Home » 36 weken zwanger | Zwangerschapsfeitjes

36 weken zwanger | Zwangerschapsfeitjes

Een paar weken geleden zei ik nog dat ik de tijd zo langzaam voorbij vond gaan, maar nu gaat het toch wel echt heel snel! Nog maar 4 weekjes voor de uitgerekende datum. Gisteren hadden we onze laatste echo, de liggingsecho en alles zag er goed uit. De baby heeft alleen besloten om zijn voetjes bij zijn hoofdje te houden, dus hij ligt een beetje dubbelgevouwen, haha! Het was voor mijn man trouwens gisteren weer de eerste keer na een héle lange tijd dat hij mee kon kijken op een echo. Door het Corona virus mocht ik iedere keer niemand meenemen, dus voor hem was het extra leuk om weer mee te gaan. Het was alleen balen dat zijn voetje dus voor zijn gezichtje zat, waardoor we geen echofoto konden maken. Naja, over een paar weekjes kunnen we hem toch zo vaak zien als we willen.

Grootte van de baby: De baby is trouwens nu zo groot als een krop Romeinse sla, ongeveer 47 centimeter en 2,5 kg. Dit laatste vind ik een beetje aan de slag kant als ik mij bedenk hoe zwaar mijn buik aanvoelt, haha.

Grootte van mijn buik: Mijn buik is vergeleken met mijn vorige zwangerschap een heel stuk groter. Je kan er niet omheen en dat levert ook de leukste complimenten op!

Aangekomen in kg: Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen idee heb hoeveel ik aangekomen ben. Aan het begin van mijn zwangerschap heb ik op een weegschaal moeten staan en daarna niet meer. Ik heb zelf geen weegschaal, dus ik durf niet te zeggen hoeveel kilo ik nu extra meedraag, maar ik vermoed dat het rond de 15 kilo is?

Voorbereiding: Eigenlijk ben ik helemaal voorbereid op de komst van ons tweede kindje. De spulletjes zijn in huis en ook het kamertje is helemaal klaar. Zo fijn! Het enige dat ik nog moet doen is de melkflesjes uitkoken. Mijn vluchtkoffer is gepakt en ook Nora heeft een tas met spulletjes voor het geval de bevalling toch iets langer duurt dan verwacht.

Trek: Chocolade. Ik was al een grote chocolade-eter, maar dat is alleen maar meer geworden. Er gaan heel wat repen doorheen en ook geniet ik ieder dag van broodjes hagelslag. Dit at ik normaal nooit, maar vind ik nu zo lekker! Ik kijk nu al weer uit naar het ontbijt, haha!

Zwangerschapskleding: Tijdens deze zwangerschap ben ik niet zo modieus. Ik pak het liefst de meest wijde kledingstukken uit de kast of ik draag wat loszittende jurkjes. Ik heb het idee dat ons baby’tje best wel laag in mijn buik zet, waardoor broeken en rokjes mijn buik afknellen. Zo niet fijn. Ook vind ik het fijn om ’s avonds kleding van mijn man aan te trekken. Dat zit zo lekker ruim 🙂

Moodswings: Ja, hier heb ik wel last van. Poeh! Ik huil sneller en ik trek me heel veel dingen meer aan. Mijn man heeft het af en toe helemaal niet makkelijk, maar gelukkig kan hij het met een korreltje zout nemen en steunt hij mij als hij denkt dat ik even opgelapt moet worden. Zo lief! Ook had hij gisteren een pak met bitterkoekjes naast mijn bed gelegd. Voor het geval ik ’s nachts honger zou krijgen en niet uit mijn bedje wilde. Wat moet ik toch zonder hem!

Wakker liggen: Ook hier heb ik last van. Er zijn dagen geweest dat ik totaal geen energie had en spelen met Nora echt heel veel van mij vroeg. Ik keek dan enorm uit naar mijn bed, maar zodra ik in bed lag was ik klaar wakker. En ook nu heb ik veel meer moeite om in slaap te komen. Ik moet vaker naar de WC en mijn hoofd is overvol met onzinnige dingen.

Veranderdrang: Ja, hier is mijn hoofd ’s avonds dus zo druk mee. In eens wil ik alles in huis veranderen. En dan bedoel ik niet het verplaatsen van een vaasje of een dingetje, nee, schilderwerk, dingen aan de muren en ik wil ook het liefst iedere dag nieuwe woonaccessoires kopen. Helaas is shoppen nu echt een hele opgave aan het worden, waardoor ik alle webshops die er zijn door zit te scrollen. Deze zwangerschapseigenschap wordt echt onderschat hoor!

De rest van mijn lichaam: Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik nauwelijks striae op mijn buik. Dit keer heb ik het wel. Gelukkig heb ik een hele lekkere olie van Weleda (granaatappel regeneratie olie) die ervoor zorgt dat het nog niet helemaal uit de hand loopt. Deze gebruik ik nu iedere dag. Heerlijk! Ook heb ik sinds een paar weekjes last van mijn rib door het getrappel van de baby. Dit is een heel vervelend gevoel, alsof je rib helemaal blauw is. Het liefst wil je je bh uit doen of zelfs de beentjes een beetje wegduwen, maar beiden hebben niet zo veel effect. Gelukkig is het tijdelijk en weet ik dat het waarschijnlijk hele schattige babybeentjes zijn die lekker bewegen. 🙂

Dit was mijn update weer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en ik ben erg benieuwd of jullie je in bepaalde dingen herken. Let me know! 🙂

Delen:

2 Reacties

  1. 29 juli 2020 / 7:18 AM

    Heel leuk om te lezen, zeker omdat ik zo vlak achter je zit. 34 weken nu… Ik moet dit weekend echt eens aan mijn vluchtkoffer beginnen. Ben het steeds aan het uitstellen, omdat ik het zo onhandig vind als spullen ‘weg’ zijn, haha. Daarnaast moet ik de flesjes inderdaad ook nog uitkoken…

    Dat van alles in huis willen veranderen herken ik echt. Dat hebben we ook de hele zwangerschap gedaan haha. Heerlijk!

    Voor de striae gebruik ik de Weleda zwangerschapsolie en zie tot nu toe helemaal niets. Maar goed, ik moet nog 6 weken en dit is wel de 1e…

  2. 30 juli 2020 / 11:50 AM

    Ik vind dit soort updates altijd erg leuk om te lezen en heb ze toen ik van Noa zwanger was met veel plezier gemaakt… Succes met deze laatste weekjes en geniet er nog eventjes van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.