Home » 37 weken zwanger | Is dit de laatste week?

37 weken zwanger | Is dit de laatste week?

Nora is bijna 3 weken te vroeg geboren. De vorige dag was ik nog lekker in de tuin wat onkruid aan het weghalen en ’s nachts kreeg ik in eens buikpijn. “Tja, misschien had ik iets te veel gedaan.” Maar nee, de weeën waren begonnen. Tegen 06.30 uur begonnen de weeën echt opgang te komen en besloot mijn man, in plaats van naar zijn werk te gaan, de verloskundige te bellen. Uiteindelijk is om 12.31 uur Nora geboren.

Voor mijn gevoel is deze tijd zó snel voorbij gegaan. Ineens was ons meisje daar en kon het verzorgen van dit kleine mensje beginnen. Het is zo apart dat dit in een paar uurtjes gebeurd is en dat je dan in eens moeder bent geworden. En toch voelde het ook wel heel vertrouwd. Zo bijzonder!

Ons tweede kindje zit nu nog aardig hoog in mijn buik, beweegt best wel veel en is niet ingedaald. Ik heb daarom niet het idee dat hij al geboren gaat worden. Maar goed, dat had ik bij Nora eigenlijk ook niet. Ik dwing mijzelf nu daarom ’s avonds in bed te blijven liggen en niet te gaan spoken. Straks hebben we weer genoeg gebroken nachten en dan dagdroom ik vast over de tijd dat ik de hele nacht door kon slapen.

Dat was vorige week trouwens nog wel anders. Toen heb ik onder andere deze leuke luchtballon gemaakt. Zowel het mandje als de lampion zijn van IKEA en kostten maar een paar euro. Ik had nog wat touw liggen en de zakjes heb ik gemaakt van een juten cadeau zakje van Sinterklaas. Super simpel, maar toch heel leuk voor het kinderhoekje op de zolder! Wat je ’s nachts wel niet kan doen, haha.

Maar goed, vanaf nu heb ik mijzelf in de chill-stand gezet en ga ik letterlijk wachten tot ons kleine kindje geboren gaat worden. Ik ben benieuwd of het aankomende week al gaat gebeuren of dat we nog eventjes moeten wachten. In ieder geval zit hij nu veilig in mijn buik en kunnen mijn man, ik en Nora nog lekker genieten van onze nachtrust.

Ik hou jullie op de hoogte en ook als het kinderhoekje op zolder helemaal klaar is, zal ik jullie foto’s laten zien. 🙂

Delen:

6 Reacties

 1. chucky1012
  4 augustus 2020 / 10:36 PM

  Heel veel sterkte en good luck…

  Xoxo

 2. 5 augustus 2020 / 8:24 AM

  Wow, dat was wel een heel snelle en onverwachte bevalling dan! Ben benieuwd hoe het je deze keer zal vergaan. Sterkte met de hittegolf in elk geval – lijkt me geen pretje om nu hoogzwanger rond te lopen.

 3. 5 augustus 2020 / 11:42 AM

  Spannend! Laat je niet gek maken. Neem lekker je rust en zorg goed voor jezelf. Heel benieuwd wanneer de kleine man komt 🙂

 4. 5 augustus 2020 / 3:40 PM

  Spannend! Hopelijk verloopt alles goed en vlot 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.