Home » Besparen op de babykamer? Zo doe je dat!

Besparen op de babykamer? Zo doe je dat!

Ik vind het erg leuk om met interieur bezig te zijn, maar toch geef ik er (vind ik zelf) niet heel veel geld aan uit. Het is juist zo leuk om items te vinden die je interieur leuker maken, zonder dat je een vermogen kwijt bent. Dit heb ik ook gedaan met onze babykamer. Zodra je zwanger bent ben je vast geneigd om naar babywinkels te gaan en daar de spullen te kopen. Maar ik kan je vertellen dat je dan zóveel duurder uit bent. Daarom laat ik vandaag zien hoe wij onze babykamer ingericht hebben, welke spullen wij gekocht hebben en wat we er uiteindelijk voor betaald hebben, inclusief leuke babykamer decoratie.

Goedkope commode

Het kamertje hebben wij vrij rustig gehouden door witte meubels te plaatsen en het op te leuken met knuffeltjes en persoonlijke spulletjes. De commode was eigenlijk mijn “make-up/voorraad” kast en is afkomstige van IKEA. Waarschijnlijk ken je hem wel. Hij is perfect als commode, omdat hij enorm veel laadjes heeft én je genoeg ruimte hebt. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld je baby in bad wilt doen. Hij heet trouwens de Hemnes ladekast met 8 lades en kost €229,-

Goedkope ledikant

Ook het bedje, oftewel het ledikant, hebben wij bij IKEA gekocht. Deze is wit van kleur en basic. Toch moet ik zeggen dat ik dit een prima, stevig bedje. Met leuke lakentjes en knuffeltjes wordt het toch al snel een heel gezellig bedje en waarom zou je er meer geld aan uitgeven. Het bedje kostte €99,95 en heet Sundvik.

Het matrasje hebben we overigens wel bij een speciaalzaak gekocht. Iedereen wil lekker slapen en dan is een fijn matras juist een goede investering. Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij kostte het matras €100,-

Rieten stoel

Het laatste item dat wij bij IKEA hebben gekocht is deze rieten stoel. Ook deze hadden we al. Hij zit niet heel lekker, maar eigenlijk hebben wij hem ook nooit gebruikt om op te zitten. Als we gingen voeden, dan deden we dat vaak op onze slaapkamer. Wel vind ik de stoel heel gezellig staan en hij kostte maar €34,95.

Houten bankje

Dit leuke houten bankje kocht ik bij de Xenos. Het is niet echt een bankje om op te gaan zitten, maar meer ter decoratie. Ik heb er kussentjes op gezet en ook zet ik er regelmatig lieve knuffeltjes op. Zo schattig! Hij kostte €40,-

Jute vloerkleed

Een kleedje op de vloer maakt het vaak net wat gezelliger en knusser. Het laminaat dat wij op de babykamer hebben liggen vind ik een beetje saai. Maar door het rotan kleedje wordt het gelijk leuker. Ik kocht hem bij de Kwantum voor €30,-

Wandrek

Ik vond het erg leuk om mooie prentenboeken te etaleren op de babykamer. Daarom bedacht ik dit wandrek. Ik heb hem zelf gemaakt met een paar latjes van de Gamma en kosten maar een paar euro.

Rotan hanglamp

Deze leuke rotan hanglamp vond ik bij Leenbakker. Het zorgt voor een leuk patroontje als hij aanstaat en hij maakt het kamertje helemaal compleet. DE rotan hanglamp kostte €20,-

Ladder

En tenslotte heb ik een houten ladder op de babykamer staan. Ook deze kocht ik bij de Kwantum. Het is leuk om er dingen aan te hangen en op te zetten, als bijvoorbeeld babyslofjes en knuffeltjes. Ik betaalde er destijds €20,- voor.

Commode: €229,-
Ledikant: €99,95
Matras: €100,-
Rieten stoel: €34,95
Houten bankje: €40,-
Jute vloerkleed: €30,-
Rotan hanglamp: €20,-
Houten ladder: €20,-
Totaal: €573,90

Wil je nog meer besparen op de babykamer. Ga dan eens naar een kringloopwinkel of kijk op Marktplaats. Hier vind je vast heel veel mooie vintage items die je een likje verf kan geven en waarmee je het kamertje nog meer sfeer geeft.

Delen:

3 Reacties

  1. 29 april 2020 / 9:29 AM

    Het kamertje ziet er zo snoezig uit! Ik vind het altijd juist leuk om duur en tweedehands / vintage met elkaar te combineren. Juist daardoor krijgt een interieur echt karakter wat mij betreft.

  2. 29 april 2020 / 4:03 PM

    Agoshie wat een ontzettend lief en schattig kamertje is dit zeg! Ik vind die kleur op de muur ook echt prachtig!

  3. 30 april 2020 / 11:05 AM

    Het hangt echt zo van je eigen af, mensen doen altijd aannames dat alles duur moet zijn wanneer je aan een kindje begint. Dit hangt zo van jezelf af, 2e hands kan ook altijd nog! Goed dat je hier een artikel over hebt geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.