Home » Krijg een betere nachtrust

Krijg een betere nachtrust

Slapen is zo fijn en slapen is natuurlijk gezond. Als je niet voldoende slaapt merk je dat gelijk de volgende dag. Je voelt je minder energiek, waardoor je ook minder uit je dag kan halen. Maar toch zijn er best veel mensen die niet goed slapen, lang wakker liggen of heel licht slapen. Het is tijd om hier verandering in te brengen! En dat gaan we doen met deze handige en snelle tips.

Een fijne slaapkamer

Als je goed in slaap wilt vallen, dan moet je je ontspannen voelen. Door je slaapkamer zo opgeruimd mogelijk te houden, zorg je ervoor dat je niet geprikkeld wordt door vuile was of andere dingen die er chaotische uitzien. Stapel je boeken netjes op, zorg ervoor dat je gordijnen op de slaapkamer er goed bij hangen en leg kleding eventueel op een stoel. Dit maakt al gelijk heel veel verschil.

Een frisse slaapkamer

Het is heel goed om je raam af en toe open te doen en frisse wind door de kamer te laten waaien. De muffe geur verdwijnt, vocht verdwijnt en helemaal tijdens het voorjaar en de zomer is het heerlijk om met briesje te voelen. Natuurlijk moet je het ook niet te koud hebben, maar zorg er in ieder geval dat je overdag het raam wat vaker open hebt staan.

Was ook regelmatig je beddengoed. En vergeet dan ook gelijk niet om de sierkussens eens in de was te doen.

Een lekker bed

Je kan je slaapkamer nog zo netjes opgeruimd hebben, maar als je niet lekker in je bed kan liggen, dan slaap je natuurlijk nog steeds niet fijn. Zorg voor een goed, stevig bed, een matras dat bij je wensen past, een hoofdkussen waar je hoofd heerlijk op kan liggen en een fijn dekbed.

Extra tip: Trakteer jezelf eens op een super leuk dekbedovertrek!

Ritueel voor het slapen gaan

Nog even gezellig Netflix kijken met je liefje voordat je naar bed gaat, even je telefoon doorscollen, zodat je weer op de hoogte bent van wat je vrienden allemaal gedaan hebben of nog snel even de laptop erbij pakken en wat werken. Deze dingen zijn enorm verleidelijk, maar we weten allemaal dat het niet goed is om voor het slapen gaan te gaan doen. Creëer in plaats daarvan een beter ritueel. Ga nog gezellig wat kletsen met je liefje onder het drinken van een lekker kopje thee, neem een warm bad of een warme douche, lees een mooi boek of luister nog wat muziek. Daarnaast is het ook goed om rond een vaste tijd naar bed te gaan. Hier kan je lichaam aan wennen, waardoor je op een gegeven moment veel gemakkelijker in slaapt valt.

Je hebt trouwens op YouTube ook muziek dat heerlijk is om voor het slapen gaan te luisteren. Zoek er maar eens op.

Voorbereiden op de volgende dag

Heb je de volgende dag iets belangrijks, moet je naar je werk of naar school? Dan is het verstandig om je spullen en kleding al klaar te leggen. Zo weet je precies wat je aan gaat trekken, zul je minder snel iets vergeten en zo ben je ’s morgens een stuk minder gestresst.

Daarnaast motiveert het vroege opstaan mij altijd als ik weet dat er een lekker ontbijtje op me staat te wachten!

Notiteboekje

Ben je iemand die in bed nog urenlang kan piekeren? Leg dan een notitieboekje op je nachtkastje. In dit notitie boekje schrijf je dingen van je af, als boodschappen die je moet halen, dingen die je niet wilt vergeten of gedachten die je wakker houden. De volgende dag kijk je in het notitieboekje en dan pak je alles gewoon weer op.

Heb jij op dit moment een fijne slaapkamer?

Delen:

7 Reacties

 1. 27 april 2020 / 8:00 AM

  Fijne tips. Ik zorg er altijd voor dat de slaapkamer fris en opgeruimd is. Soms doe ik weleens wat “pillow mist” op mijn kussen, een heerlijk relaxed geurtje.

 2. 27 april 2020 / 9:02 AM

  Wat een fijne tips en prachtige foto’s ook! Ik word ook altijd blij van een lekker opgeruimde slaapkamer en doe ook altijd ’s ochtends even de deur van mijn slaapkamer open voor wat frisse lucht. Verder doe ik weleens wat ontspanningsoefeningen voor het slapengaan. Daar word ik altijd heerlijk rustig van.

 3. 27 april 2020 / 9:08 AM

  Ik ben super blij met onze slaapkamer. Ik heb ook een voor het slapen gaan ritueel en voorbereidingen treffen voor de volgende dag (indien nodig natuurlijk) probeer ik ook altijd te doen.

 4. 27 april 2020 / 10:19 AM

  Mijn ritueel is de laatste tijd wat meer verslapt, merk dat ook echt wel aan mijn nachtrust. Toch maar weer oppakken!

 5. 27 april 2020 / 1:07 PM

  Ah beddengoed wassen is voor mij echt een must! Ik zou het liefst een paar keer per week schone lakens willen hebben, maar dat is natuurlijk een beetje overdreven. Maar sowieso 1x in de week!

 6. 28 april 2020 / 11:33 AM

  Ik merk het echt als ik mijn beddengoed wekelijks verschoon. Het is elke week weer een feestje om in een schoon bed te stappen. Oh en mijn avondritueel is echt wel iets waar ik baat bij heb. Als ik bijvoorbeeld geen boek lees voor het slapen, dan merk ik dat in mijn nachtrust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.