Home » 30 weken zwanger | De interne verhuizing

30 weken zwanger | De interne verhuizing

Op 26 augustus ben ik uitgerekend van ons tweede kindje. Terwijl de eerste maanden voorbij vlogen, duren deze laatste weken voor mijn gevoel enorm lang. Ik heb het idee dat mijn buik dikker en zwaarder is dan tijdens de vorige zwangerschap en daarom heb ik het gevoel dat de baby ieder moment geboren kan worden. En toch mag ik totaal niet klagen. Ik heb geen last van pijntjes en ziekteverschijnselen. Ik ben in het begin wat misselijk geweest, maar meer was het niet. Ik merk alleen wel dat de laatste weken nu ingaan en dat het lichamelijk zwaarder begint te worden. Vooral ’s avonds voel ik mij eerder een aangespoelde walvis dan een mens, haha! Het leek mij leuk om jullie iedere week een update te geven en jullie een beetje mee te nemen tijdens mijn zwangerschap. Vandaag is het daarom tijd voor deel 1.

De interne verhuizing

Het idee dat het nog 10 weken duurt klinkt echt lang. Mijn buik is ’s avonds best zwaar en lange afstanden lopen doe ik ook niet meer. Nora iedere dag een paar keer tillen en de trap op dragen is intensief genoeg. Maar toch voel ik me ook al helemaal voorbereid. Alles in huis is klaar, de babykamer is klaar, de kleertjes liggen klaar, de “vluchttas” is gevuld en eigenlijk alles is geregeld. Misschien komt het doordat het ons tweede kindje is en ik er wat relaxter in sta. Het huis was de vorige keer eigenlijk al baby-proof, de babykamer was al vrij neutraal en ook sommige kleertjes kunnen nog heel goed een ronde mee. Het enige dat er op het to do lijstje stond was de babykamer iets jongensachtiger te maken, een nieuw boxkleed aan te schaffen (de vorige was roze) en ons dochtertje Nora verhuizen naar een nieuwe meidenkamer.

Dit laatste vond ik natuurlijk ook helemaal geweldig om te doen en ik zag het dan ook al een heel leuk projectje. Uiteindelijk is haar nieuwe kamertje heel gezellig geworden. Meisjesachtig met een mooie grote kledingkast, een tipitent en heel veel gezellig speelgoed. Ze vermaak zich er prima. Wat had ik vroeger zelf graag zo’n leuke kamer willen hebben! Binnenkort zal ik een aantal foto’s maken van het resultaat, zodat jullie het kunnen zien.

Gelukkig slaapt Nora ook heel goed in haar nieuwe kamertje, dus dat is gelijk ook een zorg minder. Tijdens mijn vorige zwangerschap hoorde ik namelijk dat dat nog wel eens voor problemen kan zorgen. Vandaar ook dat we best wel optijd met deze interne verhuizing begonnen zijn. En ja, stiekem kon ik natuurlijk ook niet wachten om weer een nieuwe kamer in het huis in te richten. Ik schuif het op “nesteldrang”. Een goed excuus om je man nog wat plankjes en lijstjes aan de muur te laten ophangen. Haha!

Heb jij een kindje?

Delen:

6 Reacties

 1. chucky1012
  19 juni 2020 / 10:41 PM

  Oeps dag is een pech dat je geen lange afstanden meer kan lopen….
  Fijn dat je een anderdd kamer weer had ingericht.
  Succes met de laatste maanden…

  Xoxo

 2. 20 juni 2020 / 9:32 AM

  Leuk om weer fijn bezig te zijn met inrichten. Heel veel succes met alles.

 3. 20 juni 2020 / 1:26 PM

  Fijn dat je zwangerschap afgezien van dat het zwaarder is en ver lopen niet meer lukt, verder probleemloos verloopt. Succes met de laatste loodjes!

 4. 22 juni 2020 / 12:31 PM

  De laatste weekjes zijn soms het zwaarst. Maar zal ook rap der zijn. Hier heb ik een kindje.

 5. 23 juni 2020 / 2:24 PM

  Gefeliciteerd nog. Super leuk!! Ik ben op dit moment 29 weken zwanger van ons eerste kindje. Een jongetje! Ik snap wel een beetje bedoelt met ‘je een walvis voelen’ in de avond,. haha. En bukken gaat ook niet meer zo makkelijk. Ben stiekem wel blij als ik mijn eigen lijf terug heb, haha.

 6. 29 juni 2020 / 10:35 AM

  Ah dat walvis voelen daar kan ik in komen, dat heb ik nu al met de pil laat staan als je zoveel maanden zwanger bent.. hopelijk schiet het snel voor je op <3 veel succes met de laatste loodjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.