Home » Inspiratie | Gezellige Lente Picknick

Inspiratie | Gezellige Lente Picknick

Vinden jullie het ook erg leuk om lekker te borrelen in de buitenlucht? Ik vind het erg fijn om in de tuin te zitten en van een hapje en een drankje te genieten, een terrasje te pakken of er op uit te gaan en ergens in de natuur te picknicken. Dit kan in het bos, op het strand of gewoon op een leuk plekje in de buurt.

Lekker in de zon, op een groot grasveld onder een bloesemboom, mooie kleedjes, manden en noem maar op. Krijg jij ook zo zin in een heerlijke romantische picknick? Kijk dan mee naar deze mooie inspiratie!

Kies je locatie

Het leuke aan picknicken is dat je het overal kan doen. Dichtbij huis of juist een stukje verder weg. Denk bijvoorbeeld aan het strand, het bos, bij een meertje, bij een weiland waar diertjes grazen, in een park of een plekje waar je kan genieten van een ondergaande zon.

Dit neem je mee als je gaat picknicken

Een picknick kan je zo uitgebreid maken als jezelf wilt. De ene keer neem ik alleen wat drinken en een stokbroodje met wat smeersels mee en de andere keer bak ik van te voren nog wat extra lekkere dingetjes.

 • Groot kleed om op te zitten
 • Een paar kussentjes om lekker op te zitten
 • Een mand vol met lekkere hapjes en drankjes (Stokbrood, smeersels, kleine hapjes, een fles drinken)
 • Handig en licht servies en bestek gemaakt van bijvoorbeeld Bamboe, Melamine of papier (Het liefst natuurlijk geen plastic)
 • Vrolijke servetjes

Extra spulletjes

 • Extra bakjes of bordjes om het eten te verdelen
 • Groot houten snijplank te gebruiken als tafeltje
 • Een bluetooth speaker
 • Een tasje voor het afval

Aankleding

Je kan natuurlijk een kleedje en een goed gevulde picknickmand meenemen, maar je kan het ook extra gezellig maken met wat aankleding. Vooral als iemand jarig is, is het heel erg leuk om de picknick locatie nog wat gezelliger te maken met kussentjes, lampionnen in de bomen en leuke servetjes, bordjes en bekertjes.

De lekkere hapjes en drankjes die je voorde picknick uitgekozen hebt doe je vervolgens in een leuke mand. Bij de Dille & Kamille kun je hele mooie manden kopen. Ik heb er inmiddels twee en ik vind ze geweldig!

Ook een mooi kleed maakt een picknick nog leuker. Bij de Hema, Zara Home en bij H&M kun je hele mooi grote kleden vinden. Misschien dat je even bij de tafelkleden moet gaan kijken, want een picknickkleed mag best wel wat aan de grote kant zijn.

Bekijk ook mijn Picknick recepten!

Ga jij wel eens picknicken?

Delen:

6 Reacties

 1. 24 maart 2020 / 4:13 PM

  Dit is zo leuk om te doen! helaas kan het op het moment niet, maar wie weet kan het snel weer.

 2. 25 maart 2020 / 6:56 AM

  Als we weer mogen en het weer is prachtig wil ik zeker gaan picknicken. Mooie inspiratie!

 3. 25 maart 2020 / 9:19 AM

  Toen we in Frankrijk gingen trouwen, waren we de dagen daarvoor al op de locatie. De dag voor onze bruiloft zijn we gaan picknicken in Rocamadour, met een rood / wit geblokt kleed;-) Haha, dat ga ik NOOIT meer vergeten!

 4. 25 maart 2020 / 2:30 PM

  Ik ga als het lekker weer is van het weekend in de achtertuin picknicken op het gras. Boek erbij, wat lekkers, muziekje aan en genieten maar. Als ik dan niet weg kan, haal ik het wel naar de achtertuin haha!

 5. chucky1012
  26 maart 2020 / 9:07 AM

  Fijne tips om inspiratie op te kunnen doen….
  Ja, op het balkon of in de tuin…..
  Zodat men het het gevoel krijgt dat men op holiday is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.