Home » Nieuwe houten eettafel en eetkamerstoelen

Nieuwe houten eettafel en eetkamerstoelen

Een tijdje geleden vertelde ik dat ik graag een nieuwe eettafel en nieuwe eetkamer stoelen wilde hebben. Toen wij in ons huis kwamen wonen, namen we onze oude witte eettafel mee. De eetkamerstoelen zijn toen achtergebleven en samen met mijn moeder kocht ik 6 stoffen eettafelstoelen bij de Leenbakker. Ze waren mooi, zaten heerlijk, maar toch bleef onze eethoek aan de saaie kant. We zijn inmiddels een tijdje verder en ik kan jullie vertellen dat we zowel een nieuwe eettafel als nieuwe eetkamerstoelen hebben. Yay!

Houten eettafel

Allereerst is onze witte eettafel vervangen door een houten eettafel. Deze tafel kochten wij destijds bij de Gamma. Het leek me geweldig om een witte tafel te hebben, maar in ons huis zorgde het er juist voor dat hij helemaal weg viel. Je kan de oude witte eettafel trouwens op bovenstaande foto’s zien.

De houten eettafel die wij nu hebben zorgt gelijk voor meer sfeer in huis. Het geeft een beetje een stamtafel gevoel en helemaal met een mooie vaas bloemen of een leuke plant erop, staat het heel gezellig! Ik ben hier daarom zó blij mee!

Stoffen eetkamerstoelen

De nieuwe eettafel had alleen wel één nadeel; de eettafelstoelen pasten er totaal niet meer bij. Ik wilde ook wel graag nieuwe stoelen, maar nu moest ook hier vaart achter gezet worden. En ik kan je vertellen dat het vinden van de perfecte stoelen best lastig is. Toch is het gelukt! De oude eetkamerstoelen verkochten we al snel op Marktplaats (Ook de oude stoelen kun je een beetje op de eerste foto’s terug zien) en ook kocht ik via een webshop onze nieuwe beige stoelen. Via internet stoelen kopen is een uitdaging, omdat je niet weet of ze lekker zitten en of de kleur wel precies zoals op de foto’s is. Maar wij hadden geluk! De crèmekleurige stoffen stoelen zijn precies zoals ik gehoopt had en passen ook perfect bij de eettafel. Whoehoe!

Andere setting

Tenslotte kwamen we er tijdens de Kerst achter dat een eettafel nog meer tot zijn recht komt als we hem een kwartslag zouden draaien. Het is echt toevallig dat we tot dit inzicht kwamen en zo zie je maar weer dat het soms best wel goed is om je interieur eens om te gooien. Alleen de hanglamp moest iets verplaatst worden, maar dat was ook binnen no time gebeurd. Yay!

houten eettafel industrieel, houten eettafel tweedehands, houten eettafelboomstam, houten eettafel rond, houten eettafel Ikea, houten eettafel leenbakker, massief houten eettafel, houten eettafel robuust

eetkamerstoelen met armleuning, eetkamerstoelen leenbakker, eetkamerstoelen pronto, eetkamerstoelen aanbieding, eetkamerstoelen industrieel, eetkamerstoelen met wieltjes, eetkamerstoelen jysk, eetkamerstoelen ikea

Delen:

8 Reacties

 1. 20 april 2020 / 12:50 PM

  Ze passen goed bij je interieur, ziet er geweldig uit! Nog een fijne week verder 😉

 2. chucky1012
  20 april 2020 / 2:31 PM

  Prachtig en de stoelen matchen perfect bij dd eettafel.
  Hadden jullie de hoogte van de eettafel opgemeten om te weten of de stoelen precies onder de tafel passen.
  Het schilderij bij de eettafel had jij die zelf gemaakt?
  Die is prachtig.

  Xoxo

 3. 20 april 2020 / 3:44 PM

  Dit ziet er prachtig uit. Helemaal mijn stijl 🙂

 4. 20 april 2020 / 5:56 PM

  Ziet er super gezellig uit ! De stoeltjes zien er ook toppie uit !

 5. 21 april 2020 / 7:26 AM

  Wat slim inderdaad om de tafel te draaien! Grappig he, hoe je dan op een onverwacht moment tot van die nieuwe inzichten komt;-) Haha, ja bij een nieuwe tafel horen nieuwe stoelen, ik ben precies zo hoor! Wat een mooie set, ik kan me voorstellen dat je er heel erg blij mee bent!

 6. 21 april 2020 / 10:24 AM

  Wauw, echt heel mooi! Wat ziet het er sfeervol uit! Ik vind die stoelen ook heel erg mooi en ik weet haast zeker dat ze door de leuningen heerlijk zullen zitten.

 7. 21 april 2020 / 11:11 AM

  Ik vind die stoelen echt helemaal geweldig! Zo leuk ook met die tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.