Home » Zomerse picknick? Dit pak je in!

Zomerse picknick? Dit pak je in!

De zomer is het seizoen om buiten te zijn. Nu de zon zo lekker vaak schijnt, is het een goed moment om hiervan te genieten. Een zomers kleurtje op te doen, en flink wat vitamine D bij te tanken. Wist je dat je deze vitamine hard nodig hebt om je goed te voelen, maar zonlicht nodig hebt om hem aan te maken? Door in de zomer als het ware een voorraadje aan te leggen, kom je de winter een stuk beter door. Lekker naar buiten dus! Je hoeft echt niet meteen te gaan liggen bakken in de zon, liever niet zelfs, maar dagelijkse dingen die je normaal binnen doet naar buiten verplaatsen is ook al een goede start. Buiten eten, bijvoorbeeld! Niets zo gezellig als een zomerse picknick.

Lekker buiten eten

Buiten eten. Voor velen heeft het iets magisch. Juist omdat we in een land wonen waarin buiten zijn gedurende een groot deel van het jaar geen vanzelfsprekendheid is, genieten we er extra van als we wel lekker buiten kunnen zijn. Buiten eten geeft een fijn zomers gevoel, bijna alsof het vakantie is, juist omdat het niet zo vaak kan.

Je kan natuurlijk gewoon thuis, in je tuin of op je balkon, iets eten. Extra leuk wordt het echter als je eens wat verder kijkt. De natuur in trekt, of een mooi park opzoekt. Kleedje mee, en niets houdt je tegen om een gezellige picknick te houden. Dat kan met je partner zijn, of met je gezin, maar ook buiten afspreken met vrienden of kennissen is altijd gezellig.


Dit moet er zeker mee

Een picknickmand inpakken, dat is nog best een klus. Wat je sowieso mee moeten nemen is eten, en dan het liefst meer dan alleen wat kleffe boterhammen. Pak lekker uit, en kies voor dingen die lang lekker blijven, ook in de zon.

Vergeet echter vooral ook niet om wat lekkers te drinken mee te nemen. Een frisse Spaanse Verdejo wijn past perfect bij een zomerse picknick. Ga je wijn kopen, vergeet dan ook niet om een koeler mee te nemen, zeker wanneer je voor een witte of rosé wijn kiest. Wat alcoholvrije drankjes erbij kan natuurlijk ook geen kwaad, of maak een lekkere kan ijsthee of water met wat fruit erin. Gaan er kinderen mee, of zijn jullie zelf actief aangelegd, dan kan het ook geen kwaad om een leuk spelletje mee te nemen. Zo kun je lekker heel de middag blijven hangen; af en toe wat eten of drinken, gezellig kletsen en misschien eens een spelletje spelen. Een zomerse dag kan niet veel mooier worden dan dit!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.