Home » Wat moet je aandoen bij een casual chic feest? 

Wat moet je aandoen bij een casual chic feest? 

Vaak hebben feestjes een dresscode, die uitlegt hoe formeel de gasten gekleed moeten zijn. Het volgen van die dresscode is van groot belang, aangezien het respect toont naar de organisatie van het feest en naar de verschillende andere gasten. Een van de meest voortkomende dresscodes, is casual chic. Ondanks de populariteit, weet niet iedereen wat casual chic heren – of dameskledij inhoudt. Daarom zetten we hier een aantal mogelijke outfits uiteen, zodat u er op uw volgende feest tip top uitziet!

Voor de dames

Het centraal idee van casual chic is dat je formele kledingstukken mengt met alledaagse kledingstukken, om zo een elegante, maar comfortabele outfit te bekomen. Vrouwen hebben echter heel veel keuzen betreffende wat ze aandoen op een casual chic feest. De meest voorkomende outfit begint met bloes. Deze bloes mag best felle kleuren of een leuke print bevatten, zolang het niet te uitbundig is. Wanneer de bloes is gekozen, kan je een mooie broek of rok uit de kast halen. Ook een jeans is mogelijk, maar vermijd broeken die te strak zitten of waar scheuren in zijn. Dit is immers niet professioneel. Daarboven kan je dan opteren voor een blazer, dat er serieus en direct uitziet of voor een leuke pull of cardigan. Welke schoenen je kiest, is afhankelijk van hoe formeel je het zelf wil maken. Zo kan je zowel kiezen voor hakken, als voor geklede platte schoenen!

Voor heren

Casual chic heren outfit zijn niet moeilijk om samen te stellen. De basis voor de outfit is een traditioneel hemd. De kleur maakt in principe niet veel uit, maar wit is meestal zeer populair. Vervolgens ga je er geen kostuum broek op aan doen, maar een donkere alledaagse broek. Dit mag ook een mooie jeans zijn, zolang het maar eerder donker is. Een blazer maakt de casual chic heren outfit verder af. Als schoeisel kan je Chino’s of geklede leren schoenen kiezen. Probeer echter weg te blijven van alles wat er te sportief uitziet. Probeer het kleurenpalet ook zo simpel mogelijk te houden en blijf weg van schreeuwerige kleuren.

Wat doe je met kinderen?

Voor kinderen is de smart casual dresscode natuurlijk een stuk moeilijker, aangezien ze zo snel groeien dat het vaak niet de moeite is om dure kledij te kopen. Daarom geef je hun best geklede kleren waar ze in passen en waar ze zich comforttabel in voelen. De enige grote tip is dat je kledij in dezelfde kleuren koopt. Zo blijft je kind zijn outfit er uit zien als één schattig geheel!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.