Home » Verschillende typen shampoo

Verschillende typen shampoo

Als je je haar goed verzorgt, ziet het er beter uit én voel jij je zelfverzekerder. Ondanks dagelijkse verzorging kan het echter voor komen dat je haar vet is, er droog uitziet of pluizig wordt. Vervelend, maar gelukkig is hier iets tegen te doen als je de juiste verzorgingsproducten gebruikt. In dit blog geven we je graag een aantal tips wat jij kunt doen om droog haar te bestrijden en te voorkomen.

Heb jij na het wassen van je haar alweer snel last van slap haar? Helaas zijn dit veelvoorkomende fenomenen, maar gelukkig kun je hier vaak zelf iets tegen doen. Belangrijk hierbij is dat je de juiste shampoo gebruikt.

Over het algemeen worden shampoos onderverdeeld in 5 typen:

 • basis shampoo
 • reinigende shampoo
 • antiroosshampoo
 • verzorgende en beschermende shampoo
 • volume shampoo

Basis shampoo

De basis shampoo wordt aangeraden voor dagelijks gebruik als het haar niet beschadigd is en de hoofdhuid niet geïrriteerd. Aangezien ze enkel een reinigende functie hebben, worden ze voornamelijk gebruikt om het haar te stijlen en een frisse look te geven.

Reinigende shampoo tegen futloos of vet haar

De reinigende shampoo wordt gebruikt voor het herstellen van droog, vet of beschadigd haar. Veel mensen zijn al snel geneigd om sterk reinigende shampoos te gebruiken om haar te herstellen.

Vet haar kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst ontstaat het als je van nature een vettere huid hebt. Daarnaast kan dun haar de aanleiding zijn. Het verkeerd drogen van je haar en hoofdhuid kan ook de reden zijn. Een andere belangrijke boosdoener is het gebruik van de verkeerde shampoo.

Zeker bij vet haar zien we dit veel terug. Dit is echter wat je precies niet moet doen. Deze sterke shampoos irriteren de hoofdhuid, waardoor vet sneller geproduceerd wordt. Gebruik in plaats daarvan een natuurlijke shampoo voor vet haar om ongewenst vet te verwijderen.

Anti-roos shampoo tegen schilfers

Bij een droge hoofdhuid helpt het vaak al om anti-roos shampoo te gebruiken. Het is ideaal tegen roos, maar helpt ook bij een jeukende of gevoelige huid. Roos kan je onzeker maken. Het is een probleem waar veel mensen last van hebben, maar met de juiste shampoo is het prima te behandelen. Hiermee bestrijd je het, voorkom je vorming van roos en verzorg je je haar.

Verzorgende en beschermende shampoo

De verzorgende shampoo wordt gebruikt voor het herstellen van het haar en verzorgen van de hoofdhuid. Deze shampoos bevatten meer verzorgende ingrediënten dan de basisshampoo. Verzorgende shampoos worden daarom vooral aangeraden bij dof en droog haar door bijvoorbeeld föhnen, touperen of verven. Ook het gebruik van krultangen en te wild kammen zijn veelvoorkomende oorzaken van beschadigd haar. Keratine shampoo is een van de haarproducten die helpt jouw haar te beschermen én te versterken.

Volume shampoo

Zoals de naam al aangeeft worden deze shampoos gebruikt om het haar meer volume te geven. Wil jij je haar graag meer volume geven? Dan is dit hét verzorgingsproduct voor jou! Uiteraard kan iedereen dit gebruiken, maar het is voornamelijk geschikt voor mannen en vrouwen met dun haar. Daarnaast heeft volume shampoo een reinigende functie. Het beste resultaat wordt bereikt door naast shampoo ook een conditioner te gebruiken.

Was je haar vooral niet te vaak

Overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, zo ook bij het wassen van je haar. Als jij je haar te vaak wast, zul je merken dat je hoofdhuid uitdroogt. De talgklieren in de huid reageren hierop door het loslaten van talg. Dit wordt opgevangen door het haar, waardoor het vet wordt. Probeer je haar daarom niet te vaak te wassen, zodat je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid de ruimte geeft om het werk te doen.

Shampoo voor ieder type haar

Het aanbod aan shampoos is tegenwoordig zo groot dat voor ieder type haar een geschikte te vinden is. Naast haarproducten speciaal voor beschadigd of droog haar, shampoo tegen pluizig haar en het bestrijden van vet haar, heb je ook shampoo voor type haar. Denk aan shampoo voor:

 • Krullend haar;
 • Blond haar;
 • Geblondeerd haar;
 • Lang haar;
 • Normaal haar;
 • Wit haar.

Wat voor haar je ook hebt, de juiste verzorgingsproducten zijn ervoor te vinden!

Lees ook: 3 x Professionele shampoos van de kapper!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.