Home » 5 Tips voor een betere lichaamshouding

5 Tips voor een betere lichaamshouding

Geef het maar toe: je lichaamshouding is slechter dan je eigenlijk zou willen. De hangende nek en ronde schouders zien er niet alleen slonzig uit, maar hebben ook gevolgen voor de rest van het lichaam. Je lijf is uit balans en er ontstaan vervelende klachten. Denk aan nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en zelfs ademhalingsproblemen. Herkenbaar? Dan wordt het tijd om met jouw houding aan de slag te gaan. Er zijn gelukkig diverse manieren om jouw lichaamshouding weer te verbeteren. Hieronder staan 5 simpele tips op een rijtje.

1. Doe yoga oefeningen

Veel mensen laten yoga links liggen, omdat ze denken dat je er lenig voor moet zijn of dat het heel zweverig is. Niets is minder waar. Yogaoefeningen zijn juist heel praktisch en effectief. Door regelmatig oefeningen te doen, kun je verrassend snel resultaat zien. Je verbetert de houding door je bekken te kantelen, de schouders naar achteren te rollen en je borst te openen. Probeer tijdens het rekken en strekken te ontspannen. Dit zal aan het begin lastig zijn, maar een goede ademhaling kan hierbij helpen. Volg een instructievideo met yoga oefeningen voor beginners of (nog beter) neem yogalessen voor persoonlijke begeleiding.

2. Draag een ondersteunende bh

Een van de oorzaken van een slechte houding is bij veel vrouwen een volle buste. Door het dragen van kwalitatief hoogwaardige bh`s, die zorgen voor voldoende ondersteuning op de juiste plaatsen, kan de houding enorm verbeterd worden. Schaf daarom niet alleen een ondersteunende sport bh aan, maar investeer ook in een goede bh voor alledaags gebruik. Tegenwoordig zijn er hele trendy setjes verkrijgbaar voor grote maten. Dat oubollige imago van bh’s met goede ondersteuning is dus verleden tijd! Zodra je voelt dat jouw lichaamshouding verbetert, zal het tegelijkertijd een confidence boost geven. Met dat extra zelfvertrouwen kom je nóg beter voor de dag.

3. Wissel je houding af

Heb je geen tijd of zin om te sporten? Wissel overdag dan regelmatig van houding. Blijf niet de hele dag op de stoel zitten in dezelfde positie. Loop eens een rondje, zoek een andere werkplek, schud de armen even los. Voorkom dat je ‘vastgeroest’ raakt in één zithouding. Dit zorgt er namelijk voor dat de schouders onbewust inzakken en je nek naar voren gaat.

4. Investeer in een ergonomische werkplek

Als je heel wat uren achter een bureau doorbrengt, raden we aan om te investeren in goede kantoormeubelen voor je thuiswerkplek. Schaf een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau aan. In het ideale geval kun je het bureau zo hoog zetten dat je erachter kunt staan.

5. Leg de telefoon vaker weg

Je schiet direct in een slechte houding zodra je doelloos gaat scrollen. Leg daarom de telefoon wat vaker aan de kant. Zeker als je buiten loopt of ergens staat te wachten. Kijk lekker om je heen en rol meteen die schouders even naar achteren! Ook op andere vlakken is minder schermtijd beter voor je gezondheid.

Kortom: er zijn genoeg manieren om je lichaamshouding te verbeteren. Soms is een kleine aanpassing in je leven al voldoende! Welke tips ga jij zelf toepassen en uitproberen?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.