Home » Inspiratie | Prachtige bruidstaarten

Inspiratie | Prachtige bruidstaarten

Een bruiloft zonder bruidstaart komt bijna niet meer voor. Persoonlijk vind ik het ook een heel leuk en onmisbaar onderdeel van een bruiloft waar ik toch wel naar uit kijk. Het moment dat er getoost wordt is toch wel extra feestelijk met een groot stuk taart erbij. En daarnaast is het ook wel heel leuk om te zien dat de taart aangesneden wordt.

Er zijn zo veel mooie bruidstaarten vinden. Van mooie gedecoreerde taarten tot aan mooie botanische taarten. Een aantal van deze prachtige taarten heb ik ter inspiratie onder elkaar gezet. En aan het einde laat ik ook nog zien hoe onze bruidstaart eruit zag.

Bruidstaart met waterverf

Een trend die je steeds meer ziet is bruidstaarten gedecoreerd met prachtige waterverf beschilderingen. Dit vind ikzelf heel erg mooi. Vooral van die mooie watercolor bloemen. De taart wordt hiermee heel uniek en bijzonder.

Bruidstaart met texturen

Ook bruidstaarten met een textuur zie je steeds vaker. Van mooie chocolade schotsen tot aan karamel decoraties. En hoe gaat zijn deze bloemen. Ik denk dat ze gemaakt zijn van chocolade en vervolgens een kleur gekregen hebben door middel om eetbare spray. Hoe tof!

Druip bruidstaart

Druiptaarten zie je niet alleen op bruiloften, maar ook op bijvoorbeeld verjaardag en of genderreveal party’s. Ik vind ze erg vrolijk en ook krijg ik bij het zien van deze taarten gelijk zin om met mijn vinger langs zo’n druppel te gaan. Het is gewoon onmogelijk om zo’n taart te weerstaan.

Naked Weddingcake

Een naked cake wordt vaak gekozen bij een botanische bruiloft. Deze taart straalt iets natuurlijks uit. Hij is “clean”, luchtig en door de aanvulling van vers fruit ziet deze bruidstaart er uit als een heerlijke zomertaart die bij iedereen in de smaak zal vallen.

Bruidstaart met bloemen

Een bruidstaart met bloemen is de meest gekozen bruidstaart. Het blijft mooi en tijdloos. Het is vaak een witte taart met heerlijke fruitvulling en gedecoreerd met (eetbare) bloemen. Eigenlijk past deze taart op iedere bruiloft, waardoor hij altijd in de smaak valt.

Bruidstaart met kalligrafie

Ik denk dat ik bruidstaarten met kalligrafie momenteel wel het meest gave vindt. Een mooie gedicht, een songtekst of een gezegde aan de zijkant maakt de taart romantisch, sprookjesachtig en heel persoonlijk. Love it!

Onze bruidstaart

De laatste taart is een grote aardbeientaart in de vorm van een hart. Dit was onze bruidstaart en wat was hij lekker! De taart had namelijk de smaak van Rolo en was voorzien van een dikke laag marsepein en verse aardbeien. Oh, en de rand van de taart was witte chocolade. Mmm!! Ooit ga ik deze taart nog een keertje laten maken.

Welke taart vindt jij het mooiste?


Delen:

6 Reacties

 1. chucky1012
  15 juli 2019 / 5:34 AM

  Wat een prachtige taart hadden jullie!
  Leuk om hiervoor inspiratie op te kunnen doen…..

  Xoxo

 2. 15 juli 2019 / 9:04 AM

  Wauw wat hadden jullie een enorme bruidstaart! Prachtig hoor <3 en verder vind ik de druiptaarten altijd heel leuk!

 3. 15 juli 2019 / 9:58 AM

  Hele bijzondere taarten, vooral die jullie hadden!

 4. 15 juli 2019 / 12:52 PM

  Haha, ondanks dat wij niet een, maar twee keer getrouwd zijn heb ik me helemaal niet echt bezig gehouden met taarten. In Frankrijk hadden we een ieniemienie taartje voor twee personen, die overigens zeker niet minder lekker was. Dat kunnen Fransen natuurlijk als geen ander; taart maken! In Nederland hadden we een high tea, geen bruidstaart. Van jouw inspiratie foto’s vind ik de naked cakes het mooist.

 5. 18 juli 2019 / 5:11 PM

  Wij krijgen een hele stoere Naked Cake met chocolade, karamel, hazelnoot en macarons!

 6. G. Sterrenburg
  15 juni 2020 / 4:42 PM

  Wat kost die eerste taart die links staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.