Home » Wat te doen tijdens een griepje

Wat te doen tijdens een griepje

 

Het is zo ver; ook ik heb de griep te pakken. Of anders gezegd, de griep heeft mij te pakken. En als ik ergens van baal dan is het wel ziek zijn. Je kan niet naar je werk, waardoor je ook een beetje een schuldgevoel krijgt. En in plaats daarvan breng je de hele dag thuis door. Ook niet echt gezellig als je ziek bent.

Om weer sneller herstelt te worden van een griepje is het belangrijk dat je goed eet, veel drinkt en vooral ook goed uitrust, zodat je lichaam energie overhoud om weer op kracht te komen. Maar als je net zo’n type als ik ben en niet zo goed de hele dag op bed kan liggen, dan heb ik een paar tips die deze periode net wat leuker maken. Hier komen ze!

 

Een audioboek luisteren

Ik vind boeken altijd erg leuk, maar om ze nu echt te gaan lezen gebeurd niet zo vaak. Ik gun mijzelf de tijd niet en wil ik ’s avonds voor het slapen een boek lezen, dan weet ik ieder keer niet hoe ik het boek vast moet houden en hoe ik moet gaan liggen. Een hele fijne, rustgevende oplossing is een audioboek. Er zijn verschillende App’s die boeken aanbieden, maar deze kosten helaas vaak wel geld. En gratis alternatief is YouTube. Op YouTube vind je nog best wel wat boeken die voorgelezen worden. Heerlijk!

Een paar voorbeeldjes:

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Belle en het betoverende Kerstfeest

De kleine zeemeermin

 

DIY-en

Heb je toch wel wat energie, maar wil je niet te veel doen, neem dan een kijkje op Pinterest voor een leuke Do It Yourself. Hier vind je een hele boel leuke dingen om zelf te gaan maken en waar je ook weer energie voor terug krijgt. Maak bijvoorbeeld deze leuke wanten waar je de hele winter plezier van zal hebben, dit heerlijke warme plaid of deze schattige Marshmallow kussentjes!

Computer opruimen

Hoe langer je je computer hebt hoe meer “rommel” er op komt. Bij mij op de computer staan ontzettend veel foto’s die ik eigenlijk zou moeten sorteren en waar ik normaal gesproken nooit aan toe kom. Wanneer je wat ziekjes bent is dit juist het goede moment om met een grote mok thee alle foto’s en andere rommeltjes eens goed te gaan sorteren.

 

Ga lekker in bad

Af en toe wou ik dat ik een bad had. Het lijkt me heerlijk om na een lange dag even in bad te kunnen liggen. Bruisbal of badschuim er in en genieten maar. Maar naast dat het heel ontspannend is, is het ook wel erg fijn om even in bad te gaan als je ziekjes bent. Je neus wordt er vrijer van en door het warme water voel je je sneller fit.

 

Ga een computerspel spelen die je vroeger zo leuk vond

Vroeger vond ik het geweldig om spellen als Rollercoster Tycoon en de Sims te spelen. Je bouwde alles op zoals jij dat wilde en vervolgens ging je helemaal op in het spel. Voor je het wist riep je moeder je, omdat het eten klaar stond of omdat je naar bed moest. Maar eerlijk is eerlijk; deze spelletjes blijven geweldig.

 

You-Tube filmpjes kijken

Filmpjes kijken is altijd leuk. Het kost weinig energie en je kan zelf bepalen wat je wilt zien. Of het nu tutorials zijn of grappige kattenfilmpjes. De tijd vliegt en ondertussen rust je ook lekker uit. Oh, en vergeet trouwens niet om de Kerst commercials te bekijken. Deze zijn ook geweldig om rond deze tijd van het jaar te bekijken.

0

Delen:

10 Reacties

 1. 8 december 2016 / 2:18 PM

  Super Fijn dit artikel!
  Zelf heb ik geen griep maar ben ik geopereerd. En zelf ben ik niet zo’n mens die gaat liggen en slapen

 2. 8 december 2016 / 3:07 PM

  Wat een fijne tips! Gelukkig heb ik bijna nooit griep, maar deze tips ga ik onthouden voor het geval dat. Beterschap!

 3. 8 december 2016 / 4:51 PM

  Ah hele fijne tips. Ik voel een griepje opkomen helaas dus heb er wel wat aan. Toch krijg ik kriebels van audio boeken, haha. Ik weet niet waarom maar kan er zo niet tegen.

 4. Linda
  8 december 2016 / 6:37 PM

  Wat een schattige foto’s! Ik vind je tips ook erg leuk!

 5. Kim
  8 december 2016 / 6:38 PM

  Ik heb een app voor audiobooks. Echt ideaal en rustgevend

 6. Merel
  8 december 2016 / 6:41 PM

  Leuke tips! Ik vind het altijd fijn om YouTube te bekijken of series te kijken.

 7. Ilse
  8 december 2016 / 6:42 PM

  Ah die commercials zijn zooo cute! Ik kende ze nog niet 🙂 Goede tips heb je onder elkaar gezet.

 8. 12 december 2016 / 7:51 AM

  Allereerst veel beterschap! Wat grappig dat er dus op youtube filmpje staan van boeken die voorgelezen worden. heb ik dus nooit geweten hè! Ik ben benieuwd wat ik daarvan ga vinden. Zal er eens eentje gaan opzoeken.

 9. 15 december 2016 / 6:49 AM

  Hele goede ideetjes. Als ik ziek ben kijk ik altijd echt de hele dag youtube videos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.