Home » Nieuwe trend: Reishi Cacao latte

Nieuwe trend: Reishi Cacao latte

Ben jij ook zo dol op warme drankjes? Latte Macchiato’s, cappuccino’s, Chai tea Latte’s? Ik wel! Maar ken je de Reishi Cacao latte al? Dit is een warm drankje waar paddenstoelen in verwerkt zijn. Haha, dat klinkt vast heel gek. En toch wordt het steeds populairder. We gaan langzaam richting het meer consumeren van biologische en vegan producten en ook paddenstoelen gaan een steeds grotere rol spelen. Waarom? Dat zal ik je vandaag vertellen.

Paddenstoelen worden in gerechten enorm veel gebruikt. Tijdens mijn studie aan de Hotelschool kwamen er veel hoogwaardige gerechten voorbij met paddenstoelen. En dan niet alleen champignons, maar ook andere paddenstoelen met zó veel meer smaak. Want wist je trouwens dat er onwijs veel verschillende soorten en smaken zijn?

Reishi Cacao latte

Iets dat wel nieuw is is het verwerken van paddenstoelen in drankjes. De Chinezen deden dit al vanwege de geneeskrachtige werking ervan, maar ook wij zullen het steeds meer gaan zien. Een voorbeeld daarvan is dus het warme drankje Reishi Cacao Latte. De naam zegt het al; er zit Reishipaddenstoel in verwerkt. Dit paddenstoeltje blendt perfect met cacao en romige kokosnoot en heeft ook nog eens hele goede eigenschappen die ervoor zorgen dat je je dag perfect begint!

Goede eigenschappen van de Reishipaddenstoel

 • Het zorgt ervoor dat je tot rust komt na een lange, stressvolle dag;
 • Het zorgt ervoor dat je lichaam en geest ontspannen;
 • Het zorgt voor een goede en rustgevende nachtrust;
 • Het ontspant wanneer je je angstig of overbelast voelt;
 • Het is een goede vervanger voor warme chocolade melk.

Oké, ik geef toe dat paddenstoelen er niet heel aantrekkelijk uitzien om te kopen. En dat de verpakkingen er vaak een beetje gek uitzien. Vooral als je je bedenkt dat je het gaat drinken. Maar dat is iets waar je je even overheen moet zetten. Want Matcha is nu ook niet echt iets waar je 5 jaar geleden aan moest denken, toch? En als je weet dat het ook nog eens goed voor je is, dan is dat alleen maar een win-win situatie 😀

Vegan ✓ Biologisch ✓ Zonder vulstoffen ✓ Gluten- en zuivelvrij ✓ Zonder cafeïne ✓

Waar is Reishi latte verkrijgbaar

De Reishi Cacao latte is onder andere verkrijgbaar via Mushrooms4Life. Ook vind je hier nog meer verschillende Mushroom latte’s die je kan proberen. Denk bijvoorbeeld aan de Chaga-paddenstoel. Dit paddenstoeltje is rijk aan antioxidanten, zoals betulinezuur en glutathione en wordt gecombineerd met hoogwaardige kurkuma, romige kokosnoot en een vleugje vurige gember en zwarte peper. Lekker voor als je van wat pit houdt.

Ben je een retailer en wil je Mushrooms4Life opnemen in je assortiment? Dan kun je contact opnemen met de groothandel Smart & Zo voor meer informatie.

Delen:

3 Reacties

 1. 30 mei 2020 / 3:13 PM

  Wat grappig, ik ken dit nog helemaal niet! Klinkt inderdaad een beetje vreemd, maar wie weet vind ik het wel heel lekker haha!

 2. 31 mei 2020 / 9:41 AM

  oh dit klinkt wel erg goed, hier was ik in ieder geval nog niet bekend mee 🙂 Thanks voor het delen!

 3. 31 mei 2020 / 7:58 PM

  Dit kende ik nog niet. Het lijkt me erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.