Home » Boektip | 100 Hot Smoothies

Boektip | 100 Hot Smoothies

Er zijn van die periodes dat ik in eens heel veel smoothies maakt. Vooral in de lente en in de zomer vind ik dat erg lekker. Verse aardbeitjes, een banaantje, wat verse jus d’orange. Maar ook smoothies met spinazie of wat melk vind ik erg lekker. Het is heel gemakkelijk om te maken, super lekker en je krijgt gelijk een vitamine boost. Ideaal!

Nu moet ik ook zeggen dat ik dol ben op fruit. Maar eigenlijk ook op groente. Dus toen ik het boek “100 Hot Smoothies” tegen kwam werd ik daarom ook gelijk nieuwsgierig. Het boek is geschreven door Maartje van Druyten is juist bedacht om op een gemakkelijke manier 250 gram groente binnen te krijgen. Want vaak weten we wel dat we twee stuks fruit per dag moeten eten, maar groenten worden toch wel eens vergeten.

Het boek “100 Hot Smoothies” bevat 100 recepten met maar liefst 32 verschillende groenten die in 15 à 20 minuutjes te maken zijn en waar je niet veel voor nodig hebt. Een beetje groente, een staafmixer/blender en een soeppannetje en je Hot Smoothie is al klaar! Alle recepten zijn warm en zijn als het ware te vergelijken met soepjes. Heerlijk als lunch, tussendoortje of als maaltijd.

Ik ben echt reuze benieuwd naar de hot smoothie met bloemkool, pesto en pancetta. Maar ook die met Broccoli, avocado en cashewnoten. Oh, en ook die met courgette, avocado en zalm lijkt me verrukkelijk!

En het handige aan de recepten is dat het onderverdeeld is in de hoofdgroentes, dat er bij staat voor welk seizoen het recept erg lekker is en hoe lang het duurt om het te bereiden. Ideaal voor iemand zoals ik! Dit boek is daarom zeker weten een grote aanrader.

Ben je benieuwd geworden naar dit leuke boek, dan kan ik het je zeker aanraden om het boek via de uitgever te kopen. Op deze manier gaat er namelijk 10% van het bedrag naar één van de volgende goede doelen:

  • Nationaal Fonds Kinderhulp
  • Plastic Soup Foundation
  • Oxfam Novib schenk een geit

Zo heb jij weer een mooi kookboek in je collectie en steun je gelijk een goed doel. Super toch!


Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.