Home » Wat zijn de beste gezondheid apps voor Android?

Wat zijn de beste gezondheid apps voor Android?

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een tijdje onderweg. Had je het voornemen om in 2023 gezonder te leven? Hopelijk ben je nog altijd goed bezig, al is de kans groot dat je voornemen alweer aan de kant is gezet. Zonde! Meer bewegen is immers hartstikke goed voor je lichaam en gezondheid, net als het gezonder eten. Je kunt hiervoor gebruik maken van diverse gezondheid apps. Hieronder noemen we een paar die je kunt downloaden op je Android-apparaat.

Nike Run Club

De gezondheid app die Nike Run Club heet, is vooral voor hardlopers een aanrader. Ook wandelaars kunnen er gebruik van maken. Deze app houdt namelijk je stappen bij, waarvoor ze gebruik maken van GPS. Bovendien kun je gratis begeleide hardloopsessies downloaden op de Nike Run Club-app. Ook kun je deelnemen aan gecoachte trainingsregimes voor de lange termijn.

Google Fit

Met Google Fit kun je je algehele gezondheid beter in kaart brengen. Deze app telt namelijk je verbruikte calorieën en meet je hartslag. Als je wandelt of hardloopt, maakt Google Fit gebruik van GPS om je route in kaart te brengen. Deze app wordt niet alleen voor smartwatches gebruikt, maar kun je dus ook downloaden op je Android-smartphone. Google Fit gebruikt overigens een bewegingsminuten-volgsystemen. Hiermee worden de minuten waarin je in beweging bent tijdens de dag.

7 Minute Workout

Als je een druk leven hebt, heb je misschien niet veel tijd om uitgebreid te trainen. Dit is geen probleem als je de 7 Minute Workout-app downloadt! Je volgt dan de HICT-filosofie, waarbij HICT staat voor high-intensity circuit training. HICT is gericht op krachtopbouw en spieruithoudingsvermogen. Bewegen duurt met deze app niet lang, maar toch doet 7 Minute Workout veel goed voor je lichaam en gezondheid. Naast alle andere voordelen ondersteunt deze app Google Fit ook nog eens!

BetterSleep

Wil je je slaap registreren om te kijken of je wel voldoende rust krijgt? De beste app hiervoor is volgens veel slaapexperts, artsen en neuropsychologen BetterSleep. Je krijgt hiermee meer inzicht in je slaap, terwijl je ook informatie krijgt over de wetenschap achter je slaappatroon. De app probeert bovendien je slaap te verbeteren, waarvoor je gebruik kunt maken van muziek, geluiden en beats. Het verbeteren van je slaap draagt bij aan een betere gezondheid, omdat het onder andere zorgt voor betere concentratie en voor het verbeteren van je fysieke prestaties en uithoudingsvermogen.

FitOn

Je neemt met FitOn het heft in eigen handen als het gaat om je fitnessdoelen. Op deze app vind je namelijk tig oefeningen die je vanuit het comfort van je eigen huis kunt doen. Hierbij kun je denken aan cardio, maar ook yoga en zelfs Pilates. Je kunt FitOn ook tijdens het thuiswerken gebruiken door de trainingen van 10 minuten te doen. Hierdoor voeg je toch je dagelijkse beweging toe aan je werkdag.

Gerelateerd:

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.