Home » Hoe houd je planten in de badkamer levend

Hoe houd je planten in de badkamer levend

Hoe houd je planten in de badkamer levend? Onze badkamer is vrij basic. We hebben mat witte tegels aan de wand en antracieten tegels op de grond. Erg mooi en tijdloos, maar als je van decoratie houdt, dan mocht onze badkamer wel wat opgefleurd worden. Planten zijn hier perfect voor. Maar veel planten zijn moeilijk te onderhouden in een badkamer. Het is er vaak vochtig, er komt geen zonlicht binnen en daar worden planten niet blij van. Toch heb ik inmiddels al jaren dezelfde planten in de badkamer staan. Maar hoe houd je planten in de badkamer levend? Ik geef je een aantal tips!

Hoe houd je planten in de badkamer levend

Hitte

Veel planten houden niet van te veel warmte. Het is daarom niet aan te raden om je planten bij een verwarming neer te zetten of op te hangen. Je zou denken dat ze genoeg vocht krijgen in een badkamer, maar in kleine, warme ruimtes drogen ze juist sneller uit.

Stoom

Heb je heel warm gedoucht? Laat de deur na het douchen dan open, zodat de warme stoom uit de badkamer kan gaan. De stoom trekt zo best snel weg, waardoor het badkamerklimaat snel weer hersteld is. Nog beter, doe een raampje open of een ventilator aan.

Hoe houd je planten in de badkamer levend

Niet te vochtig

Planten hebben vocht nodig. Maar te veel vocht is ook niet goed. Er kan schimmel ontstaan en dan is het wachten tot je plant dood gaat. Zorg er daarom voor dat je plant niet in direct contact met water staat. Het is vast heel leuk om een plant in de douchecabine te hebben, maar zet hem dan wat verder weg, zodat er geen water op kan vallen.

Verplaatsen

Heb je totaal geen daglicht in de badkamer, dan is het verstandig om je plant regelmatig even wat zonlicht te gunnen. Haal je planten af en toe uit de badkamer en zet ze even in de keuken of in de woonkamer. Hier worden ze blij van!

Kies voor sterke planten

We weten allemaal dat je buitenplanten niet zo goed binnen kan houden. En we weten ook dat binnenplanten over het algemeen niet buiten horen. De ene plant heeft veel zonlicht nodig en de ander juist niet. Zo heeft iedere plant weer zijn eigen voorkeur. En dit geldt eigenlijk ook voor planten die je in een badkamer neer wilt zetten. Een aantal planten die sterk genoeg zijn om in een badkamer te hebben zijn:

1. Klimop
2. Graslelie
3. Varens
4. Lepelplant
5. Orchidee
6. Kwartjesplant
7. Vrouwentong
8. Aloë Vera
9. Scindapsus
10. Chinese Evergreen

Deze laatste heb ik in de badkamer staan en die doet het enorm goed. Hij groeit zelfs!

Lees ook: Planten in de slaapkamer

Heb jij planten in je badkamer staan?

luchtzuiverende planten badkamer, aloë vera plant badkamer, klimop badkamer, badkamer plant Ikea, lepelplant badkamer, calathea badkamer, varen badkamer, vochtvretende planten

Volg mij ook op Instagram!

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  26 april 2020 / 4:48 PM

  Zo mooi. Als mijn badkamer zo groot was had ik er wel planten in gezet…..

  Xoxo

 2. 27 april 2020 / 9:07 AM

  Klopt, bepaalde planten doen het beter in de badkamer dan andere. Het af en toe verplaatsen is een goede tip. Ik heb zelf plantjes op het toilet staan, maar daar komt geen daglicht binnen. Ik zet ze dus een dag per week op een andere plek;-)

 3. 28 april 2020 / 5:11 PM

  Ik word al helemaal happy als ik naar deze foto’s kijk, ziet er goed uit! wij hebben alleen een gedroogde plant naast de wasbak staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.