, dan kun je beter even van hoek wisselen. Maak je foto niet te “vol” en kijk ook een beetje naar de kleuren. Te veel kleuren maakt je foto vaak te druk.

Scheve foto’s

Iets dat ikzelf heel vervelend vind is een scheve foto. Ik kan er gewoon niet tegen als de horizon niet recht loopt of als een gebouw voor je gevoel om gaat vallen. Kijk je foto’s daarom altijd even na op je scherm of je ze wel recht zijn. Eventueel kun je je foto altijd nog wel wat aanpassen in een fotobewerkingsprogramma, maar dat is zonde van je tijd. Daarnaast kan het naar voren en naar achteren kantelen van je camera ook voor rare foto’s zorgen. Vooral als je mensen fotografeert. Als je camera naar beneden gekanteld is, lijkt het net alsof diegene korte benen heeft. En naar boven gekanteld kan er voor zorgen dat er een onderkin ontstaat. Hou je telefoon dus zo recht mogelijk.

Scherpte diepte

Ik ben dol een scherpte diepte effect op een foto. Vooral in de natuur kun je dit heel mooi doen. Prachtig gekleurde bomen, leuke diepe paden, het is heel tof om hier je creativiteit in uit te laten komen.

Blur

Een effectje dat je zelf heel gemakkelijk op je foto kan creëren is een blur effect. Pluk een blaadje en hou hem vlak voor je cameralens. Hierdoor wordt het blaadje blurry en krijg je een heel leuk effect op je foto. Dit kan trouwens ook met bloemetjes.

Leuke ideetjes

Met blaadjes kun je trouwens nog veel meer leuke dingen doen om je foto’s nog leuker te maken. Op Instagram kun je veel inspiratie vinden. Vooral op Duitse Instagram accounts vind je veel grappige ideetjes. Een paar van deze ideetjes heb ik onder elkaar gezet.

Bewerken

Tenslotte is het vaak mooi als je je foto nog wat bewerkt. Ik bewerk mijn foto’s die ik met mijn telefoon maak vaak met een app. Hiermee kun je je foto net wat meer intensiteit geven, wat zonniger maken of een andere gloed geven. En wat ik in de herfst wel heel mooi vind, is de groene kleur in foto’s wat weg te halen. Zo krijg je namelijk nog meer het gevoel dat het een herfstfoto is.

Met een oudere mobiel kun je nog best mooie foto’s maken! Daarom hou ik voor nu nog even mijn sim only abonnement. Maar zodra ik merk dat ik toch toe ben aan een betere camera, dan ik ga voor een nieuwe telefoon. Een goede camera vind ik namelijk wel enorm belangrijk. Mocht je trouwens nog opzoek zijn naar een toffe plek om de natuur te fotograferen, neem dan eens een kijkje bij dit artikel van National Geographic en zie hoe de natuur verlaten plekken weer herovert. Zo gaaf!

Dit artikel is een samenwerking.

herfstfoto kind, herfstfoto’s nederland, herfst fotoshoot, herfst foto’s maken, foto’s maken in het bos, herfst foto’s nederland, natuurfotos herfst, mooiste herfstfoto

Delen:

7 Reacties

 1. 18 november 2019 / 6:32 AM

  Mooie tips. Op mijn telefoon zit bij de fotorol al een bewerkings tool waar ik heel blij mee ben. Filters, rechtzetten etc.

 2. 18 november 2019 / 7:59 AM

  Wat een onwijs leuk artikel met prachtige foto’s! Vooral de laatste foto vind ik er heel mooi en herfstachtig uitzien. De tip van het blaadje op de voorgrond is ook heel leuk. Wat een goed idee!

 3. 18 november 2019 / 8:48 AM

  Die foto van jou met dat blad is ZO mooi! Ik zag hem net ook op Instagram. En die met dat witte bruggetje ook! Wij hebben vorige week ook weer een fotoshoot gehad. Het is inderdaad zo leuk om tot fotograferen in de herfst, met al die mooie kleuren en bladeren op de grond. Misschien nog wel mooier dan de foto’s in de zomer, het is alleen wel koud natuurlijk, haha;-)

 4. 19 november 2019 / 2:49 PM

  Fotobewerking doet zo ontzettend veel! Het maakt een foto meteen mooier en leuker!

 5. 19 november 2019 / 5:14 PM

  echt zulke leuke foto’s, liefde voor de herfst!

 6. 29 november 2019 / 9:00 PM

  Leuke foto’s.
  Ik heb steeds mijn Samsung Galaxy A7
  Ik ben der zo blij mee, gewoon omdat hij super mooie foto’s trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.