Home » Alles wat je moet weten over aligners

Alles wat je moet weten over aligners

Sommige mensen hebben wel eens gehoord van aligners, maar lang niet iedereen weet wat dit zijn. In principe is het niets meer dan een uitneembare beugel die ervoor zorgt dat je tanden langzaam maar zeker weer recht gaan staan. Als je scheve tanden hebt, klinkt dit je misschien als muziek in de oren. Ben je niet bekend met aligners? Dan twijfel je misschien of je hieraan moet beginnen. Lees in dat geval vooral verder, want wij vertellen je hier alles wat je moet weten over aligners.

Wat zijn aligners?

Ondanks dat we hierboven al kort ingingen op aligners, vinden we dat deze beugels wat meer toelichting nodig hebben. Je wilt immers wel weten waar je aan begint als je aan een aligner-behandeling begint. Een aligner is in principe niets meer dan een kunststof beugel die je minimaal 22 uur per dag dient te dragen. Deze beugel zorgt ervoor dat jouw tanden geleidelijk in de gewenste positie komen te staan. Doordat aligners gemaakt worden van transparant kunststof, zien mensen amper dat je ze draagt.

Aligners bestellen

Omdat aligners nauwelijks zichtbaar zijn maar ze wel voor rechte tanden zorgen, zijn ze ongekend populair. Daarom wil je zelf misschien ook wel zo’n kunststof beugel bestellen. Dit kan uiteraard alleen als je weet waar je dit doet. Neem in dat geval eens een kijkje op drsmile.nl. Je kunt aligners hier overigens niet direct bestellen, want deze kunststof beugels worden op maat gemaakt. Vandaar dat je eerst een afspraak in moet plannen voor een scan, zodat de aligners op maat gemaakt kunnen worden.

Als je een afspraak voor aligners maakt, word je op de afgesproken datum in een praktijk van DR SMILE verwacht. Hier word je bijgestaan door een consulent. Hij of zij vertelt je alles wat je wilt weten over aligners, beantwoordt al je vragen en geeft je advies. Vervolgens wordt er met een 3D-scanner een analyse van je gebit gemaakt en geef je jouw wensen door. Op basis hiervan wordt er uiteindelijk een behandelplan opgesteld. Hierin staat ook wat de behandelduur is. Nadat je dit plan ontvangen hebt, bepaal je zelf of je met de behandeling wil beginnen. Wanneer je akkoord geeft, worden de aligners geproduceerd. Vervolgens krijg je ze binnen een paar weken thuisgestuurd.

Prijs van aligners

Voordat je voor aligners kiest, ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel zo’n kunststof beugel je gaat kosten. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen, want ieder gebit is anders. Hoe complexer de scheefstand van jouw gebit is, des te hoger de kosten uitvallen. De behandeling duurt langer en de kans is groot dat je meer aligners nodig hebt. Om een nauwkeurige inschatting van de prijs te krijgen, is het verstandig om een vrijblijvende afspraak te maken. Op basis van deze afspraak wordt er vrijblijvend een behandelplan opgesteld. Hierin wordt onder andere vermeld wat je betaalt voor aligners.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.