Home » Zo verdien je geld met bloggen of Social Media!

Zo verdien je geld met bloggen of Social Media!

Ik krijg wel eens de vraag of ik ook geld verdien met mijn blog. Mijn antwoord is dan daarop; ja, dat doe ik. Tegenwoordig is het verdienen van geld via een blog helemaal niet zo gek meer. Net als Social Media is het een snelle en leuke manier om een nieuw product of dienst te promoten en dit is voor bedrijven erg interessant. Je hebt namelijk vast wel eens op Google informatie gezocht voordat je een bepaald product aan ging schaffen. Of misschien heb je zelfs wel eens iets op een blog gelezen waardoor het je interesse wekte om het ook eens te proberen. Ook mij overkomt dit vaak genoeg. Vooral als ik leuke outfits voorbij zie komen. En dat is helemaal niet erg en juist ook wel heel handig!

Daarnaast is het een heel effectief marketing middel voor bedrijven. Door hun product of dienst op verschillende websites te zetten, wordt de kans natuurlijk steeds groter dan het product of dienst gekocht gaat worden. Jij als blogger of (beginnende) influencer kan hier aan mee helpen door het product of dienst te gaan delen op je blog of sociale media kanaal. En juist op deze manier kan je geld verdienen. Ik vertel je er graag meer over!

Gratis producten

Ik blog nu ongeveer 8 jaar en de eerste jaren verdiende ik vrijwel niets. Wel kreeg ik na een jaar steeds meer producten toegestuurd. Van shampoo’s tot aan kleding. Superleuk vond ik dat, want je kreeg gewoon de nieuwste producten zonder dat je hoefde te betalen. Ideaal toch! Inmiddels is het ontvangen van producten een flink stuk teruggelopen. De reden hiervan is dat het toch wel veel werk kost om hier over te bloggen. Je moet leuke foto’s van het product maken, je moet het product uitgebreid testen en vervolgens moet je er een review over schrijven. Hier ben je soms wel dagen mee bezig. Dit is natuurlijk erg leuk, maar ik merkte dat ik te veel producten thuis gestuurd kreeg en ik daardoor lichtelijk gestrest raakte. Maar goed, dit heb je gelukkig ook zelf in de hand.

Geld verdienen met bloggen

Inmiddels verdien ik nu een paar jaar geld met mijn blog. De ene maand is het meer dan de andere maand, maar over het algemeen is het een leuk zakcentje. Als je net als ik erg veel van schrijven houdt, dan kan ik het je alleen maar aanraden om ook een blog te beginnen. Het leuke aan het hebben van een blog is dat je je eigen stukje internet zelf in kan richten en kan schrijven over onderwerpen die jezelf erg leuk vind. En schrijf je over onderwerpen die bij bedrijven aanspreken, dan kan het maar zo zijn dat ze met je samen willen werken. Een samenwerking zit er vaak alsvolgt uit:

Een bedrijf, bijvoorbeeld LASCANA, zou graag willen dat hun producten (in dit geval lingerie) wat beter gevonden worden via Google. Het is een beetje een technisch verhaal maar hoe meer links er op andere websites van LASCANA staan, hoe hoger LASCANA in Google komt. En hoe hoge in Google, hoe meer mensen er naar de website zullen gaan. Het is dus voor bedrijven een investering om te adverteren op onder andere blogs.

Hoe vinden bedrijven jouw blog of social media?

Maar nu vraag je je misschien af hoe die bedrijven uiteindelijk bij jou terecht komen. Heb je een bekende blog of social media account, dan weten bedrijven je al snel te vinden. Maar ben je nog maar net begonnen of is je blog nog niet zo bekend, dan kun je je aanmelden bij een online blog platform. Eén van de blog platforms die ik aan kan raden is LinkPizza.

Ik werk er nu ongeveer 2 jaar mee samen en ik heb er al heel wat leuke opdrachten door gekregen. Je kan je gemakkelijk aanmelden, je statistieken zijn up-to-date en de betaling gaat heel vlot.

Inschrijven voor blog opdrachten

Ben je blogger (en/of heb je een sociale media account waar je regelmatig iets op post) en wil je graag geld verdienen? Schrijf je dan in op websites als LinkPizza. Inschrijven is gratis, je bepaalt zelf op welke blog opdrachten je je in wilt schrijven en je bepaalt ook zelf welke vergoeding je ervoor wilt hebben. Easy toch! Let er nog wel even op dat je artikel zo SEO proof mogelijk is (Bijvoorbeeld: Kies een goede pagina titel, laat het onderwerp regelmatig in het artikel terugkomen en plaats een interne link), zodat ook jouw blog steeds hoger in Google komt. Vervolgens bekijkt de opdrachtgever jouw blog of account en bepaald of hij met je samen wilt werken. Voordat je het artikel of post online zet stuur je nog even een preview om alles te laten checken en dan kan het online!

Ga jij je ook inschrijven bij LinkPizza?

Lees ook: Zo maak je net zulke mooie foto’s als influencers

Delen:

3 Reacties

 1. 19 juli 2021 / 6:31 AM

  Mijn ervaring is helaas niet zo fijn, heel jammer, het leek me een heel fijn platform.

 2. chucky1012
  19 juli 2021 / 9:20 AM

  Goed artikel die voor beginnende bloggers heel belangrijk zijn.
  Dit platform ken ik niet.

  Xoxo

 3. 19 juli 2021 / 9:24 AM

  Ik sta inderdaad ook ingeschreven bij Linkpizza maar ik ben niet onverdeeld enthousiast. Ik vind het op zich wel een leuk platform omdat je zelf kunt kijken welke opdrachten bij je passen maar ik vind het jammer dat veel opdrachten helemaal gericht zijn op instagram en dan wordt er meestal toch minimaal 10k volgers gevraagd. Dus voor veel opdrachten kan ik me dan niet inschrijven terwijl ik met mijn blog een veel groter bereik heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.