Home » Mijn lente to do lijstje

Mijn lente to do lijstje

Oh, wat is het toch heerlijk buiten! Stiekem vind ik het heel fijn om lekker op mijn sokken (ja, misschien een beetje gek) de tuin weer netjes te maken. Onkruid weg halen, alles een beetje aanvegen en dode takjes wegknippen. Het voelt zo fijn om buiten te zijn, geen jas aan te hebben en ondertussen lekker bezig te zijn om de tuin weer gezellig te maken. Hier kan ik zo van genieten! 

Ik krijg dan ook gelijk zin om er weer wat meer op uit te gaan en te genieten van de natuur. Niet meer te veel binnen zitten en naar een scherm turen, maar in plaats daarvan de eerste zonnestraaltjes op je gezicht te voelen. Maar naast het voelen van de zonnestraaltjes heb ik nog een aantal andere dingen op mijn lente To Do list staan. Hier komen ze!

Tuintje

Zoals ik al zei vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Langzaam komen er weer van die schattige voorjaarsbloemetjes de grond uit en dat zorgt voor een heel gezellig en kleurrijk geheel. Het liefst zou ik nog een grote bloesemboom in de tuin willen hebben. Bijvoorbeeld een mooie zachtroze Magnolia. Wie weet kan ik hem deze lente in ons tuintje verwelkomen. 😀

Een fris interieur

Aangezien we nog niet helemaal in de lente zitten is het ook fijn om het voorjaar wat in huis te halen. Dit doe ik vaak door een grote bos tulpen of andere voorjaarsbloemen op tafel te zetten. Het liefst in mooie pastelkleuren. Maar dit doe ik ook door kleine potjes met voorjaarbloemetjes in huis te zetten. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste tuinwinkels.

Picknicken

Misschien is het er nog iets te koud voor, maar ik kijk er ook naar uit om straks weer te kunnen picknicken. Een schattig rieten mandje vullen met allerlei lekkere hapjes en drankjes en dan op zoek te gaan naar een leuk plekje. Het lijkt me heel leuk om dit samen met mijn dochtertje te doen. En dan in het park vlakbij ons in de buurt. Daar kunnen we lopend heen en er is een dierenweide vol met hertjes, pauwen, geitjes. En zij maken de picknick natuurlijk nog gezelliger.

Fietsen

Gisteren hebben wij voor de eerste keer met ons dochtertje gefietst. Het was heel lekker weer en het leek ons het perfecte moment om het eens uit te gaan proberen. Ze vond het gelukkig best wel leuk, al keek ze wel vaak naar de grond. Na het fietstochtje was ze ook wel erg mooi. Maar dat is natuurlijk ook niet zo gek als je de wereld onder je in eens zo snel ziet bewegen. De komende tijd wil ik dit vaker gaan doen, zodat ze er nog wat meer aan kan wennen.

Plukboeket

Vorig jaar wilde ik heel graag naar een bloemenveld gaan en daar zelf een plukboeket samenstellen. Helaas is het er toen niet van gekomen. Er zijn door heel Nederland van die pluktuin boerderijen te vinden waar je voor maar weinig geld de mooiste bloemen kan plukken. Dit lijkt me zo leuk om een keer te doen.

Lammetjes

Bij verschillende boerderijen in Nederland kun je de komende tijd pasgeboren lammetjes bewonderen. Dit is zo schattig! Ik ga er ieder jaar wel even heen en het past natuurlijk perfect bij de lente. Als je geluk hebt dan is er zelfs een mogelijkheid om een lammetje vast te houden. Zo lief! Je zou ze bijna mee naar huis willen nemen.

Tulpenvelden

Naast het bezoeken van een pluktuin vind ik het ook erg leuk om naar een bloemenveld te gaan. Twee jaar geleden ging ik naar een tulpenveld en eigenlijk wil ik dat dit jaar weer doen.

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  16 maart 2020 / 10:59 AM

  Fijne tips etc. om er alvast in de tuin de nodige voorbereidingen te treffen wat betreft het onkruid vrij maken van de tuin en opleuken dmv bloemen en planten te kopen.
  Ook om boerderijen te gaan bezoeken om de pasgeboren lammetjes te zien.
  Een plukboeket staat zo mooi.

  Xoxo

 2. 16 maart 2020 / 11:46 AM

  Heerlijk om te lezen. Kijk zo uit naar de lente!

 3. 16 maart 2020 / 12:19 PM

  Ik wil ook zo graag eens naar een pluktuin! Ik kijk al heel erg uit naar de lente;-)

 4. 16 maart 2020 / 4:08 PM

  Ik zou ook echt graag een keer naar de tulpenvelden willen gaan. Naast de leuke foto’s die je daar kan maken, lijkt het mij ook gewoon heel gezellig!

 5. 19 maart 2020 / 7:48 PM

  Mooi lijstje, ik ben blij dat ik al lammetjes heb gezien, geaaid en gefotografeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.