Home » Beste stoelfietsen 2023 [TOP 5]

Beste stoelfietsen 2023 [TOP 5]

Een goede stoelfiets vinden is erg belangrijk, je wilt immers een goede aanschaf doen en je niet je geld wegggooien. In deze koopgids verschaffen wij je informatie over de beste stoelfietsen van dit moment. Er staat een uitgebreide review per product om je van alle informatie te zien. Wij maken onderscheid op basis van de prijs, reviews, gebruikerservaringen, voor & nadelen en andere belangrijke productinformatie, zodat jij de best geteste producten kan vinden.

Wat is een stoelfiets?

Een stoelfiets of bewegingstrainer is een oefentoestel dat het sporten makkelijker maakt en je lichaam gezond en in topconditie houdt. Het woord stoelfiets geeft al aan dat het een fiets is die je gaat gebruiken met een aparte stoel. Je kunt dus vanuit je stoel gaan trappen. Je kunt het ook overal gebruiken, bijvoorbeeld thuis, op school of op kantoor. Het is een comfortabele zitfiets die ouderen goed kunnen gebruiken. Het is precies wat ze nodig hebben om die stijve spieren soepel te houden. Oudjes kunnen nu fietsen terwijl ze naar de televisie kijken, breien of de krant lezen.

Op kantoor kun je het gewoon onder je tafel schuiven en tijdens het werken lekker ontspannen fietsen. Op die manier gebruik je het op een plek waar je niet echt vrij kunt bewegen. Stoelfietsen kunnen ook gebruikt worden om je armen te trainen. Zet het op een tafel of op een plek waar je het makkelijk met je handen kunt bedienen. Ga achter de fiets zitten en begin de pedalen te bewegen met je handen. Een stoelfiets kun je ook gebruiken om je buikspieren te oefenen. Tijdens het trainen span je de buikspieren een paar seconden regelmatig aan. Wanneer je het dagelijks doet ga je de veranderingen merken.

Top 5 Stoelfietsen in 2023 – Bekijk overzicht

1.


Stoelfiets - VirtuFit V1 Bureaufiets - Bewegingstrainer

Stoelfiets – VirtuFit V1 Bureaufiets – Bewegingstrainer

5/5

Bekijk prijs

2.


DeskShaper - Stoelfiets Deskbike Pedaaltrainer

DeskShaper – Stoelfiets Deskbike Pedaaltrainer – inklapbaar Bureaufiets – Fietstrainer met Display

5/5

Bekijk prijs

3.


Aidapt beentrainer met display - weerstandinstelling

Aidapt beentrainer met display – weerstandinstelling – Aluminium

5/5

Bekijk prijs

4.


Tunturi Cardio Fit M30 Minibike - Stoelfiets - inklapbaar

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets – inklapbaar – Stoel fiets

5/5

Bekijk prijs

5.


Stoelfiets - VirtuFit V3 Bureaufiets - Handvaten - Met Computer

Stoelfiets – VirtuFit V3 Bureaufiets – Handvaten – Met Computer

5/5

Bekijk prijs

Best geteste stoelfietsen – Ontdek de beste producten

1. Stoelfiets – VirtuFit V1 Bureaufiets – Bewegingstrainer

Met deze stoelfiets met computer beweeg je je makkelijk in je eigen tempo. Deze beknopte minifiets kun je gebruiken door op een bank of stoel te zitten. Zo kun je elke dag sporten terwijl je achter je computer zit of naar de televisie kijkt. Je hoeft dus niet uit huis te gaan om je conditie op peil te houden. De beweging van de VirtuFit V fietstrainer zet je bloedcirculatie aan, waardoor het je energie geeft en je een gezond gevoel hebt.

Deze stoelfiets heeft een weerstandsknop, zodat je de inzet van je training zelf kunt bepalen. Bij minimale sterkte is er weinig weerstand. En dat is een goede optie voor revalidatie oefeningen, mensen die slecht ter been zijn en ouderen die rustig willen beginnen met bewegen. Met de V4 kun je je verrichtingen zo zoetjes aan verbeteren. De informatie op je computerscherm kun je hierbij helpen, want het biedt de trainingstijd (TIME) aan van de afgelegde afstand (DISTANCE), het aantal pedaal omwentelingen (COUNT), geschatte verbrande calorieën (CALS).

Het geeft ook aan de totale aantal ronden vanaf het laatste moment van de training dat je de batterij hebt verwisseld (TOTAL COUNT). Je hebt ook een SCAN functie die de verschillende getallen cijfers om de beurt weergeeft. De V4 heeft stevige voetriemen die je voeten goed op de juiste plek houden tijdens het oefenen. Je hoeft dus niet telkens op je voeten te letten en doorgaan met dat waarmee je bezig bent. De afmeting is 40,5 x 31 x 32 cm en het gewicht is 4 kg. Het model is uniseks en de kleur is wit.

Je kunt de stoelfiets het beste op een vloerkleed plaatsen wanneer je er gebruik van maakt. Bij een gladde grond gaat hij verschuiven. Het vloerkleed dient dan ook als bescherming voor de vloer. Zit liever op een hoge stoel dan op een bank en plaats het tegen de muur of tegen een ander object.


Stoelfiets - VirtuFit V1 Bureaufiets - Bewegingstrainer

5/5

Bekijk deal

Voordelen

 • Licht van gewicht
 • Verstelbaar met een bewegingsknop
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Top-quality battery life considering the audio power these undoubtedly draw

Nadelen

 • Geen

2. DeskShaper – Stoelfiets Deskbike Pedaaltrainer  – inklapbaar Bureaufiets – Fietstrainer met Display –

Gebruik deze stoelfiets 30 minuten per dag tijdens het sporten, internetten of Tv kijken en je krijgt de dagelijkse beweging die je nodig hebt om je op je gemak te voelen. Het bevordert je bloedsomloop en je voelt je daardoor gezond en energiek. Je zult al snel merken dat de rusteloosheid uit je lichaam verdwijnt. Het geeft je een actieve geest en maakt je creatiever, scherper en ook nog slimmer. Als je deze zitfiets gebruikt, heb je geen last meer van concentratiestoornis en vermoeidheid. Het is ook niet meer nodig om je huis uit te gaan om gezond te blijven. Terwijl je achter de computer zit helpt het je om vet te verbranden.

De DeskShaper stoelfiets kan door iedereen gebruikt worden die niet genoeg tijd heeft om elke dag te sporten. De poten van de stoelfiets zijn opklapbaar, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De stoelfiets heeft een computer en het houdt het aantal keren dat de pedalen roteren bij. Verder houdt het ook nog bij de hoeveelheid calorieën die je verbrandt en de tijd dat je bezig bent geweest. Het heeft een draaiknop waar je de weerstand gemakkelijk kunt herstellen.

De afmetingen zijn 37 x 29 x 17 cm en het gewicht is 3 kg. Het heeft antislip pedalen met comfortbanden en is natuurlijk opvouwbaar. De stoelfiets is verstelbaar en komt in een doos. Het wordt gebruikt door mannen maar ook door vrouwen. De kleur van de DeskShaper stoelfiets is zilver. Het is makkelijk om in elkaar te zetten. Je hoeft het alleen maar aan elkaar te schroeven en beginnen met trainen.


DeskShaper - Stoelfiets Deskbike Pedaaltrainer

5/5

Bekijk deal

Voordelen

 • Stoelfiets met computer
 • Weerstand gemakkelijk te verstellen, door middel van draaiknop
 • Opvouwbaar, dus makkelijk mee te nemen
 • Anti-slip pedalen met comfortbanden
 • Verstelbare pedaalriempjes

Nadelen

 • Weinig weerstand

3. Aidapt beentrainer met display – weerstandinstelling – Aluminium

Deze beentrainer is een krachtige en beknopt stoelfiets die je bloedsomloop verbetert en je ook nog stevige spieren geeft. Precies wat je nodig hebt om ontspannen thuis te oefenen. Je kunt gebruiken voor beentraining in een zittende of liggende houding. Deze stoelfiets kan ook gebruikt worden voor armoefeningen. Mensen die herstellende zijn van een operatie of zware ongeluk kunnen de fietstrainer ook gebruiken voor revalidatieoefeningen.

De digitale teller geeft als volgt de verbruikte calorieën weer. Verder geeft het ook de tijd aan en hoeveel keren de pedalen geroteerd per minuut. De fietstrainer is licht, beknopt en een elegant ontwerp. Het is opvouwbaar, zodat je het makkelijk kunt opbergen als je hem niet gebruikt. Het heeft ook een digitale display scherm waar je kunt kijken naar de vorderingen die je maakt tijdens het trainen. De stoelfiets is voor iedereen die fit wil zijn en blijven tijdens kantooruren, of tijdens een luie dag op de bank. Niet te vergeten de sporters en oudjes die die het voor zowel hun armen als benen kunnen gebruiken.

Het komt in de kleur zwart en grijs en heeft een gewicht van 2,4 kg. Het maximale gebruikers gewicht is 114,3 kg, de hoogte van de stoelfiets is 375 mm, de breedte is 495 mm en de diepte is 235 mm. Je krijgt batterijen erbij namelijk de AG13-knop batterijen. De Aidapt beentrainer heeft een weerstandsknop, een bout, die op de as komt om je weerstand tijdens het trappen te vergroten.  Hierdoor komt er slijpsel na het sporten van de bout af. Leg daarom iets onder de beentrainer voordat je gaat sporten. Raak de bout niet aan (en dat is ook niet nodig), want het wordt heet tijdens de training.


Aidapt beentrainer met display - weerstandinstelling

5/5

Bekijk deal

Voordelen

 • Ideaal voor revalidatie en fitness in de woning
 • Handige ingebouwde digitale displayscherm om de voortgang te bewake
 • Minimale montage vereist
 • Met een digitale teller

Nadelen

 • Geen

4. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets – inklapbaar – Stoel fiets – Zwart

Op zoek naar een compact en makkelijk handelbaar hometrainer? Wil je makkelijk in beweging blijven of moet je herstellen na een blessure? Deze Cardio Fit M30 van Tunturi die je ook nog overal kunt gebruiken is de beste fietstrainer die je zult helpen daarbij. Je kunt het gebruiken voor het trainen van je armen en benen. Het is eenvoudig te verplaatsen en ook op te bergen. Het Lcd-scherm geeft de tijd aan, de afstand en ook de calorieën die je hebt verbrand. Je kunt de weerstand handmatig regelen en het werkt op batterijen.

Zit comfortabel aan je bureau of voor de televisie en train je benen of armen met de Tunturi Cardio Fit M30 minibike. Wanneer je de weerstand op het gewenste niveau instelt, geeft de ingebouwde rekenmachine je snelheid aan. Ook de trainingstijd, de geschatte calorieën en de keren dat je per minuut de pedalen roteert.  Dankzij de verstelbare voetriempjes zit je stevig in de pedalen. Behalve je benen, kun je ook je armen trainen met de minibike om slappe armen te voorkomen. Over een grote deel ligt onze focus alleen maar op de buik, billen en benen. Voor het gemak plaats je het op een tafel, zodat je de pedalen kunt gebruiken als handvaten.

De minibike is 48 cm lang en de breedte is 38 cm. De hoogte van deze fietstrainer is 28 cm en het gewicht is 4,5 kg. Het maximale gebruikersgewicht is 110 kg. Het lcd-display gebruikt 2 x AA-batterijen die je zelf moet aanschaffen. Je krijgt ook een handleiding die in verschillende talen is geschreven waaronder Nederlands. De hometrainer is opklapbaar, dus handig voor als je hem wilt wegzetten of meenemen.


Tunturi Cardio Fit M30 Minibike - Stoelfiets - inklapbaar

5/5

Bekijk deal

Voordelen

 • Compacte bewegingstrainer voor armen en benen
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • LCD-Monitor met weergave van tijd, afstand en caloriën
 • Weerstand handmatig in te regelen
 • Werkt op batterijen

Nadelen

 • Pedalen zijn aan de korte kant

5. Stoelfiets – VirtuFit V3 Bureaufiets – Handvaten – Met Computer

Deze stoelfiets met handvat en computer helpt je om je armen en benen met gemak te trainen. Het heeft een draaiknop om het weerstandsniveau eenvoudig aan te passen aan je niveau. Terwijl je aan het trainen bent kun je de tijd, de afstand, de roterende bewegingen per minuut en de calorieën die je verbrand hebt bijhouden. Kies de statistieken die je op het scherm wilt weergeven. Er is ook een SCAN-functie die automatisch schakelt tussen verschillende gegevens. De computer start automatisch op en sluit automatisch af wanneer u hem verplaatst.

Het leuke van deze stoelfiets is dat je het gewoon kunt gebruiken terwijl je met iets anders bezig bent. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar het maakt het ook makkelijker om te sporten, omdat je wordt afgeleid. De stoelfiets is precies gemaakt voor een zittende houding en is makkelijk te bedienen. Ben je klaar met sporten en je wilt het opbergen, kun je het eenvoudig bij het handvat aan de achterzijde oppakken en verplaatsen. Als je de kracht in je benen en armen wilt vergroten en je spieren wilt trainen, is het gebruik van deze stoelfiets nodig. Je bloedsomloop wordt aanzienlijk verbeterd waardoor je je fitter en gezonder voelt.

De afmeting is 37,5 x 40,5 x 30,5 cm en het gewicht is 5kg. Het product komt in de kleuren wit, zwart en groen. Mannen, vrouwen en oudjes kunnen het gebruiken voor sportoefeningen en herstel na een ongeval of operatie. Deze fietstrainer is niet inklapbaar en ook niet elektrisch. Je krijgt een handleiding erbij en de taal is Engels. Het product gewicht is 4,5 kg.


Stoelfiets - VirtuFit V3 Bureaufiets - Handvaten - Met Computer

5/5

Bekijk deal

Voordelen

 • Makkelijk te verplaatsen
 • Weerstandsniveau met draaiknop
 • Met handvat en computer
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Kwaliteit is matig

De beste stoelfiets kiezen

Bij het kiezen van de stoelfiets ga je nauwkeurig moeten kijken naar de verschillende opties die ze hebben. Ze zijn verschillend en uniek. Sommige zijn opklapbaar en elektrisch, anderen niet. Je hebt stoelfietsen die zwaarder wegen dan anderen. Het is dus goed om het tegen een muur of ander object te plaatsen bij het sporten. De stoelfiets is een veelzijdig apparaat die je overal kunt gebruiken. Je kunt het ook als fitnessapparaat in huis gebruiken. Wanneer we bezig zijn met onze dagelijkse bezigheden vergeten we meestal om tijd vrij te maken voor de sportschool. Maar dankzij de stoelfiets kunnen we toch fit en gezond blijven. Op kantoor is hij gemakkelijk onder je bureau te plaatsen. Daarom worden ze ook DeskShapers of Desktrainers genoemd. Tijdens het werken kun je dus ook aan je conditie blijven werken, zodat je voor een goede bloeddoorstroming zorgt, meer energie hebt, geconcentreerd blijft en dat zorgt voor betere prestaties.

Let op!

De pedalen zijn een van de belangrijkste aspecten van een stoelfiets. Het is goed om uit te kijken naar een apparaat met antislip pedalen. Als de pedalen ook nog comfortabele banden hebben, kun je ze veilig gebruiken zonder dat je schoenen moet wisselen. Zorg er ook voor dat de onderkant van je stoelfiets niet op een gladde vloer wordt geplaatst. Het kan gaan wegglijden en je kunt dan niet effectief sporten. We moeten ook denken aan de mensen die een zware operatie of ongeluk hebben meegemaakt en bezig zijn te herstellen. De stoelfiets komt hier goed van te pas. Voor fysiotherapeuten is het de voornaamste toepassing voor revalidatie trajecten na de operatie van de schouder, knie of heupen. Voor ouderen met stoornissen in hun stoornissen is het zeker het perfecte apparaat.

Top 3 stoelfietsen in 2023

1.


Stoelfiets - VirtuFit V1 Bureaufiets - Bewegingstrainer

Stoelfiets – VirtuFit V1 Bureaufiets – Bewegingstrainer

5/5

Bekijk prijs

2.


DeskShaper - Stoelfiets Deskbike Pedaaltrainer

DeskShaper – Stoelfiets Deskbike Pedaaltrainer – inklapbaar Bureaufiets – Fietstrainer met Display

5/5

Bekijk prijs

3.


Aidapt beentrainer met display - weerstandinstelling

Aidapt beentrainer met display – weerstandinstelling – Aluminium

5/5

Bekijk prijs

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.