Home » 9x Doen tijdens je zwangerschap

9x Doen tijdens je zwangerschap

Inmiddels heb ik twee zwangerschappen achter de rug en ook al kan je niet wachten tot je baby’tje er eindelijk is, toch vliegt de tijd voorbij. Voor je het weet heb je je kleine kindje in je armen en heb je het in eens druk met luiers, melk, zoveel mogelijk slaap pakken en in de wolken te zweven. Het is daarom hét moment om nog even aan jezelf te denken en alle punten van deze “To do list” af te strepen.

Een massage

Je lichaam heeft het een stuk zwaarder tijdens je zwangerschap. Vooral je buik, je rug en je bekken kunnen wel wat extra liefde gebruiken. Plan daarom een massage in, zodat je spiertjes er weer tegenaan kunnen. Daarnaast slaap je beter na een massage, word je ontspannen en blijkt het zo te zijn dat het herstellen na de bevalling ook sneller gaat.

Zo lui mogelijk zijn

Tijdens je zwangerschap heb je een goed excuus om zo rustig mogelijk aan te doen. In het begin van je zwangerschap kan je natuurlijk nog wel aan de slag met de babykamer, het zoeken van de liefde kleertjes en dingen doen je voorheen ook deed, maar zodra je buikje zwaarder begint te worden, moet je wel je rust pakken. Lekker op de bank series kijken, een boek lezen, mooie dingen voor de babykamer maken en vooral genieten van het babytje in je buik.

Naar het zwembad

Je buik kan op een gegeven moment zo zwaar aanvoelen, dat je allemaal pijntjes krijgt. Hoe fijn is het dan om even gewichtloos te zijn! Ga naar het zwembad en laat je buik dragen door het water. Eén nadeel is alleen dat je ook weer uit het zwembad moet en dat kan wel weer wennen zijn.

Leuke dingen doen met je liefje

Zodra jullie baby er is, zal je merken dat het vaak om te baby draait en je niet meer zo veel tijd met elkaar door kan brengen. Het is daarom de hoogste tijd om nog veel leuke dingen samen te plannen. Lekker uiteten, borrelen, een lange avondwandeling, een onbekende stad ontdekken, een (mini) roadtrip. Dit is jullie kans!

Afspreken met je vriendinnen

Hoe leuk is het om een tripje met je vriendinnen te plannen! Ik ging tijdens mijn eerste zwangerschap met een vriendin naar Engeland en dit was geweldig! Inmiddels heeft mijn vriendin ook een kindje en kunnen we wat minder gemakkelijk tripjes plannen. Ik ben daarom blij dat we dit nog wel gedaan hebben.

Babymoon

Een babymoon wordt steeds populairder in Nederland. Het is als het ware een vakantie die je pland voordat de baby geboren is. Nog even genieten van jullie leventje met z’n tweetjes. Ga dan wel voor een relax vakantie, waarbij je niet te veel moet ondernemen. Ik kan het iedereen aanraden.

Een cadeautje

Geef jezelf een cadeautje. Dit cadeautje verdien je en het zal je aan deze mooie periode laten herinneren. Denk bijvoorbeeld aan een mooi sieraad, een invulboekje, een mooie jurk waar je bolle buikje extra mooi in uitkomt of een zwangerschapsfotoshoot.

Een zwangerschapsfotoshoot

Een zwangerschapsfotoshoot is sowieso een grote aanrader tijdens je zwangerschap. Voordat je weet is je buikje weer weg en kun je het bijna niet meer voorstellen hoe je eruit zag toen je nog zwanger was. Daarnaast is het ook gelijk een mooie gelegenheid om samen met je partner te gaan doen. Superleuk voor later en een perfect moment om je prachtige buik nog even goed in het zonnetje zet.

Slapen

Het klinkt waarschijnlijk heel cliché, maar geloof me, als straks je baby’tje er is dan slaap je veel minder. Ook al heb je straks een kindje die dol op slapen is, dan nog slaap je minder goed. Als moeder (en vader) ben je toch wat onzeker en word je waarschijnlijk door ieder geluidje wakker. Slaap daarom zoveel mogelijk en geniet ervan zolang het nog kan. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het baby’tje in je buik.

Delen:

3 Reacties

 1. 4 augustus 2021 / 8:41 AM

  Slapen en lui zijn klinken als topplannen, hahaha! Zwemmen lijkt me op zich wel fijn, maar het lijkt me irritant dat ik dan weer iets van een zwangerschapsbadpak zou moeten fixen.

 2. 4 augustus 2021 / 2:55 PM

  Hele fijne tips en voor mij ook herkenbaar als kersverse mama van twee scheetjes. Wat ik ook mooi vond, maar stiekem te prijzig is een beeldje van je torso in 3D laten printen. Dat is echt een mooie tastbare herinnering. 🙂

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   4 augustus 2021 / 9:15 PM

   Oh ja, dat is ook een heel mooi cadeau voor jezelf! Net even wat anders dan een fotoshoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.