Home » 3X Manieren om bloemen te drogen

3X Manieren om bloemen te drogen

Dat droogbloemen populair beginnen te worden had ik wel verwacht, maar dat het artikel “Welke bloemen kun je drogen” zoveel gelezen werd, had ik iets minder verwacht. Maar dat is natuurlijk alleen maar leuk! Want droogbloemen zijn erg mooi en ze gaan ongelofelijk lang mee. Het leek mij daarom leuk om er nog een artikel aan de wijden en jullie te vertellen hoe je bloemen het beste kan drogen.

Eenvoudig bloemen drogen

Ik heb 3 manieren onder elkaar gezet, die stuk voor stuk heel gemakkelijk zijn en die je gewoon thuis kan doen. Zo kan pioenrozen drogen ook makkelijk. Hier komen ze!

1. Op de kop

Deze manier is echt té makkelijk! Het enige dat je maar hoeft te doen is het verwijderen van de groene bladeren en je bloemen vervolgens als een mini boeketje op de kop te hangen. Hierdoor gaat de bloem niet krom trekken en kun je ze straks mooi op een vaas zetten. Zorg er wel voor dat je de bloemen op een warme, droge plek hangt. Het liefst ook op een donkere plek als in een kast of op zolder, zodat de bloemen hun kleuren nog beter behouden.

2. In een kartonnen doos

Heb je nog een schoenendoos liggen, doe hier dan je bloemen in. Deksel erop en zet het op een warme, droge plek. Het vocht dat er nog in de bloemen zit wordt nog opgenomen door het karton, waardoor je bloemen mooi opdrogen. Houd er alleen wel rekening mee dat de bloem zelf wat krom gaat trekken, omdat het plat ligt.

3. Persen

De laatste simpele methode om je bloemen te drogen is door ze te persen. Bij winkels als Sostrene Grene kun je speciale persers kopen, maar je kan hiervoor natuurlijk ook een heel dik, zwaar boek gebruiken. Leg je bloemen voorzichtig tussen de bladeren en bedek ze met wat keukenpapier. Op deze manier wordt het vocht goed geabsorbeerd. Twijfel je of je boek zwaar genoeg is? Dan kun je er altijd nog een extra boek bovenop leggen.

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  27 mei 2020 / 8:48 PM

  Fijne tips….

 2. 28 mei 2020 / 8:14 AM

  Goede tips. Ik droog ze meestal op de kop, tot nu toe is het goed gegaan 🙂

 3. 28 mei 2020 / 9:38 AM

  Ik laat ze ook het liefst op de kop drogen. Ik weet nog wel dat ik vroeger wel eens kleine bloemetjes tussen bladzijden van dikke boeken stopte en die manier werkt inderdaad ook;-)

 4. 28 mei 2020 / 11:47 AM

  Heel handig dat je nu deelt hoe je de bloemen moet drogen. Hier was ik echt al tijden benieuwd naar.

 5. 10 juni 2020 / 11:53 AM

  Bedankt voor de tips. Ik wist zelf niet dat je dat in een karton doos kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.