Home » Dit zijn de beste Apps voor Instagram!

Dit zijn de beste Apps voor Instagram!

Instagram is al jaren één van mijn favoriete Apps. Ik vind het leuk om foto’s van anderen te bekijken, inspiratie op te doen en om mijn eigen digitale fotoboekje bij te houden. Er gaat daarom ook geen dag voorbij dat ik er niet even op kijk. Daarnaast vind ik het ook leuk om foto’s te maken die goed bij de rest van mijn foto’s passen en mijn foto’s ook iedere keer iets mooier te maken.

Om nog betere foto’s te maken wilde ik eerst graag de nieuwe Samsung Galaxy S10. Maar aangezien mijn Samsung Galaxy S7 het nog prima doet en er genoeg Apps zijn die je foto’s helemaal fantastisch maken, heb ik er toch voor gekozen om eerst voor Sim Only te gaan. Het leek mij daarom goed om een lijstje met jullie te delen met ideale Apps die ervoor zorgen dat je een echte Instagrammer wordt! Hier komen ze!


Basis App

Instagram Business

Instagram Business is instelling waarmee je statistieken kan zien. Wil je weten hoeveel mensen je foto’s en je Instagram Stories hebben bekeken? Of hoeveel mensen je foto hebben gezien? Zorg er dan voor dat je je Instagram account ingesteld hebt als een “business-account”. Op deze manier kan je bijhouden welke foto’s of stories het meest populair waren. Je kunt Instagram Business heel gemakkelijk instellen bij “Instelligen”.


Instagram Feed

VSCO

Voor het bewerken van foto’s gebruik ik vaak de app VSCO. Deze app is enorm populair en heeft veel mooie filters. Je kan gemakkelijk de foto’s wat aanpassen, waardoor de app heel gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is VSCO ook ideaal voor als je je Instagram feed in één style wilt hebben.

Afterlight

Nog een veel gebruikte App voor het bewerken van foto’s is Afterlight. Ook op deze app zitten veel functies en een ruime keuze aan mooie filters. De app bevat maar liefst 74 verschillende filters en 78 texturen. Als je daar je foto niet perfect mee kan maken…

SnapSeed

SnapSeed is iets minder bekend, maar ook zeker een goede app voor het bewerken van basics, zoals: belichting, kleur, verscherping, bijsnijden en rechttrekken. Ook bevat de app mooie filters en kun je bepaalde gedeeltes van een foto wazig maken. Hierdoor creer je een heel tof blur effect.

Preview

Veel Instagrammers hebben perfecte Instagram feeds. De foto’s passen perfect bij elkaar en ook de kleuren zijn goed op elkaar afgestemd. Wil jij dit ook, maar vind je het lastig om van te voren te zien of je nieuwe foto wel bij de rest van je feed past? Gebruik dan de App Preview. Hiermee zie je van te voren hoe je feed er uit gaat zien, kun je je foto’s inplannen en kun je ervoor zorgen dat jij ook een echte Instagrammer wordt!


Instagram Story

Storyart

Vind jij het ook zo leuk om Stories te plaatsen op Instagram of Facebook? Dan is deze App echt iets voor jou. Je kan hier namelijk enorm veel leuke templates op vinden om je stories nog mooier te maken!

Insta story

Insta story is net als Storyart ideaal om leuke collages mee te maken. Er staam veel leuke templates op en ook de lettertypes kun je aanpassen. Je kan je creativiteit er dus helemaal op los laten.

Inshot

Inshot is de ideale app om een effectje aan jouw foto toe te voegen. Hierdoor lijkt het dat de achtergrond van je foto beweegd. Zo kun je heel gemakkelijk jouw foto omtoveren tot een filmpje.

Hypelapse

Vind je het leuk om video’s te delen, probeer dan Hyperlapse eens uit. Dit is een app waarmee je je video sneller af kan laten spelen, waardoor het een soort van timelaps effect krijgt. Ook heeft deze app de functie om de “timelaps” video niet “schokkerig” te laten worden. Hierdoor wordt je video veel vloeiender en dus prettiger om naar te kijken.


Instagram Highlight

Markeer Cover Maker voor Instagram Story

Veel Instagrammers maken gebruik van “highlights-afbeeldingen”. Met deze app maak je heel gemakkelijk jouw eigen afbeeldingen en krijg je een mooie eenheid.


Een laatste tip

Met al deze apps kun je er voor zorgen dat je foto’s nog mooier worden. Misschien vind je het in het begin nog wat lastig, maar door gewoon wat te proberen, zul je zien dat het steeds gemakkelijker gaat. Ook zal je steeds meer nieuwe functies ontdekken, waardoor je foto’s steeds iets mooier worden. Het is gewoon een kwestie van proberen en “out of the box” bewerken. Zo ontdek je vanzelf wat jouw favoriete filters, functies, opties en apps zijn. Happy Instagramming!


Wil je nog meer leuke tips hebben? Bekijk dan even deze website. En wil je weten hoe je in het algoritme van Instagram komt? Lees dan mijn artikel; 10 tips om het Instagram algoritme te komen.

Welke App gebruik jij al?

Delen:

6 Reacties

 1. 1 augustus 2019 / 2:39 PM

  Handige apps. Afterlight wil ik wel gaan proberen.

 2. Sanne
  1 augustus 2019 / 2:43 PM

  Wat een handige Apps. Veel ken ik nog niet. Handig! Bedankt!!

 3. Linda
  1 augustus 2019 / 2:44 PM

  Ik vind VSCO en Afterlight hele goed apps! De rest ken ik nog niet. Leuk artikel!

 4. 2 augustus 2019 / 9:24 AM

  Handig lijstje! Ik gebruik zelf ook al lange tijd Afterlight, in combinatie met de app van Photoshop.

 5. 2 augustus 2019 / 12:55 PM

  VSCO gebruik ik ook altijd voor mijn foto’s, hele fijne app<3

 6. 5 augustus 2019 / 10:05 AM

  Wauw wat een goede tips! Ik ben een echte blogger en absoluut geen instagrammer. Van jouw artikel kan ik dus super veel leren. Bedankt voor het delen, hier heb ik dus echt wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.