Home » Bewezen tips om eenvoudig af te vallen

Bewezen tips om eenvoudig af te vallen

Een streng dieet of overmatig sporten zijn manieren om af te vallen, maar vaak moeilijk om lange tijd vol te houden. Gelukkig kan het ook anders. Kleine aanpassingen in je dagelijks leven kunnen ervoor zorgen dat je eenvoudig afvalt.

Het zijn aanpassingen die jou op een duurzame manier gewicht laten verliezen. Bewezen is dat je op deze manier minder obsessief met eten bezig bent en je leefstijl op lange termijn positief wordt beïnvloed.

  1. Eet langzamer

Het klinkt vast te simpel, maar het werkt echt. Neem de tijd om rustig je maaltijd op te eten. Door tenminste 20 minuten over een maaltijd te doen voelt je lichaam eerder dat je verzadigd bent dan als je vluchtig een maaltijd verorberd. Door bewust te proeven, de smaken tot je te nemen zal je lichaam goed kunnen aangeven wanneer je genoeg gegeten hebt. Neem af en toe een rustpauze en drinkwater tussendoor. Het kan ook helpen om een timer op je telefoon te zetten.

  1. Drink water voor het eten

Door vóór de maaltijd water te drinken kan het afvallen enorm worden versneld. Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat volwassenen die water drinken voor een maaltijd 44% sneller afvallen dan mensen die dat niet doen (bron). Een vrij logische verklaring hiervoor is dat je door veel water te drinken je maag vol zit en je dus minder kan eten.

  1. Ontbijt met eiwitten

In Nederland ontbijten de meeste mensen met brood. Koolhydraten leveren energie aan het lichaam, maar dit doen eiwitten en vetten ook. Belangrijk is om je ontbijt te veranderen van koolhydraten naar eiwitten. Het zorgt voor een langer verzadigd gevoel, doordat eiwitten van alle voedingsstoffen de meeste energie kosten om te verteren. Het beste waar je mee kan ontbijten wanneer je af wilt vallen is een eiwitrijke shake.

  1. Eet van kleinere borden

Weer een hele simpele tip die makkelijk toe te passen is in je dagelijks leven. Het blijkt dat je minder eet als je gebruik maakt van kleine borden. Gebruik dus een lunchbord voor je avondeten. Je bekijkt je eten dan op een andere manier, een kleine portie op een lunchbord lijkt eigenlijk een grote portie. Je fobt in dit geval je hersenen, maar het werkt zeker. Op jaarbasis kan dit je enorm wat kilo’s schelen.

  1. Minder suiker, meer vezels

Suiker is een ongezonde dikmaker. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan ervoor zorgen dat je meer zin hebt in suikers. Vezels voorkomen pieken in je bloedsuikerspiegel, tevens zorgen ze voor een verzadigd gevoel en zijn ze goed voor de stoelgang. Een perfect vezelrijk tussendoortje zijn geroosterde kikkererwten, makkelijk zelf te maken en niet duur.

  1. Gebruik injecties om af te vallen

Na een langere tijd ongezond te hebben geleefd is het soms moeilijk om niet aan eten te denken. Het is een gewoonte geworden dat je dag continue uit eetmomenten bestaat en het psychisch alsmede lichamelijk afkicken van eten is. Een steuntje in de rug kan dan fijn zijn. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft begin dit jaar een medicijn goedgekeurd dat je kan helpen om af te vallen met injecties bij afvallen. Dit revolutionaire medicijn wordt via injecties toegediend en zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent en je hongergevoel afneemt.   

Afvallen hoeft niet altijd heel rigoureus te zijn met strenge diëten die niet lang vol te houden zijn. Probeer eens kleine aanpassingen te maken in je dagelijks leven. Op jaarbasis zal je zien dat kleine aanpassingen verschil kunnen maken.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.