Home » Mooie tuininspiratie 2021

Mooie tuininspiratie 2021

Het lijkt al volop lente. Ik moet ook zeggen dat ik de afgelopen dagen best veel in onze tuin te vinden was. Nadat we de hele winter in huis hebben gezeten, is het natuurlijk heerlijk om de tuin in te gaan en te genieten van het zonnetje, de geur van voorjaar en de mooie kleuren van de natuur. Eigenlijk kun je bijna niet genoeg planten en bloemen in je tuin hebben staan. Het maakt het onwijs gezellig en er komen veel insecten en vogels op af. Ik kan hier dan ook uren van genieten. Maar naast een mooie tuin vol met plantjes is het ook wel heel mooi om een gezellig zitplekje te hebben. Vandaag laat ik wat mooie tuininspiratie zien voor komende lente en zomer.

Beschutting

Een tuin wordt steeds meer een verlenging van je woning. Om rust in je tuin te creëren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk “inkijk” hebt. Een hoge schutting kan al wonderen doen, maar mocht dit niet voldoende zijn, dan zijn er natuurlijk nog andere oplossingen.

Een overkapping

Een overkapping is een handige manier om zo lang mogelijk van je tuin te genieten. Het zorgt ervoor dat je beschut zit en geeft een “tweede huiskamer” gevoel. Door er een terrasverwarmer in te hangen blijft het nog prettiger om langer onder de overkapping te zitten.

Een serre

Een serre is een uitbouw, grenzend aan de woning dat vaak uit veel glazen ramen bestaat. Het is een heerlijke manier om lekker van je tuin te genieten en toch het voel hebben dat je binnen zit. Het is een prachtige verlenging van je woning en aan te vullen door er verwarming, schuifdeuren of zonneschermen aan toe te voegen.

Een parasol

Heb je niet zo’n hele grote tuin of wil je je tuin zo “open” mogelijk houden, dan is het aanschaffen van een goede parasol zeker aan te raden. Het voordeel aan een parasol is dat je hem open en dicht kan doen en zo zelf kan bepalen hoeveel je in de zon wilt zitten. Daarnaast kan je hem gemakkelijk draaien en is het een stuk goedkoper dan het plaatsen van een overkapping of serre. Verder geeft een mooie parasol je ook snel een heerlijk zomer-gevoel.

Parasols heb je in verschillende kleuren en varianten. Ik ben zelf helemaal weg van de ronde parasols, omdat deze extra gezellig staan. Maar je hebt ook stokparasols, vierkanten parasols en rechthoekige parasols.

Hoge bomen

Wil je echt het tuin-gevoel houden en toch heel beschut te zitten, dan kun je er ook voor kiezen om mooie.

Tuinscherm

Wil je niet te beschut zitten, maar toch geen inkijk hebben, ga dan voor een tuinscherm. Met een tuinscherm kun je ook heel gemakkelijk gezellig hoekjes in je tuin maken, waardoor je nog meer van je tuin gebruik maakt.

Diepte en hoogte in je tuin

Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je tuin meer diepte krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een mooie schutting, hoge planten, mooie bomen, maar je kan ook meer diepte creëren door een overkapping, pergola of een mooie parasol te plaatsen. Door in de hoogte te werken, zal de tuin je ook meer gaan omarmen en zal je een knusser gevoel krijgen. Probeer het maar eens uit!

Op onderstaande foto’s kun je zien dat er in de hoogte gewerkt is. Het is gelijk heel gezellig.

Kleurenpalet

Net als in huis is het fijn om je aan een kleurenpalet te houden. Kies een paar kleuren die je vrolijk maken en pas alles hierop aan. Denk bijvoorbeeld aan planten en decoratie als, kussens op de loungebank, een gezellig buitenkleed en mooie decoratie voor op de tuintafel. Op deze manier krijg je een hele fijne tuin en straalt het meer rust en eenheid uit.

Verlichting

Tenslotte maak je je tuin mooier door gebruik te maken van verlichting. En dan bedoel ik natuurlijk niet die felle lamp die aanspringt zodra je langs de sensor loopt, maar sfeerverlichting. Ik ben zelf een groot fan van lichtbolletjes die je over je zithoek kan hangen, maar ook mooie lantaarns, wandlampen voor aan een schutting of muur en sfeervolle led-verlichting voor in de tuin.

Wat vind jij het mooiste; een overkapping, een serre of een parasol?

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  8 maart 2021 / 1:27 PM

  Fijne tips!
  Ik heb al een lijst gemaakt over het inrichten van mijn balkon 😉
  Heb nogal wat nodig…..

  Xoxo

 2. 8 maart 2021 / 9:13 PM

  oh ik kan ook echt niet wachten om onze tuinen op te knappen..
  Even de schuur nog een keer opnieuw wit verven, alle kozijnen worden nu donkergrijs hoogglans, nieuwe bloempotten, kruiden en bloemen en we gaan een border maken en o ja.. een nieuw stuk kunstgras haha en dit is alleen nog maar de achtertuin

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   8 maart 2021 / 9:21 PM

   Haha, wat een toffe ideeen! Zo te horen hebben jullie grote plannen en zijn jullie wel even bezig, maar het wordt vast prachtig.

 3. 9 maart 2021 / 11:22 AM

  Hele mooie tuininspiratie. Wij hebben een overkapping en de parasol weggedaan. Nu komt er binnenkort iemand kijken voor een zonnescreen voor aan de overkapping. Ben benieuwd.

 4. 10 maart 2021 / 8:06 AM

  Wij hebben vorig jaar een overkapping laten plaatsen en daar ben ik enorm blij mee. Het geeft inderdaad privacy maar ook schaduw, en dat vind ik fijn omdat ik er nooit zo goed tegen kan om heel lang in de zon te zitten. Boven de eettafel hebben we een parasol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.