Home » 10x Lekker onder de wol kruipen

10x Lekker onder de wol kruipen

Tijdens de winter is het natuurlijk erg koud buiten. Gelukkig kunnen we in huis lekker de kachel aandoen, waardoor we van de kou niet zo veel merken. Vooral ’s avonds vind ik het ook heel fijn om lekker onder een dekentje te kruipen. Voor mij is dat een heerlijk ontspan-momentje zo aan het einde van de dag. Rond half 11 gaat bij ons de kachel automatisch uit en dan is het tijd om letterlijk onder de wol te kruipen. Ik kan hier iedere avond erg naar uit kijken. Sinds wij een wollen dekbed hebben kan ik niet meer zonder. Wij hadden eerst namelijk altijd een synthetisch dekbed en op zich is dat ook prima, maar zodra je een wollen dekbed geprobeerd hebt, dan weet je wel wat ik bedoel.

Wol heeft namelijk zo veel meer voordelen dan een synthetisch dekbed. Ik zal een paar voordelen noemen en wie weet ligt jij straks ook lekker te genieten onder je eigen schapendekentje.

Wollen dekbed

1. Wol is duurzaam

Wol komt natuurlijk van schapen en is dan ook een duurzaam product dat op een diervriendelijke wijze gewonnen wordt. De wol groeit bij een schaap zo weer aan en tegen het voorjaar is het diertje blij dat die warme jas weer uit kan. En wij zijn ook blij, want met wol kan je zo veel!

2. Wol houdt lucht vast

Wol ziet er eigenlijk uit als een spiraalvormige krul. Het klinkt misschien gek, maar hierdoor kan het veel lucht vasthouden. En laat lucht nu de perfecte isolator zijn. Ze zeggen niet voor niets dat je in de winter niet te strakke schoenen en jassen aan moeten hebben. Oh, en door deze spiraalvormige krul springt wol ook zo weer “floep” in de originele vorm. Grappig toch!

3. Wol is veerkrachtig

Bij een spiraalvormige krul denk je waarschijnlijk ook aan veerkracht. Pak maar eens een plukje wol en je zal zien wat ik bedoel. Het is lekker veerbaar en dit zorgt ook gelijk voor een isolerende beschermingslaag.

4. Wol neemt makkelijk vocht op

Ik weet niet of schapen die wel zo fijn vinden, maar wol heeft een hoog absoptievermogen. Toch laat het ook snel weer vocht verdampen en dit is ideaal tijdens het slapen. Je verliest in een nacht best veel vocht. Vergeleken met een synthetisch dekbed zal het vocht veel sneller verdampen, waardoor je droog en heel comfortabel je slaapje kan doen

5. Zelfreinigend door natuurlijk wolvet

Een vriendin van mij heeft een wollen vloerkleed en zodra er een drankje op valt, raken we niet meer in paniek. Wol is namelijk zelfreinigend door de lanoline die het bevat. Dit is een bacteriewerende en vuilafstotende natuurlijke wolvet en echt een super reiniger!

6. Brandvertragende eigenschappen

Je moet er niet aan denken, maar wat wel een leuk feitje is, is dat wol bij brand een heel veilig materiaal is. Het hoge stikstofgehalte, het hoge vochtgehalte en de hoge ontbrandingstemperatuur zijn brandvertragend.

7. Lange levensduur en lage milieubelasting

Wol gaat omgelofelijk lang mee. Het is misschien even een investering, maar uiteindelijk zal je zien dat het een hele goede investering is geweest.

8. Milieuvriendelijk

Wol is een heel milieuvriendelijk product, omdat het voor 100% te recycelen is.

9. De antiallergische werking van wol

Als je last van allergie hebt, dan heb je waarschijnlijk al een wollen dekbed. Schimmelvorming in wollen dekbedden is namelijk nagenoeg onmogelijk. Schimmels hebben niet alleen warmte nodig, maar ook een hoge vochtigheidsgraad. Omdat wol heel ventilerend is en de temperatuur reguleert, zullen er geen schimmels in kunnen nestelen.

10. Anti-huisstofmijt

Huisstofmijt houdt niet van wol. En als je je dekbed ook nog regelmatig lekker lucht, maakt het helemaal geen kans!

Heb jij ook een wollen dekbed?

Delen:

4 Reacties

 1. 20 december 2019 / 2:23 PM

  Ik heb geen wollen dekbed, maar het zet mij wel aan het denken om er één te kopen.
  Trouwens dat slaapmasker ziet er zo zacht uit!

 2. 21 december 2019 / 7:52 AM

  Ik heb een wollen dekbed en zou niet meer anders willen 🙂

 3. 21 december 2019 / 8:14 AM

  Ik heb inderdaad ook wel eens gelezen dat wol je veel langer warm houdt! Zelf hebben we echter gewoon een synthetisch dekbed;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.