Home » Mijn plannen tijdens het coronavirus

Mijn plannen tijdens het coronavirus

Haha, dat ik hier toch echt over ga schrijven. We worden overspoeld met informatie en berichten over het Coronavirus. Je wordt er bijna moe van, maar toch houdt het ons wel allemaal erg bezig. Nu is het virus in onze woonplaats nog niet “gesignaleerd”, dus moeten we alleen voorzichtig doen. Maar voor we het weten hebben ook wij hier mee te maken. Het leek me daarom niet verkeerd om een klein To Do lijstje te maken met dingen die ik van plan ben te gaan als we allemaal straks binnen moeten blijven.

Foto’s uitzoeken

De computer en onze telefoons staat inmiddels vol met foto’s. Dit is natuurlijk super leuk, maar overzicht is er totaal niet. Het lijkt me daarom een goed moment om alle foto’s die we willen bewaren op de harde schijf te zeggen en in verschillende mappen te sorteren. Daarnaast hebben mijn ouders een aantal doosjes met daarin losse foto’s. Het is zo leuk om hier doorheen te gaan en iedere keer weer een andere foto tegen te komen. Ik wil daarom een groot gedeelte van de foto’s ook laten afdrukken. Het is een hele klus, maar perfect om te doen tijdens deze periode.

Zolder opruimen

Opruimen is niet altijd het leukste om te doen, maar toch is het opruimen van een zolder vaak een heel ander verhaal. Op de zolder bewaar je vaak andere dingen dan in kastjes. Dingen die je een lange tijd niet nodig denkt te hebben of gewoon niet weg wilt gooien. Ik ben erg benieuwd wat wij de afgelopen jaren allemaal op zolder heben verstopt. Wie weet kom ik nog een aantal hele leuke verrassende dingen tegen.

Kledingkast herindelen

Momenteel is het een beetje een rommeltje in mijn kledingkast. Vooral de truien nemen de meeste ruimte in beslag en ook al probeer ik er iedere keer nette stapels van te maken, mijn truien vallen altijd om. Zo vervelend… Maar gelukkig gaan we het mooie weer tegemoet en worden de truien wat minder noodzakelijk. Ik ga daarom kijken welke truien is wil houden en welke weg kunnen en tegelijkertijd ga ik mijn voorjaarskleding en zomerkleding wat meer naar voren halen.

Voorjaarsschoonmaak

Haha, wat klinkt dit saai hè? Toch moet ik zeggen dat ik dit in het voorjaar altijd wel erg fijn vind. Alles even goed schoonmaken en alle stofwebben weg halen. Ik wil daarom alle ramen even goed wassen en met de stofzuiger alle hoekjes met het huis langs gaan. Ook de hoekjes bij het plafond. Daarnaast wil ik ook alles goed gaan dweilen. Natuurlijk dweil ik wel vaker, maar dit keer wil ik ook even goed onder de bedden, onder de kastjes en achter de radiatoren proberen te komen.

Naar buiten

Het is zo fijn om nu naar buiten te gaan. De zon schijnt weer wat meer, het is niet zo koud en veel mensen blijven binnen, waardoor het een stukje rustiger geworden is. Ik ga daarom de komende tijd lekker veel wandelen en fietsen. Dit is veel gezonder dan alleen maar thuis te blijven zitten en je krijgt er veel meer energie door.

Wat gaan jullie doen als jullie binnen moeten blijven?
Let goed op jullie gezondheid!

Delen:

6 Reacties

 1. chucky1012
  17 maart 2020 / 10:54 AM

  Fijne en zeer goede tips om een schoon en opgeruimd huis te hebben nu men op dit moment niet veel kan doen….

  Xoxo

 2. 17 maart 2020 / 12:42 PM

  Ik moet ook hoognodig de foto’s op mijn telefoon uitzoeken. Elke keer krijg ik weer de melding dat mijn opslag vol zit haha!

 3. 17 maart 2020 / 1:30 PM

  Als ik meer thuis zou komen te zitten, dan ga ik verder met de verbouwing en inrichting van ons huis. Ook wil ik de kledingkast gaan uitruimen en meer tijd besteden aan mijn nieuwe hobby: interieurstyling.

 4. Jeanelle
  18 maart 2020 / 10:00 AM

  Ik ga inderdaad ook beginnen met het opruimen van de zolder, wat bewaard een mens dan toch veel

 5. 18 maart 2020 / 1:44 PM

  Voorlopig kan ik niet zoveel vanwege de zenuwontsteking in mijn schouder. Ik ben blij dat ik goed vooruit heb gewerkt de afgelopen tijd voor mijn eigen blog. Ik lees wel bijna dagelijks jullie blogs, waaronder natuurlijk die van jou, en ik moet zeggen dat me dat heel goed doet. Een beetje vrolijkheid, inspiratie en afleiding in deze verdrietige, sombere tijd.

 6. 19 maart 2020 / 4:51 PM

  Ik ga heerlijk genieten van in de tuin zitten dan. Ik ben al lekker bezig geweest in de slaapkamer en weet mijzelf zonder netflix en dergelijke prima te vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.