Home » Zó maak ik mijn foto’s voor mijn blog

Zó maak ik mijn foto’s voor mijn blog

Eén van de leukste dingen bij het hebben van een blog is het maken van foto’s. Ik vind het iedere keer een leuke uitdaging om nieuwe foto’s te maken die goed bij het artikel passen en waar ik tevreden over ben. De ene keer zijn het productfoto’s en de andere keer zijn het interieurfoto’s. En daarbij hoop ik ook altijd weer een beetje één “stijl” in te hebben. Meestal gaat dit wel gemakkelijk, maar soms moet je net wat creatiever zijn en meer uit de kast halen om het gewenste resultaat te behalen.

Ik moet zeggen dat ik interieurfotografie het leukste vind. Waarschijnlijk omdat je hiermee een “sfeertje” kan creeren. Je kan meer op één foto laten zien, waardoor de foto ook interessanter wordt. Dit vind ik trouwens ook het leukste om op andere blogs en websites te bekijken.

Sony Systeemcamera a5100

Veel foto’s maak ik met mijn Sony a5100 Systeemcamera. Ik ben heel erg blij met deze camera, omdat hij veel minder zwaar is als een spiegelreflexcamera en toch heel veel mogelijkheden heeft. De systeemcamera heeft meerdere opties en kan daardoor gemakkelijk bij licht en bij donker fotograferen. Daarnaast stop je het leuke witte cameraatje gemakkelijk in je tas en kun je hem overal mee naar toe nemen.

Deze camera is trouwens ook perfect als vlogcamera, omdat je het beeldscherm omhoog kan klappen. Ideaal ook als je selfies wilt maken.

Samsung Galaxy S10

Naast de systeemcamera gebruik ik ook veel de camera van mijn telefoon. Ik heb momenteel de Samsung Galaxy S7. Dit vind ik een prima telefoon, maar eigenlijk zou ik de Samsung Galaxy S10 willen hebben. De Samsung Galaxy S10 heeft maar liefst drie camera’s op de achterkant. Eentje om mooie foto’s in het donker mee te maken, eentje waar je landschappen perfect mee kan fotograferen en eentje waarmee je enorm ver kan inzoomen. Eigenlijk kun je er dus alles mee. Vooral voor outfit foto’s, foto’s van leuke citytrips en van vakanties worden met deze telefoon vast nog geweldiger. Oh, en aan de voorkant zit ook nog een hele goede selfiecamera van 10 megapixels. Hoe tof!

Mijn setting

Het is leuk om met de settjng te spelen. Het is belangrijk dat je foto in balans is en dat er niet te veel afleidende items te zien zijn. Wil je een foto van je slaapkamer maken, maak je bed dan netjes op. Wil je een productfoto maken, zorg dan dat er niet te veel op de achtergrond te zien is. Ik vind het zelf erg mooi als de achtergrond een beetje blurry / onscherp is.

Leuke decoratie

♥ Bloementjes
♥ Tijdschriften en boeken
♥ Fotogenieke items
♥ Plantjes

Bewerkingsprogramma’s

Zodra ik mijn foto’s gemaakt heb, bewerk ik ze in Photoshop. Dit programma gebruik ik al jaren en ken ik inmiddels ook een beetje. Ik moet wel zeggen dat ik vaak dezelfde functies gebruik. Meestal begin ik met het verkleinen van de foto’s, zodat het “geheugen” van mijn blog niet vol raakt. Vervolgens maak ik de foto’s eigenlijk altijd een stuk lichter met de “Levels” en met de “Curves” functie. Daarna pas ik het “Contrast” wat aan. En tenslotte de “Saturation”. Je kan er lekker je creativiteit in kwijt en het aller belangrijkste is dat je zelf blij bent met je foto’s.

De foto’s die ik met mijn telefoon maak zet ik ook wel eens op de computer, zodat ik ze in Photoshop kan bewerken. Maar wil ik ze op een snelle manier bewerken, dan gebruik ik ook wel eens App’s. In het artikel Mijn favoriete App’s van dit moment vertel ik welke apps ik graag gebruik om mijn foto’s te bewerken. Mocht je dit artikel nog niet gelezen hebben, neem dan nog even een kijkje. En mocht je vragen hebben, laat het dan weten in een comment hieronder. 🙂

Extra tips

♥ Goed daglicht is de perfecte basis
♥ Kies voor een plek waar je ruimte hebt zodat je van meerdere kanten op kan fotograferen
♥ Speel met kleuren en materialen
♥ Creer diepte
♥ Wees creativiteit
♥ Oefenen, oefenen en nog meer oefenen!
♥ Speel met je setting en camera instellingen

Wat gebruiken jullie het liefst voor het maken van foto’s?


Delen:

7 Reacties

 1. 12 juli 2019 / 6:46 AM

  Goede tips! Ik vind je foto’s altijd zo mooi.

 2. chucky1012
  12 juli 2019 / 7:01 AM

  Interessant en heel leerzaam…..
  Die zelfde phone wil ik ook…..

  Xoxo

 3. 12 juli 2019 / 7:52 AM

  Je foto’s zijn altijd schitterend! Wat leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen. Ik ga deze zomer een cursus Photoshop doen en heb er echt zin in om daar wat handiger mee te worden. Een telefoon met goede camera staat ook nog hoog op mijn lijstje. Tot nu toe maak ik al mijn blogfoto’s met mijn spiegelreflex, omdat die gewoon een stuk meer kan dan mijn wat simpele telefooncamera.

 4. 12 juli 2019 / 9:48 AM

  Ik ben helemaal weg van de stijl van jouw foto’s dus ik was heel blij met dit artikel! Ik wil heel graag aan mijn foto en bewerkingsskills werken en ga daar deze zomer eens flink mee oefenen!

 5. 13 juli 2019 / 5:43 PM

  Ik vind dat je altijd erg mooie foto’s hebt! Lekker licht. Ik maak het liefst mijn foto’s gewoon met mijn telefoon, vooral omdat dat lekker makkelijk is. Bewerken doe ik met Lightroom, ook op mijn telefoon.

 6. 14 juli 2019 / 3:23 PM

  Super leuk om zo een kijkje behind the scenes te krijgen;-) Ik vind het altijd zo leuk dat jij je eigen stijl hebt en die in elke foto terug laat komen, of je nu over beauty, interieur of mode schrijft.

 7. 24 juli 2019 / 2:11 PM

  Jouw foto’s zijn altijd zo herkenbaar! Fijn om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.