Home » Pioenrozen drogen

Pioenrozen drogen

Pioenrozen zijn mijn lievelingsbloemen! Als ze eenmaal in bloei staan zie je hoe geweldig veel bloemblaadjes ze hebben en dan ruiken ze ook nog eens verrukkelijk. Het is zo jammer dat ze eigenlijk maar 2 maanden in het jaar verkrijgbaar zijn en dat ze nu al bijna niet meer verkocht worden. Al moet ik zeggen dat dat de pioenroos misschien nog wel meer bijzonder maakt. Want ieder jaar kijk ik er toch wel weer naar uit om een bosje in huis te halen en ze te laten pronken op mijn eettafel. Zo mooi!

Maar wil je toch nog wat langer van je pioenrozen genieten, dan zou je ze ook kunnen laten dragen. Oké, dit is niet te vergelijken met bloeiende Pioenrozen, maar wel erg mooi! Benieuwd hoe je pioenrozen kan drogen? Ik vertel het je!

Van tevoren moet ik wel zeggen dat je pioenrozen het mooist opdrogen als ze nog niet uitgebloeid zijn. Het is dus wel jammer dat je niet optimaal van je bloeiende pioenrozen kan genieten, maar droog je ze nadat ze uitgebloeid zijn, dan zullen de bladeren toch wat bruin gaan worden. En het is natuurlijk het mooiste als de blaadjes nog die mooie roze, rode of witte kleur hebben.

Vind je het toch wat zonde? Dan kun je er ook voor kiezen om de kleine bloemetjes / knopjes te gebruiken om te laten drogen. Dit heb ik ook gedaan. 🙂

Eenvoudig pioenrozen drogen

Je kunt het beste bloemen drogen door ze op de kop, in een donkere en droge ruimte te hangen. Hierdoor drogen de bloemen sneller en behouden ze beter hun kleur. Een plekje op zolder, in een voorraadkast of in je kleding kast. Ze ruiken namelijk wel heel erg lekker! Na ongeveer 1,5 week kun je gaan kijken of je pioenrozen gedroogd zijn. Zo ja, dan haal je ze uit de kast en kun je ze een leuk plekje geven. Ik heb er een paar in de badkamer neergezet en op mijn make-uptafel en daar staan zeperfect!

Delen:

9 Reacties

 1. 5 juli 2020 / 9:50 PM

  Wat een leuk idee! Ik dacht dat pioenrozen heel lastig zouden drogen, maar de key is dan denk ik dus om het niet te laat te doen. Ze staan er bij jou in huis in ieder geval heel mooi bij!

 2. 6 juli 2020 / 8:09 AM

  Ze staan er prachtig bij! Zo kun je er lang van genieten.

 3. 6 juli 2020 / 9:25 AM

  Pioenrozen zijn echt mijn favorieten bloemen, ze zaten zelfs in mijn bruidsboeket! Helemaal als het van die enorme grote bollen zijn. Maar dit is natuurlijk top want dan kun je er het hele jaar van genieten.

 4. 6 juli 2020 / 11:34 AM

  Nooit geweten dat je ook pioenen kon drogen! Ik wilde laatst hortensia’s kopen om te drogen, maar dat meisje in het tuincentrum zei (heel eerlijk) dat ik beter kon wachten tot het eind van het seizoen, want dan schijnen ze beter geschikt zijn om te drogen;-) Achteraf klopt dat ook wel, want vorig jaar had ik ook aan het einde van het seizoen hortensia’s gedroogd en daar heb ik nu nog steeds plezier van!

 5. chucky1012
  6 juli 2020 / 1:13 PM

  Prachtig.
  Wat een geweldig idee.

 6. 6 juli 2020 / 7:08 PM

  Bijna net zo mooi als verse! Dit ga ik onthouden. 🙂

 7. 7 juli 2020 / 11:10 AM

  Nooit gedacht dat je pioenrozen ook kunt drogen! Wat slim om het te doen als ze nog niet uitgebloeid zijn, zodat je de bloem op zijn mooist droogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.