Home » Beschadigde nagels herstellen

Beschadigde nagels herstellen

Beschadigde nagels zijn vervelend, het ziet er niet verzorgt uit. Zeker voor wie er graag representatief uitziet is dat niet fijn. Het beschadigen van de nagels ontstaat vaak door gelnagel lak en acrylnagels, maar ook bepaalde infecties of nagelbijten is funest voor je nagels. Wil je je nagels goed en snel herstellen? Lees dan hier de 10 tips die je hierbij helpen.

Tip1 Beschadigde nagel bij acryl of gel lak

Bij gel lak wordt de nagel snel beschadigd bij het verwijderen. Vaak gebeurt dat namelijk door de nagel lang in water te weken of door een sterk geconcentreerde nagel lakremover. Dit veroorzaakt die doffe en witte nagels. Wat je ook ziet is dat bij het verwijderen van de resten en het polijsten van de nagel met een borstel er gel lak, maar ook een laagje van de nagel komt. Dit veroorzaakt kringen op de nagel. Als die gel lak dan weg is zie je duidelijk die kringen. Het advies is om gel lak niet te vaak en te lang op de nagels te houden. Er zijn producten om beschadigde nagels bij acryl of gel lak goed te verzorgen, zodat het snel weer herstelt. Meer weten over beschadiging door acryl of gel lak, inclusief een aanrader voor een goed product? Lees dan het artikel over beschadigde nagels dat hier specifiek op in gaat.

Tip2 Verzorg je nagelriem

Nagelriemen hebben een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om binnen te dringen. Zijn ze gezond? Dan voorkom je infecties. Je kunt ze het beste verzorgen met een speciale nagelriemolie. Het terugdringen van de nagelriemen is ook belangrijk. Wil je weten waarom? Lees dan het artikel over de nagelriem . Daar staat het helder in uitgelegd.

Beschadigde nagels

Tip3 Niet knippen

Het is veel beter om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Bij knippen is er veel kans op scheuren. Ga je vijlen? Doe het dan regelmatig en steeds in dezelfde richting, anders krijg je nog steeds snel kans op scheuren.

Tip4 Niet te veel in het water

Water is funest voor nagels. Ga je afwassen of schoonmaken? Dan is het slim dat je handschoenen aandoet. Op die manier kunnen je nagels herstellen. Het is sowieso goed om te doen, want te veel met water in aanraking komen zorgt al snel voor nieuwe beschadigingen.

Tip5 Nagelverharder

Als je nagels zo beschadigd zijn dat ze ook slapper zijn geworden, is een nagelverharder een uitkomst. Met een nagelverharder geef je de nagel wat ondersteuning. Voorwaarde is wel dat je de juiste nagelverharder kiest. Van sommige nagel verharders raakt de nagel alleen maar meer beschadigd. Een nagelverharder is geen vervanging voor een base coat onder de nagel lak. Een base coat beschermt tegen verkleuring en zorgt voor een betere hechting met de nagel lak. Dat doet een gewone nagelverharder niet.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.