Home » Zo wordt je keuken extra schoon

Zo wordt je keuken extra schoon

Haal alles van het aanrecht

Je hebt niet altijd tijd om de keuken helemaal schoon te maken, maar toch is het goed om af en toe alles even van het aanrecht af te halen. Er gaan veel etensresten als broodkruimels tussen, achter en op dingen zitten en dat is natuurlijk niet fris. Dit is trouwens ook een goed moment om alles opnieuw in te delen. Ook wel eens leuk om te doen, toch?

De besteklade

Ook in een besteklade kunnen rommeltjes en etensresten gaan zitten. Het is best een vies idee dat je aan je mes nog wat brood van 2 weken geleden hebt zitten. Haal daarom al het bestek regelmatig uit de lade en haal er even een doekje doorheen. Zo gebeurd en zo veel schoner!

Afzuigkap

Een plek dat je bijna “letterlijk” over het hoofd ziet is de afzuigkap. Er gaat heel wat vet in de roosters van een afzuigkamp zitten en dat gaat heel plakkerig worden. Haal de roosters er daarom uit, doe ze in een sopje en ze glimmen gelijk weer. Een plek dat je bijna “letterlijk” over het hoofd ziet is de afzuigkap. Er gaat heel wat vet in de roosters van een afzuigkamp zitten en dat gaat heel plakkerig worden. Haal de roosters er daarom uit, doe ze in een sopje en ze glimmen gelijk weer.

Azijn

Natuurazijn is een wondermiddel om mee schoon te maken. Doe wat in het koffieapparaat, de waterkoker en wat om de kraan heen en je zal zien dat kalk gaat verdwijnen. Je kan hier ook schoonmaakazijn voor gebruiken, maar natuurazijn is veiliger en de geur/smaak is snel weg te spoelen.

Citroen

Naast natuurazijn is citroen ook een wondermiddel. Je haalt er vet mee weg en het is daarom goed te gebruiken om een oven, magnetron of een kookplaat mee schoon te maken. Heb je trouwens een vieze geur in je vaatwasser? Druppel dan ook wat citroensap in je vaatwasser. Lekker goedkoop en het helpt een frisse geur aan je vaatwasser te geven.

Afwasmiddel

Allesreiniger en voorverpakte schoonmaakdoekjes zijn erg handig om je aanrecht mee schoon te maken. Maar toch is het aanrecht vaak vetter dan je denkt. Gebruik daarom een beetje afwasmiddel om je aanrecht mee schoon te maken. Dit is net wat effectiever tegen het vettige laagje.

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  23 april 2020 / 12:24 AM

  Zeer handige tips voor een schone en frisse keuken…

 2. 23 april 2020 / 9:09 AM

  Je brengt me op het idee om dit weekend meteen even mijn afzuigroosters schoon te maken. Dat is hoog tijd! Wat een slim idee trouwens van het afwasmiddel. Dat ga ik ook eens proberen.

 3. 23 april 2020 / 9:14 AM

  Oh ja, de afzuigkap. Brrrrr, die hebben wij eigenlijk ook al een tijd niet meer schoongemaakt. Oeps! Wij hebben een marmer aanrechtblad en het enige wat ik daar voor kan gebruiken is groene zeep.

 4. 23 april 2020 / 9:24 AM

  Goede tips. Vooral van het afwasmiddel. Sinds we de nieuwe keuken hebben, maak ik de afzuigkap veel vaker schoon dan ik voorheen deed. Ik hoop dat ik dit lang volhou 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.