Home » Waar op te letten bij het kopen van een BH?

Waar op te letten bij het kopen van een BH?

De perfecte bh kopen doe je niet zomaar. De perfecte bh moet namelijk passen bij jouw lichaam én goede ondersteuning geven. Maar al te vaak kopen vrouwen een mooie bh, maar geeft die onvoldoende steun of zit hij niet comfortabel. Waar moet je op letten bij het kopen van een bh?

De juist maat

Bij het aanschaffen van lingerie is de juiste maat van groot belang. Het gaat hierbij niet alleen om de cupmaat, maar ook om de bandjes en de band op de rug. Bij een goede bh moet de band op de rug  horizontaal lopen en parallel met de cups. Daarnaast moet je met 2 vingers tussen de band kunnen. Op het moment dat de band snijdt in je rug kan je beter een bh met een grotere omvang met kleinere cupmaat aanschaffen. Bij het passen van een bh moet je de band op de meest losse stand zetten. Dit is van belang, omdat een BH met de tijd uitrekt. Ook mogen de schouderbandjes nooit te strak zitten. Dat zit niet comfortabel. Let erop dat de bandjes niet van je schouders glijden. Op moment dat je de bh-bandjes van je schouders vallen en je bh blijft goed zitten heb je de goede maat. De bandjes zijn alleen om de cups eventueel bij te stellen.

De juiste cupmaat

De juiste cupmaat is misschien nog wel het lastigste van alles. Over het algemeen geldt dat de cups soepel moeten passen en goed aansluiten op de borst. Op het moment dat je borsten uitpuilen is een groter cupmaat gewenst. Wanneer de cups open staan kan je het beste een kleiner cupmaat kiezen. Het beste is dus dat je borsten volledig bedekt worden door je bh. Het tussenstuk van je bh moet dan ook goed aansluiten. Op het moment dat het niet zo is of wanneer je bh plooit kan je beter een ander model of maat kiezen.

Tips bij het passen

Ga je lingerie passen? Pas dan de bh met de band op de meest losse stand. Dit zorgt ervoor dat de BH nog strakker gedragen kan worden. Met de tijd rekt een BH uit dus het is van belang dat je op de strakste stand begint. Ook is het slim om geen nieuwe bh’s te kopen wanneer je ongesteld bent. Op dat moment zijn vaak je borsten wat groter dan normaal. Je zou zomaar met de verkeerde cupmaat thuis kunnen komen. Ga je een bh met beugel passen? Zorg er dan voor dat de beugel mooi om de borst valt. Wanneer je borst onder de beugel uitkomt, moet je een andere maat kiezen. Met deze tips kan jij de perfecte bh kopen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.