Home » Zo houd je je haar ook in de zomer lekker zacht

Zo houd je je haar ook in de zomer lekker zacht

De zomer is in volle gang. Vele van jullie hebben waarschijnlijk al een vakantie gepland of zijn zelfs al vertrokken. Heerlijk! En natuurlijk zullen er ook wel een aantal zijn die dit jaar, net als ik, in Nederland blijven. Natuurlijk kun je hier ook lekker genieten en ook altijd bezoekjes brengen aan het strand of aan een zwembad.

Maar om ervoor te zorgen dat onze kapseltjes niet veranderen in suikerspinnen heb ik voor vandaag een aantal tips onder elkaar gezet die er voor zorgen dat je haar zo min mogelijk beschadigd wordt door de zon, de zee en door chloorwater.

Bescherm je haar

Om je haar zo mooi mogelijk te houden is het wel heel voor de handliggend om je haar te beschermen. Maar hoe? Heel simpel! Want door het dragen van een leuke strohoed, een leuke cap of een haarsjaaltje wordt je haar al beschermd. Ga daarom opzoek naar een leuk zomeraccessoires voor in je haar.

Zonnebrand voor je haar

Vind je het niet fijn om iets op je hoofd te dragen, dan kun je je haar ook beschermen met een Hair protection spray. Deze kun je bijvoorbeeld bij de Kruidvat halen en werkt bijna hetzelfde als een zonnebescherming voor op je huid.

Haarmaskertje

Als je in de zon zit of in een zwembad of zee zwemt, dan kun je er vanuit gaan dat je je grijze haar hier niet zo blij van wordt. Gebruik daarom iedere week een haarmaskertje om je haar alsnog weer vrolijk te maken.

Leave-in

Wil je je haar goed beschermen en ook nog eens waanzinnige golven in je haar krijgen? Doe dan een bbeetje leave-in conditioner in je haar, maar van je haar een hoge knot en zodra je je haar weer los doet zit er een geweldige beachy krul in je haar.

Breng een bezoekje aan de kapper

Ga regelmatig naar de kapper tijdens de zomermaanden. Je haarpunten slijten namelijk wat sneller en door te voorkomen dat je haar alleen maar meer beschadigd, is het verstandig om je puntjes regelmatig af te laten knippen.

Tools

Hoe graag je ook in de weer wilt gaat met je föhn, steil- of krultang, het is beter om deze toch even aan de kant te laten liggen. De extra warmte komt niet ten goede van de gezondheid van je haar. En nu het toch heerlijk zomerweer is, zal je haar ook mooi op kunnen drogen door de zon.

Maak je haar nat

Het klinkt misschien gek, maar maak je haar met gewoon kraanwater nat voordat je het zwembad of de zee in duikt. Wanneer je haar nat is zal het minder vocht opnemen. Vergelijk het met een spons. Hierdoor zal je haar namelijk minder chloor of zout opnemen. Ben je geïnteresseerd in het toevoegen van highlights aan je haar? Dan is het de moeite waard om Tips voor het toevoegen van highlights aan balayage bruin haar te lezen.Delen:

6 Reacties

 1. 8 juli 2019 / 11:52 AM

  Super goede tip om je haar vooraf nat te maken! Dat ga ik deze zomer eens proberen. Samen met een beschermende spray!

 2. 8 juli 2019 / 12:52 PM

  Die tip van het haar nat maken kende ik nog niet! Op vakantie draag ik standaard een hoed. Eigenlijk meer om mijn huid tegen de zon te beschermen. Dat het tegelijkertijd je haar ook beschermt is mooi meegenomen;-)

 3. 8 juli 2019 / 1:34 PM

  Mooie tips! Ik draag graag een haarbandje en soms een hoedje.

 4. 8 juli 2019 / 6:16 PM

  Geen overbodige luxe, deze tips! Ik wilde deze week toevallig al gaan kijken voor een fijn maskertje.

 5. chucky1012
  8 juli 2019 / 8:29 PM

  Fijne tips 😉
  Ik draag ook een hoed of een cap…..

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.