Home » De beste kledingtips voor een perfect figuur

De beste kledingtips voor een perfect figuur

Tot een aantal jaren terug was het ideaalbeeld in de mode een slank figuur. Dit is de afgelopen jaren echter helemaal veranderd. Tegenwoordig zijn alle figuren mooi en maakt het niet uit of je wat slanker of juist wat voller bent. Je ziet dit overal terugkomen in de laatste modetrends. Een merk wat tegenwoordig alleen maar slanke modellen heeft, past niet meer in deze tijd. Vrouwen krijgen zo ook een realistischer beeld van welke kleding goed bij hun figuur past. Welke figuren bestaan er nu eigenlijk en welke kleding past bij dat figuur? Hieronder lees je het!

In het kort: verschillende figuren

Over het algemeen kun je de figuren van vrouwen verdelen in 4 types. Hieronder staan ze in het kort op een rijtje:

  • Het appel figuur

Het appel figuur heeft even brede schouders als heupen. Alleen de taille is iets breder dan je schouders en heupen. Ook heb je vaak slanke, lange benen en kleine borsten. Bij dit figuur is het mooi om de slanke benen te benadrukken door een aansluitende broek of rok met hoge taille. Verbloem de buik met een stijlvolle overslag-top of wikkeljurk en laat je decolleté shinen door een top met een lage halslijn.   

  • Het peer figuur

Een vrouw met een peer figuur heeft bredere heupen dan schouders. Ze heeft brede heupen en volle billen en de bovenkant is juist wat smaller. Vaak heeft iemand met een peer figuur kleine borsten. Mensen met een peer figuur hebben vaak moeite met het uitkiezen van broeken. Vooral voor curvy vrouwen kan het lastig zijn om een fijne broek te vinden die het figuur mooi accentueert. Ga voor goed advies en kies voor een kwalitatief hoogwaardige broek met goede pasvorm.

  • Het ‘X’ figuur

Veel vrouwen zouden het ‘X’ figuur, of het zandloper figuur wel willen hebben. Dit figuur kenmerkt zich aan de even brede schouders als heupen. Ze heeft volle borsten, volle billen en een smalle taille. Met dit figuur kun je allerlei kanten op qua kledingkeuze. Kies bij het X-figuur voor leuke accessoires als een mooie riem om de taille te accentueren. Een nauwsluitende top met een goed zittende flared (spijker)broek brengen de kwaliteiten van dit type figuur ook mooi naar voren.

  • Het plank figuur

Het plank figuur heeft even brede schouders als heupen. Ook is de taille vaak even breed als de schouders en heupen en heeft dit type figuur smalle heupen en kleine borsten. Benadruk je vrouwelijkheid en kies bij dit figuur voor kleding die je schouders en heupen accentueren. Hierdoor lijkt je taille smaller. Ga bijvoorbeeld voor supervrouwelijke jurkjes met een strakke taille en een wijde rok, een taillebroek en blazers of blouses met schoudervulling, die je in de taille aansnoert met een mooie riem.

Belangrijkste tip: accentueer je mooie delen!

Veel vrouwen zijn onzeker over hun figuur en dragen daarom het liefst bijvoorbeeld wijde, onopvallende kleding. Gelukkig leven we nu in een tijd, waarin er steeds minder waarde wordt gehecht aan verouderde beelden over het perfecte figuur. Door een paar handige kledingtips kan elke vrouw haar eigen unieke kwaliteiten laten stralen en zelfverzekerd voor de dag komen.

Kies de juiste maat

Een andere belangrijke tip die je zeker niet mag missen is het kiezen van de juiste maat. Wanneer je te kleine of te grote kleding draagt, komt jouw figuur niet mooi naar voren en heb je kans dat je de minder mooie delen juist accentueert. Als je niet zeker weet of je de juiste maat hebt, kun je je altijd laten adviseren door een winkelmedewerker of online in de chat van de winkel!

Accentueer dus je kwaliteiten en durf te experimenteren met goede kledingtips! En vooral: vier je vrouwelijkheid.

1 Reactie

  1. 24 juni 2022 / 7:46 AM

    Goede tips en leidraad om goed passende kleding te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.