Home » Beste Nederlandse TV series uit de jaren 90

Beste Nederlandse TV series uit de jaren 90

Nederland heeft heel wat verschillende series gemaakt. In de jaren 90 was de televisie erg populair. Het is dan ook zeker leuk om de oude series weer eens een keer terug te kijken. 

Deze lijst bestaat uit de beste Nederlandse tv series jaren 90. Iedereen heeft wel eens van deze tv series gehoord en de meeste mensen hebben ook wel eens en afleveringen gezien van deze series. Hierdoor brengt het echte nostalgie naar boven. 

Bekijk de 10 beste Nederlandse TV series uit de jaren 90 op een rij:

1. Goede tijden, Slechte tijden 

Goede tijden, Slechte tijden draait al jaren op de televisie. Deze serie heeft dan ook meer dan 6500 afleveringen.  De serie bestaat al vanaf 1990 en draait tot de dag van vandaag nog steeds. 

2. SAMSAM

SAMSAM is een Nederlandse tv series jaren 90 die ook wel eens vaker weer terug gehaald is op de tv. Het gaat om een huis vol mensen die maar gewoon met elkaar om moeten leren gaan. Het is een echte comedyserie.

Samsam

3. Flodder

Flodder is een serie die iedereen in Nederland wel kent. Het gaat om een asociale familie waar de rest van de wijk eigenlijk een hekel aan heeft. Het is een comedyserie waar iedereen wel eens van gehoord heeft. 

Flodder

4. Vrienden voor het leven

Vrienden voor het leven is ook een erg oude serie. In deze serie wordt een stel gevolgd die graag van hun ouderwetse gewoontes af willen, maar ze lijken toch meer gewoontes te hebben dan dat ze zelf door hebben. 

5. Dunya & Desie

Dunya & Desie is een serie die om de twee meiden draait. Ze hebben allebei hele andere problemen, maar ze proberen elkaar wel zo goed mogelijk te helpen. In de puberteit kan dit allemaal nog wel eens een heftige uitdaging zijn. 

6. Baantjer

Baantjer is een Nederlandse politieserie die 11 verschillende seizoenen bevat. De laatste aflevering was in 2006. De serie ging erom dat er steeds een lijk gevonden werd en dat hier dan onderzoek naar gedaan moet worden.

7. Onderweg naar morgen 

Onderweg naar Morgen is een Nederlandse tv series jaren 90 die een hele tijd uitgezonden is. De serie is maar liefst uitgezonden van 1994 tot 2010. Hij werd op verschillende omroepen uitgezonden, waardoor je hem altijd kon kijken. 

8. Kees & Co

Kees & Co is een comedyserie die bijna iedere Nederlander wel kent. De serie gaat om Kees en iedereen die in zijn leven speelt. Er gebeuren allerlei vreemde, maar grappige dingen. Dit maakt de serie uiteindelijk zo leuk. 

9. Freules De

De serie Freules De gaat om een huis met mensen die eigenlijk altijd een luizen leventje hebben gehad. Door de notaris en door de omstandigheden verandert dit in één keer, waardoor je allerlei dingen mee krijgt van wat ze allemaal mee maken. 

10. Medisch Centrum West

Medisch Centrum West is een Nederlandse tv series jaren 90 die vooral bestaat uit een hele hoop drama. De dokters en verpleegsters doen hard hun best om iedereen zo goed mogelijk te helpen, maar dit lijkt soms toch wat moeilijker dan dat het lijkt.

Medisch centrum west

Gerelateerd:

Delen: