Home » 10x Leuke ideeën met Pasen tijdens Corona

10x Leuke ideeën met Pasen tijdens Corona

Leuke ideeën met Pasen tijdens Corona. Het is echt bizar dat we vorig jaar ook al inde Corona crisis zaten. Het was volgens mij ook het eerste feestje dat we niet uitgebreid konden vieren. Zo jammer, want ook Pasen is echt een gelegenheid om samen met je familie te vieren. Lekker eten, veel gezelligheid en natuurlijk ook veel eitjes. Ik vind zelf Pasen altijd enorm leuk. Het heeft iets onschuldigs, iets vrolijks en het geeft mij ook het ultieme gevoel van de lente. En daarom zou het zonde zijn om er geen feestje van te maken.

Ik heb daarom een paar leuke ideeen onder elkaar gezet die je kan doen met Pasen tijdens Corona. Ze zijn misschien niet helemaal zoals je zou willen, maar ik weet zeker dat er iets leuks tussen zit! Hier komt mijn lijstje met “leuke dingen om te doen met Pasen tijdens Corona”.

Wat kun je doen met Pasen tijdens corona

1. Eieren verstoppen

Eieren verstoppen is heel erg leuk om samen met kleine kinderen te doen. Ik kan zelf ook niet wachten om dit tijdens aankomende Pasen te gaan doen. Maar stiekem is dit simpele spelletje natuurlijk voor iedereen leuk. Eventueel kan je er nog een extra spel van maken door leuke prijsjes weg te geven wanneer iemand de “golden egg” gevonden heeft.

2. Raad het aantal paaseitjes

Pak de allergrootste bak, vaas of pot erbij en doe daar zo veel mogelijk paaseitje in. Diegene die het dichtste bij het aantal paaseitjes zit wint!

3. Jeu de Boules met Paaseitje

“Jeu de Boules” kent waarschijnlijk iedereen. Maar met paaseitjes vast nog niet! En ik kan je vertellen dat dit moeilijker is dan je denkt.

4. Raad de smaak (van verschillende paaseitjes)

Inmiddels zijn er onwijs veel verschillende smaken paaseitjes. Maar raad jij de smaak met je ogen dicht?

5. Eieren beschilderen en versieren

Eieren beschilderen en versieren is voor iedere leeftijd leuk om te doen. Je kan dit doen door middel van verf, maar je kan er ook op tekenen met stiften, het koken met speciale verf of het beplakken met neptatoeages. Vooral dit laatste ziet er heel tof uit!

Leuke ideeën met Pasen tijdens Corona

6. Een eierspeurtocht maken

Ga net wat verder dan Paaseieren zoeken en maak er een hele speurtocht van. Dit is niet alleen enorm leuk om te bedenken, het is ook erg leuk om te zien hoe fanatiek er Paaseieren gezocht gaat worden.

7. Picknicken

Picknicken is altijd leuk. Helemaal als het zonnetje schijnt en je een leuk plekje in gedachten hebt. Ook nu we niet zo veel kanten op kunnen, is picknicken een perfect uitje om samen te gaan doen. Kies natuurlijk geen druk bezochte recreatie plek uit, maar ga voor een plekje aan het water, bij een rustige dierenweide of gewoon in de achtertuin. Kan je wel wat inspiratie gebruiken, lees dan nog even dit artikel: Gezellige lente picknick

8. Carrotcake maken

Een taart die onwijs lekker is en ook nog eens perfect bij de lente en pasen past is de Carrotcake. Vooral de witte crème is verrukkelijk! Daarnaast kan je hem ook extra gezellig decoreren met marsepein, paaseitjes en andere lekker Paassnoepjes.

Ben je niet zo van de worteltaart? Maak dan één van deze drie schattige recepten voor Pasen!

Leuke ideeën met Pasen tijdens Corona

9. Een mand vol met lekkers geven

Een picknick is erg gezellig, maar eigenlijk is het ook wel heel erg leuk om een mandje te vullen met allerlei lekkers en deze aan je ouders of aan opa en oma te geven. Het is al jammer genoeg dat Pasen dit jaar anders dan anders is en op deze manier maak je er toch een feestje van!

10. Eitje tik wedstrijd

Eitje tikken is echt een ouderwetse traditie. Zo leuk! Er zijn mensen die er echt tactieken voor bedenken. Ze zeggen dat je het andere eitje met de onderkant van jouw eitje moet raken. Geen idee of het echt werkt, maar het is het proberen waard!

Bekijk ook 14x Zoete recepten voor Pasen

Kijk voor meer leuke tips op Verrassend wonen.nl.

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  8 maart 2021 / 5:28 AM

  Zoveel leuke tips om tijdens Pasen te doen….
  De speurtocht, jeus de boules en het raden vzn de smaken van paaseieren zijn leuke ideeën…

  Xoxo

 2. 8 maart 2021 / 7:07 AM

  Hele leuke ideeën. Een paasmand maken en weggeven ga ik zeker doen.

 3. 8 maart 2021 / 8:59 AM

  Leuke ideeen! Ik heb laatst een online demo over vlechtbroden en paasbroodjes maken. Dat lijkt me ook wel leuk voor bij de paasbrunch.

 4. 8 maart 2021 / 10:07 AM

  Haha, jeu de boule met paaseitjes, die is leuk! Bij ons in het park is ook een plek om jeu de boule te doen. Daar zijn regelmatig mensen een potje aan het spelen. Sketch geeft nooit iets om ballen, maar op zo’n moment rent ze soms de baan op om met een poot tegen een van die ballen aan te duwen. Uiterst gênant matuurlijk, maar de mensen moeten er altijd om lachen.

 5. 8 maart 2021 / 6:30 PM

  Wat een gezelligheid! Ik heb nog geen idee wat wij met Pasen gaan doen dit jaar. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.