Home » De leukste kinderprogramma’s van de jaren 90

De leukste kinderprogramma’s van de jaren 90

Iedereen is dol op zijn of haar favoriete programma’s van vroeger. Daarom is het leuk om eens te kijken wat de leukste kinderprogramma’s jaren 90 waren. Er zijn er namelijk heel wat die jij je vast wel herinnert!

Met de komst van de televisie hebben we allemaal uren met onze favoriete televisiekarakters door gebracht. Hieronder vind je dan ook een lijst van de leukste kinderprogramma’s van de jaren 90, zodat jij je kindertijd weer kan herinneren. 

14x leukste kinderprogramma’s van de jaren 90 op een rij:

1. Bassie en Adriaan 

Iedereen kent de leuke acrobaat Adriaan die samenwerkt met de gekke clown Bassie. Ze maken allerlei avonturen mee waar we dingen van konden leren. 

2. Pieter Post

Pieter Post met zijn mooie rode wagen ging de post rond brengen en heel wat avonturen beleven terwijl hij onderweg was. Hij is een van de erg bekende kinderprogramma’s jaren 90.

3. David en Lisa 

David de boskabouter samen met zijn vrouw Lisa, lieten ons vroeger echt geloven de er kabouters rond liepen in het bos die graag op avontuur gingen. 

4. Peppi en Kokki

Peppi en Kokki maakten allemaal rare dingen mee, waardoor je als kind helemaal dubbel lag om de gekke dingen die ze allemaal deden.

5. Ome Willem

Ome Willem was het ideale kinderprogramma als je kinderen aan het lachen wilt maken. Met zijn wel bekende uitspraak ‘Een broodje poep’. 

6. Pippi Langkous

Pippi Langkous is het sterkste meisje met mooie rode vlechten die je ooit tegen zal komen. De gekke dingen die ze samen met haar vrienden mee maakte waren altijd leuk om naar te kijken. 

7. Ik Mik Lorenland 

Ik Mik Lorenland is een kinderprogramma die sommige kinderen geweldige vonden, maar andere kinderen hebben een nare herinnering over gehouden aan Karbonkel.

8. Koekeloere

Moffel en Piertje waren een mol en een worm die ons als kinderen van alles geleerd  hebben. Elke schooldag kon je kijken naar de leerzame afleveringen.

9. Sesamstraat

Sesamstraat is nog jaren op tv geweest, maar komt is een kinderprogramma’s jaren 90. Pino, Ieniemienie, Tommy en Purk beleven steeds allerlei leerzame dingen. 

10. Alfred Jodocus Kwak 

Alfred J. Kwak is een eendje wat eigenlijk uit een musical komt. Daarna heeft hij zijn eigen televisie serie gekregen om allerlei leuke dingen mee te maken. 

11. Pokémon 

Pokémon is een tv-serie met allerlei verschillende films en games. Tot de dag van vandaag worden er nog steeds nieuwe afleveringen en Pokémon kaarten gemaakt. 

12. De smurfen

Van de smurfen zijn door de jaren heen nog heel wat verschillende films uitgekomen, maar deze blauwe dwergen komen oorspronkelijk uit de jaren 90. 

13. The Muppet show 

De muppets zijn allerlei verschillende muppets die van alles uithalen. De muppets zijn films van gemaakt, maar er liep ook een serie van meer dan 150 afleveringen. 

14. Barbapapa

Barbapapa was onze grote roze vriend. Barbapapa is jaren op de televisie geweest en is uiteindelijk in 2005 gestopt. Hij maakte een hele hoop mee samen met zijn familie. 

De kinderprogramma’s jaren 90 van de buis

De meeste kinderprogramma’s jaren 90 zijn op dit moment niet meer te vinden op de televisie. Toch zijn er nog enkele kinderprogramma’s die zo oud zijn en waar nog wel wat van draait zoals Pokémon waar nog steeds aan gewerkt wordt en de smurfen waar steeds films van gemaakt worden.

Delen: