Home » DIY | Droogbloemen houdertjes

DIY | Droogbloemen houdertjes

Droogbloemen zijn een grote trend. Ik ben er zelf ook dol op. Het leuke eraan is dat ze voor veel kleur zorgen, de natuur naar binnen halen en ongelofelijk lang mooi blijven. Wil je mooie droogbloemen in huis hebben, dan moet je misschien eventjes wat meer geld uitgeven dan aan een gewoon bosje bloemen, maar uiteindelijk betaal het zich terug! Je kan ze op een vaas zetten, er een droogbloemen krans van maken, Ze in fotolijstjes stoppen of je kan ze in leuke houdertjes zetten.

Over deze laatste manier gaat deze DIY vandaag. Ik heb zelf voor wat neutrale droogtakjes/droogbloemen gekozen. Maar om meer kleur in huis te creëren is het natuurlijk ook heel tof om kleurrijke droogbloemen te gebruiken.

Wat heb je nodig

 • Droogbloemen / droogtakjes
 • Klei
 • Eventueel verf

Zo maak je droogbloemen houdertjes

Eigenlijk heeft deze DIY geen uitleg nodig. Het is namelijk zo super om deze houdertjes te maken. Het enige dat je namelijk hoeft te doen is het in blokjes snijden van je klei, er een gaatje in te prikken met de droogbloem of een satéprikker en dan de klei laten drogen. Super easy! Let er alleen wel op dat je de blokjes klei groot genoeg maakt, want anders vallen ze straks om als er een droogbloem in staat.

Succes!

Gerelateerde blogs:

Delen:

9 Reacties

 1. chucky1012
  1 juni 2020 / 6:01 PM

  Zo leuk en prachtig.

  Xoxo

 2. 2 juni 2020 / 10:27 AM

  Wat een super leuk en origineel idee, ik heb zelf ook diverse droogbloemen in huis!

 3. 2 juni 2020 / 9:38 PM

  Wat een leuke en simpele DIY, goed dat je ook zulke dingen deelt op je website 🙂

 4. 3 juni 2020 / 10:24 AM

  Wat een leuke en simpele DIY. Ik dacht eerst dat het stukjes feta waren haha!

 5. 10 juni 2020 / 11:48 AM

  Wat leuk uit zien.
  Ik zelf droog meestal een roos als ik dan van mijn man een boeket rozen krijg met mijne verjaardag maar ook ons huwelijksverjaardag en Valentijn. Ik vind het soms zo een zonde dat hij der zo veel geld aan uit geeft, zeker om na een week en half weg te gooien. Dus doe ik dat zo en dan heb ik der ook nog geniet van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.