Home » 3X Schattige recepten voor Pasen

3X Schattige recepten voor Pasen

Het duurt nog wel even voordat het Pasen is, maar toch kan het geen kwaad om alvast te gaan bedenken wat we dit jaar gaan doen. Ga je gezellig brunchen bij familie? Lekker uitgebreid ontbijten met je gezin? Of iets speciaals reserveren in een restaurant? Meestal vieren wij Pasen mst onze familie. Lekker eten en drinken en natuurlijk hoort daar ook eitje tikken bij!

Wil je deze Pasen iets lekkers maken, maar vooral niet te veel moeite doen? Dan heb ik 3 hele lekkere én simpele recepten bij elkaar gezet, namelijk eimuffins die je zelf zo lekker kan maken als wilt, vogelnestjes met maar 3 ingrediënten en een heerlijke variant op het bekende wentelteefjes. Hier komen ze!

Eimuffins

Wat heb je nodig?

1 ei per ‘muffin’. Maak je er 4, dan heb je 4 eieren nodig

Een muffin blik

Een beetje zout en peper

Eventueel muffin papiertje

En voor de vulling kun je de volgende ingrediënten gebruiken

Paprika
Ham
Zalm
Tomaat
Spinazie
Kaas (stukjes of geraspt)
Geitenkaas
Kruiden
Wat je maar lekker vindt

Vogelnestjes

Ingrediënten (ongeveer 10 stuks)

4 eieren
200 g fijne kristalsuiker
200 g gemalen kokos (zakje van de Jumbo)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °C en zet alvast een bakplaat met daarop wat bakpapier klaar.

2. Splits de 4 eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers gaan we niet gebruiken.

3. Pak de suiker en de kokos en doe het ook in de kom. Meng het allemaal goed door elkaar met een lepel.

4. Is het goed gemengd dan kun je het mengsel in een steelpan doen. We verhitten het al roerend ongeveer 2 minuutjes. Zorg er wel voor dat het niet bruin wordt.

5. Het is tijd om de nestjes te maken. Ik vind het gemakkelijk om hiervoor een cupcake bakvorm te gebruiken.

6. En dan kun je de kokosmakronen nestjes in het midden van de oven in ca. 15 tot 20 min. gaan bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.

Pain Perdu

Wat heb je nodig (2 personen)

100 gram fruit (mag ook bevroren fruit zijn)

1 ei

150 ml melk

2 plakken suikerbrood

Klontje boter

Hoe maak je het

1. Doe de bevroren vruchten in een pannetje en zet het op een laag vuurtje. Ik heb zelf voor aardbeien gekozen, maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld mango, bosvruchten of kersen. De blauwe bessen die ik er bij gedaan heb komen trouwens uit eigen tuin.

2. Doe ondertussen de melk in een kom en voeg daar het ei aan toe. Klop het ei los.

3. Dompel de plakken suikerbrood in het melkmengsel, zodat het suikerbrood week wordt.

4. Doe een klontje boter in de koekenpan en bak de suikerbroodjes aan iedere kant goudbruin (ongeveer 3 minuutjes per kant).

5. Doe de wentelteefjes op een bord, doe de vruchten er overheen en maak het af met een beetje poedersuiker en wat van het sap van het fruit dat in het pannetje is achtergebleven.

Hoe vier jij Pasen meestal?

typisch pasen eten, paasbrunch recepten, allerhande pasen 2018, paasmenu thuis, paasdiner 2019 recepten, nieuwe recepten, welk vlees met pasen

Share:

8 Reacties

  1. chucky1012
    10 maart 2020 / 4:45 AM

    Prachtige lekkernijen 👌🏽
    Bijna te zonde om op te eten…..
    Het ziet er heerlijk uit.

    Xoxo

  2. 10 maart 2020 / 6:31 AM

    Deze receptjes zien er heerlijk uit! Fijne inspiratie.

  3. 10 maart 2020 / 7:57 AM

    Oh, die pain perdu ziet er echt heel erg lekker uit! En wat zijn die vogelnestjes ook schattig. Wat een leuke (en lekkere) ideeën allemaal!

  4. 10 maart 2020 / 10:26 AM

    Die vogelnestjes zien er lekker uit zeg! Als ik dit zo zie heb ik best wel zin in de Pasen haha!

  5. 10 maart 2020 / 11:01 AM

    Haha, die foto waarop dat gele kuikentje omhoog kijkt, zo mooi! Als je een kookboek zou maken, zou ik het zo kopen hoor! Je laatste receptje ga ik onthouden.

  6. 10 maart 2020 / 3:48 PM

    Die vogelnestjes zien er ook echt mega cute uit, wat een leuke inspiratie weer zeg!

  7. 13 maart 2020 / 3:46 PM

    Dat ziet er lekker uit en wat een mooie foto’s. Nu heb ik zin in wentelteefjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Leuk dat je een kijkje komt nemen op The Beauty Magazine.nl Hier vind je toffe DIY’s, lekkere (en simpele) receptjes, inspiratie voor je interieur en alles wat je nodig hebt om een feestje te geven!

Lees hier meer over mij!

Samenwerken blog of Social Media

Natuurlijk sta ik ook open voor samenwerkingen. Neem hiervoor contact op via redactie@thebeautymagazine.nl.

Mijn site bevat adlinks.