Home » Dit is waarom je haar grijs verven weer helemaal in de mode is

Dit is waarom je haar grijs verven weer helemaal in de mode is

hoe vaak haar verven grijs

Je haar grijs verven kan een leuke en unieke manier zijn om jezelf te uiten, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden hoe dit je uiterlijk en gezondheid zal beïnvloeden. Je kunt kiezen uit veel verschillende tinten grijs haar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Met de juiste verzorging kun je ervoor zorgen dat je grijze haar er nog jaren goed uitziet.

Haren grijs verven

Grijs haar verven heeft de laatste jaren een lange weg afgelegd. Je hoeft niet langer de gezondheid van je haar op te offeren om die gewilde grijze kleur te krijgen. In feite zijn er nu een aantal manieren om grijs te worden zonder enige haarverf te gebruiken. Als je de overstap naar grijs haar geleidelijk wilt maken, zijn er een paar methoden die je kunt proberen. Eén manier is om helemaal te stoppen met het verven van je haar en te wachten tot het op natuurlijke wijze uitgroeit. Dit kan enige tijd duren, maar uiteindelijk zal je haar lichter worden en een grijze tint aannemen. Een andere optie is het gebruik van een tijdelijke root cover-up product zoals Just for Men Touch of Gray totdat je natuurlijke grijs ingroeit.

Als je op zoek bent naar een onmiddellijke transformatie, zijn er een paar semi-permanente haarverven die je grijze resultaten geven zonder je haar te beschadigen. Eén zo’n kleurstof is Pravana Chromasilk Gray die zowel in een lichte als donkere tint komt, zodat je zelf kunt bepalen hoe licht of donker je je grijze haar wilt hebben. Als je de overstap naar grijs haar geleidelijk wilt maken, zijn er een paar methoden die je kunt proberen. Eén manier is om helemaal te stoppen met het verven van je haar en te wachten tot het op natuurlijke wijze uitgroeit. Dit kan enige tijd duren, maar uiteindelijk zal je haar lichter worden en een grijze tint aannemen. Een andere optie is het gebruik van een tijdelijke root cover-up product. Met de leukste tips voor het opleuken van grijs haar krijg je de beste resultaten.

Haren grijs verven wordt populair

Er is iets met de kleur dat gewoon weer actueel en cool aanvoelt. Misschien is het het feit dat grijs haar wordt gezien als een teken van ervaring en wijsheid. Of misschien is het gewoon omdat zoveel beroemdheden hun haar grijs verven en het er goed uit laten zien. Wat de reden ook is, steeds meer mensen verven hun haar grijs, en het is een van de meest trendy kleuren geworden. Als je erover denkt om je haar grijs te verven, zijn hier een paar tips om het goed te doen.

1. Kies de juiste tint grijs. Er zijn veel verschillende tinten grijs, dus je wilt er een kiezen die bij je huidskleur en teint past. Er zijn lichte grijstinten, donkere grijstinten en alles daartussenin, dus neem de tijd om de juiste kleur voor jou te vinden.

2. Gebruik een kwaliteitskleurstof. Niet alle kleurstoffen zijn gelijk. Je zult een hoogwaardige kleurstof willen gebruiken die je een realistische grijze kleur geeft. Goedkope kleurstoffen zien er vaak nep of streperig uit, dus vermijd ze als je kunt.

3. Bereid je haar goed voor. Voordat je je haar grijs verft, moet je ervoor zorgen dat het in goede conditie is. Dat betekent een goede shampoo en conditioner gebruiken en minstens een keer per week een diepe conditioner toepassen. Als je haar in slechte conditie is, kan de verf niet goed pakken of kan het er uiteindelijk streperig of vlekkerig uitzien.

4. Volg de instructies zorgvuldig op. Elk merkhaarverf heeft zijn eigen instructies, dus zorg ervoor dat je die goed leest voordat je aan het proces begint. Probeer niet verschillende merken verf met elkaar te mengen of een van de instructies te veranderen, anders krijg je misschien een ongelijk resultaat.

5. Heb geduld! Het duurt langer om grijs haar te verven dan andere kleuren, dus wees geduldig en geef de verf voldoende tijd om volledig in te werken. Haast je niet, anders krijg je misschien vlekkerige resultaten.

Dus als je erover denkt om grijs te worden, ga er dan voor! Je zult er geen spijt van krijgen.

Lees ook:

Wat een toner voor je blonde haar kan doen

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.