Home » Hier moet je aan denken bij het organiseren van je bruiloft!

Hier moet je aan denken bij het organiseren van je bruiloft!

Je bent getrouwd of kent iemand die getrouwd is en je moet een bruiloft organiseren. Je trouwdag is een van de mooiste dagen in je leven. Je wil dat alles van begin tot eind tot in de puntjes is verzorgd. In deze blog vind je de belangrijkste punten bij he organiseren van een bruiloft!

1. kleding

Voor velen vrouwen waarschijnlijk hét belangrijkste aspect op de grote dag: een trouwjurk. Ook is het voor de mannen niet onbelangrijk dat ze netjes gekleed en strak in het pak voor het altaar staan. Niet alleen de kleding voor de bruid en bruidegom zijn belangrijk maar ook dat van de gasten. Spreek een zogenaamde ‘dresscode’ af om leuke foto’s te creëren waarbij iedereen dezelfde kleur draagt. Ook moet er goed gekeken worden naar de kleding van de bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Zij zijn vaak net ietsjes anders gekleed als de rest. Alles je echt een kers op de taart wil sluit je de kleur van de dresscode aan op het thema om de mooiste foto’s.

2. Het thema

Kies voor een thema om van je bruiloft een samenhangend geheel te maken. Ga bijvoorbeeld voor een bruiloft met een bohemian stijl. Een bohemian stijl wil zeggen dat het een redelijk eenvoudige bruiloft is met veel neutrale kleuren en met bepaalde zigeuner invloeden. Vaak worden bohemian bruiloften in de buitenlucht gehouden. Denk hierbij aan mooie locaties in de natuur zoals het bos, in een pittoresk dorpje, bij een langgoed of aan het water. Andere thema’s kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld het seizoen. Enkele andere bruiloft thema’s zijn: glitters, groen, of modern.

3. De aankleding

Bij een bepaald thema hoort ook een specifieke aankleding. Denk de kleur en soort bloemen, de kleuren van het servies, de kleuren van de touwlocatie trouwlocatie, ect. Kortom alles wat in het thema te veranderd kan worden moet aangepast worden zodat de trouwdag een mooi groot geheel wordt.

4. De locatie

Ook is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de locatie waar de trouwdag plaatsvindt. Je zult moeten nagaan of de trouwlocatie voor iedereen te bereiken is en of de locatie genoeg mensen kan faciliteren. Daarnaast moet de prijs van de huur van de locatie binnen het budget vallen als deze er is.

5. Het budget

Als laatste maar zeker geen onbelangrijk punt is het budget. Kijk bij het organiseren van een bruiloft goed naar het budget. Het is van belang dat je een goeie begroting opstelt of laat opstellen zodat je niet voorverassingen staat.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.