Home » Hoe bescherm je je huid het beste tegen de zon?

Hoe bescherm je je huid het beste tegen de zon?

Er zijn verschillende manieren om jezelf te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Zonnebrand vegan is bijvoorbeeld een populaire optie voor mensen die bewuster bezig zijn met het milieu en hun gezondheid. Maar wat zit er eigenlijk in vegan zonnebrand en hoe kan je nog meer je huid beschermen?

Wat zit er in vegan zonnebrand?

Vegan zonnebrand bevat geen dierlijke producten en is het gemaakt van plantaardige ingrediënten. Een normale zonnebrand bevat wel dierlijke producten en chemische filters zoals oxybenzone en octinoxaat. In een vegan zonnebrand wordt gebruik gemaakt van fysische filters zoals titaniumdioxide en zinkoxide om zonnestralen te blokkeren. Deze filters vormen een fysieke barrière op de huid en weerkaatsen de zonnestralen, in plaats van ze op te nemen zoals chemische filters doen. Vegan zonnebrand bevat ook natuurlijke oliën en plantenextracten die helpen om de huid te verzachten en te hydrateren. Dit is fijn als je zowel je huid wilt beschermen en tegelijkertijd een zachte huid wilt. Sommige merken bevatten ook antioxidanten om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Schaduw creëren

Zit niet te lang in de zon en zoek de schaduw op. Probeer tijdens de middag, wanneer de zon het sterkst is, zo veel mogelijk in de schaduw te verblijven. Dit geldt vooral voor kinderen, die extra gevoelig zijn voor de zon. Zet een parasol neer waar je onder kunt gaan zitten, zo geniet je wel van de warmte en bescherm je tegelijkertijd je huid omdat je niet de straling van de zon op je huid krijgt. Ook kan je eraan denken om een hoed aan te schaffen of een pet. Een hoed of pet kan de huid beschermen tegen de zon op plaatsen die moeilijk te bedekken zijn met zonnebrand, zoals het gezicht en de nek. Kies voor een hoed met een brede rand of neus, zodat ook de oren en de nek beschermd zijn.

Zonnebril

Een zonnebril kan de ogen beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Kies voor een zonnebril met 100% UV-bescherming om de ogen optimaal te beschermen.

Wat als je toch verbrand?

Het is belangrijk om maatregelen te nemen om huidkanker en huidveroudering te voorkomen. Als je toch verbrand raakt, breng dan aloë vera of een ander verkoelend middel aan op de verbrande huid om de pijn te verzachten en het genezingsproces te versnellen. Zorg dat je hierna niet meer in de zon loopt en dat je huid kan herstellen. Mocht je de zon niet kunnen vermijden, omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent in een warm land, draag dan kleding die je hele lichaam bedekt. Ben je toevallig geïnteresseerd in het bruiner maken van je huid? Dan is het de moeite waard om eens naar een goede zelfbruiner te kijken.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.